Skip to main content

Kwaliteits- en verandermanagement

Kwaliteits- en verandermanagement
iets voor u?
 • U werkt minimaal op hbo-niveau aan verbeter- en verandertrajecten.
 • U heeft een verbeter- of verandervraagstuk en zoekt handvatten om dit meer onderbouwd op te pakken.
 • U wilt uw persoonlijke verbeter- en verandervaardigheden verbeteren.
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 6 maanden
 • studiebelasting 5 uur per week
 • studiekosten 4.000,-
 • startdata
  • 06-11-2019 Utrecht
  • 06-11-2019 Rotterdam
  • 06-11-2019 Breda
  • 06-11-2019 Eindhoven
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Kwaliteits en verandermanagement avansplus breda

Kwaliteits- en verandermanagement

Binnen uw organisatie bent u voortdurend op zoek naar verbetering van de bedrijfsvoering. In een omgeving die steeds sneller verandert, is het belangrijk om de kwaliteit in uw organisatie continu te optimaliseren. In de opleiding Kwaliteits- en verandermanagement staat daarom het onderscheiden van bedrijfsprocessen en de verbetering hiervan centraal.

Inzicht door middel van een kwaliteitsmanagement opleiding

Tijdens de kwaliteitsmanagement opleiding krijgt u inzicht in de belangrijkste begrippen en rollen binnen het vakgebied kwaliteitsmanagement. U leert processen en de samenhang tussen processen inzichtelijk te maken voor uw interne organisatie en externe kwaliteitsinstanties. De belangrijkste kwaliteitssystemen zijn u bekend en u weet na afloop van de kwaliteitsmanagement opleiding wat u moet doen om gecertificeerd te worden voor deze systemen.

Vaardigheden bij verbeter- en verandermanagement

Om trajecten voor kwaliteitsverbetering ook daadwerkelijk geïmplementeerd te krijgen, leert u hoe u een veranderingsproces kunt leiden. Daarnaast laat de opleiding kwaliteitsmanagement u zien hoe u draagvlak creëert voor de verbetering van processen. Natuurlijk werken we ook aan het verbeteren van uw communicatie- en adviesvaardigheden als kwaliteitsmanager, -adviseur of -coördinator.

lees meer
praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U denkt en werkt op hbo-niveau en heeft enkele jaren werkervaring. Kwaliteitsmanagement maakt onderdeel uit van uw functie of u bent op zoek hoe u verbeter- en verandertrajecten nog beter kunt uitvoeren door middel van een professionele opleiding kwaliteitsmanagement. De opleiding kwaliteitsmanagement staat open voor medewerkers uit elke sector of branche.

  Heeft u niet het juiste opleidingsniveau en wilt u toch deelnemen aan deze post hbo verandermanagement? Dan dient u een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens deze verandermanagement opleiding hanteren we een veelheid aan werkvormen. We streven naar een optimale mix van kennisdeling, individuele opdrachten, groepsopdrachten en verdieping en reflectie. De docenten begeleiden u met de opdrachten.

  Samensmelting theorie en praktijk in de verandermanagement opleiding

  Vakinhoudelijke elementen en (beroepsgerichte) vaardigheden brengen we voortdurend met elkaar in verband. Zo start de opleiding kwaliteitsmanagement met vakinhoudelijke thema’s als kwaliteitsprincipes en -systemen en veranderstrategieën. Vervolgens laten we zaken als communicatie en persoonlijke effectiviteit samensmelten met de vakinhoudelijke thema’s. De interpersoonlijke onderwerpen bespreekt u in een gecontroleerde omgeving.

  Plan voor de praktijk

  Ter afsluiting van de opleiding maakt u een verander- of verbeterplan gericht op uw eigen organisatie. Dit plan presenteert u aan het einde van de opleiding aan uw mededeelnemers, docenten en eventueel genodigden uit uw eigen organisatie.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze HBO kwaliteitsmanagement duurt ongeveer 6 maanden. De 11 tot 13 bijeenkomsten vinden plaats in de middag- en avonduren. Het aantal bijeenkomsten is afhankelijk van de groepsgrootte. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten neemt ongeveer 4 tot 6 uur per week in beslag. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor u klaar, hierdoor staat u er bij ons nooit alleen voor.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze opleiding Kwaliteits- en verandermanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 4.000,-.
  • Boeken: circa € 170,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 585,-.

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de Kwaliteits- en verandermanagement opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 maandelijkse termijnen van €1.010,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Indien u niet over de juiste vooropleiding beschikt, kan het zijn dat u een toelatingsassessment dient af te leggen. Deze toets brengt aanvullende kosten met zich mee.

  Diploma

  Diploma

  Als u de opleiding succesvol heeft doorlopen, ontvangt u het postbachelordiploma Kwaliteits- en verandermanagement van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat u tijdens de opleiding leert kunt u de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen u niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan uw persoonlijk leiderschap en leert u draagvlak te creëren.

  Na het volgen van de opleiding bent u praktisch onderlegd in duurzame verbetering van organisaties als kwaliteitsmanager en verandermanager. Daarbij stelt u beheersing, borging en verbetering van kwaliteit centraal. Uw kennis over verandermanagement in relatie tot kwaliteitsmanagement is uitgebreid. U heeft inzicht in de verschuivende rol van kwaliteitsmanager naar verandermanager en u kunt op een planmatige en gestructureerde wijze invulling geven aan deze rol in de dagelijkse praktijk.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14. Bent u op zoek naar een korte opleiding verandermanagement? Bekijk dan onze postbachelormodule Verandermanagement.

  Programma
  Kwaliteitsmanagement

  U leert welke ontwikkelingen er spelen in kwaliteitsmanagement en welke relaties er zijn met andere managementgebieden. Daarnaast maakt u tijdens de kwaliteitsmanagement opleiding kennis met het INK-model, krijgt u inzicht in kwaliteitssystemen en leert uw eigen kwaliteitsprocessen analyseren.

  • Kwaliteitssystemen
  • INK-model
  • Kwaliteitskosten
  • Audits
  • Missie, visie, masterplan

  Programma Kwaliteits- en verandermanagement onderdeel 1
  Verbetermanagement

  Op basis van een zorgvuldige analyse stelt u vast wat u wilt verbeteren binnen uw organisatie. Vervolgens maakt u kennis met gangbare verbeterstappen, verschillende methodieken en kwaliteitsinstrumenten om uiteindelijk het kwaliteitsniveau van uw organisatie te verhogen.

  • Lean Six Sigma
  • Methodieken
  • Kwaliteitsinstrumenten

  Programma Kwaliteits- en verandermanagement onderdeel 2
  Verandermanagement

  Om kwaliteitsverbeteringen succesvol geïmplementeerd te krijgen, geeft dit onderdeel van de verandermanagement opleiding u inzicht in de belangrijkste verandermanagementtools.

  • Veranderstrategieën
  • Kleurentheorie van De Caluwé
  • Strategieën om met weerstand om te gaan
  • OSADE-model
  • Veranderstappen

                            

  Programma Kwaliteits- en verandermanagement onderdeel 3
  Persoonlijke effectiviteit

  U leert vanuit uw persoonlijke kwaliteiten en talenten sturing te geven aan processen. Bij organisatieveranderingen zijn uw coachende vaardigheden en het succesvol regie kunnen voeren immers van cruciaal belang.

  • Inzicht en uitleg assessmenttest
  • Persoonlijke leerdoelen vaststellen
  • Coaching op persoonlijke leerdoelen
  • Reflectie

  Programma Kwaliteits- en verandermanagement onderdeel 4
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  • Toeval of niet, Avans+ bood voor mij precies op het juiste moment en op de juiste plaats, de juiste combinatie van theorie en persoonlijke ontwikkeling aan!

   testimonial-bkm-marjolijnhoogendam
   Marjolijn Hoogendam
   Kwaliteitsmanager
  • Wat ik geleerd heb, is echt afstand te nemen. Niet de last van anderen op mijn schouders dragen, maar het doel voor ogen houden.

   testimonial-bkm-anitaderiet
   Anita de Riet
   Kwaliteitsmanager
  • De opleiding en de daarbij uitgevoerde opdrachten brengt nieuwe ideeën met zich mee die vervolgens een eigen leven gaan leiden bij de mensen met wie ik deze ideeën heb gedeeld of heb aangewakkerd.

   testimonial-bkm-joostwijnings
   Joost Wijnings
   Senior Consulant
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven