Skip to main content

Masterclass Organisatie­ontwikkeling

 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Masterclass Organisatieontwikkeling
Iets voor jou?
 • Je hebt als manager, projectleider of organisatieadviseur dagelijks te maken met complexe, dynamische organisatievraagstukken. Je bent op zoek naar theoretische kennis om deze aan te pakken.
 • Je wilt je kennis over processen en structuren binnen organisaties vergroten en leren hoe je deze kunt beïnvloeden. Daarbij werk je graag middels “learning by doing”.
 • Je hebt minimaal een hbo-bachelordiploma en wilt je praktijkervaring verrijken met wetenschappelijke inzichten.

We ontwikkelen onszelf door voortdurend te professionaliseren. Dat zou ook moeten gelden voor de manier waarop we georganiseerd zijn. Hoor jij intern regelmatig kritische geluiden over leiderschap, samenwerking of communicatie? Dan is het tijd om de organisatie eens grondig tegen het licht te houden. Een organisatie is feitelijk een communicatiespel: een samenwerking tussen mensen die bewust relaties aangaan om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

In deze masterclass leer je naar organisaties kijken vanuit verschillende invalshoeken. Je ontdekt verschillende lagen en wetenschappelijke theorieën om organisaties richting te geven. Je leert hoe mensen in het systeem interacteren – en hoe je dit kunt beïnvloeden. Daarbij maak je jezelf meerdere niveaus van communicatie binnen de organisatie eigen.

Deze masterclass is bij het Schoolleidersregister PO gecertificeerd met 90 punten herregistratiewaarde.

Beeldmerk

 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt in het management, bent projectleider of werkt in een adviesfunctie binnen een profit- of non-profitorganisatie. Bijvoorbeeld in de sector onderwijs, HR, zorg, (commerciële) dienstverlening of techniek. Je wilt je kennis en vaardigheden rondom organisatievraagstukken vergroten, zodat je een stevige gesprekspartner wordt op strategisch niveau.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Binnen deze praktijkgerichte masterclass werk je individueel en in leerteams aan een opdracht in je eigen praktijk. Leerteams bestaan uit 3 à 4 deelnemers die zich samen theoretisch en praktijkgericht verdiepen in het vakgebied. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals finance, onderwijs en HR, en uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Gaandeweg bouw je een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze masterclass duurt 10 weken en heeft 3 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur. De totale studiebelasting van de masterclass is gemiddeld 15 uur per week, gedurende 10 weken. Naast de bijeenkomsten neem je zelfstandig literatuur door en werk je aan je organisatievraagstuk in je eigen organisatie. Ook werk  je samen met je leerteam aan opdrachten. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zo veel mogelijk kunt integreren in je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  Dit zijn de kosten voor de masterclass Organisatieontwikkeling:

  • Opleidingskosten: € 3.600,-
  • Arrangementskosten: € 230,-
  • Boeken: circa € 100,-. Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Neem dan contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je het certificaat Organisatieontwikkeling.

  Met dit certificaat heb je meteen een masterclass uit de masteropleiding behaald. Het is mogelijk om later nog een masterclass of de hele masteropleiding te volgen. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig.

  Met dit certificaat heb je meteen een masterclass behaald uit masteropleidingen Master of Business Administration. Master of Strategic Management, Master of HRM en Master Leiderschap in onderwijs. Het is mogelijk om later nog een masterclass of een hele masteropleiding te volgen. Je krijgt bij het volgen van een hele masteropleiding vrijstelling voor de gevolgde masterclass. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig.

  Resultaat

  Resultaat

  Verschillen in de manier van organiseren hebben consequenties voor de manier waarop mensen communiceren en samenwerken in organisaties en betekenis geven aan hun werk. Na het afronden van de masterclass Organisatieontwikkeling begrijp je dit. Je bent in staat manieren van organiseren te herkennen, vanuit meerdere invalshoeken te analyseren en hierover te adviseren.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In deze masterclass neem je 10 weken lang je eigen organisatie onder de loep. Je gaat individueel en in je leerteam aan de slag met verschillende opdrachten. Daarmee verbreed je jouw kijk op organiseren.

  Analyse van jouw organisatie

  Je maakt een organisatieanalyse waarin je de voor- en nadelen in kaart brengt van de manier waarop jullie georganiseerd zijn. Daarna pas je de theorie toe op een casus binnen jouw organisatie.

  Organisatieadvies

  Aan de hand van jouw vraagstuk laat je zien hoe je als manager of adviseur op een strategische manier omgaat met organisatiedynamiek en de bijbehorende dilemma’s. Dit vormt de integrale beroepsprestatie (IBP) waarmee je deze masterclass afrondt.

  Programma Masterclass Organisatieontwikkeling
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven