Skip to main content

Kwaliteits- en verandermanagement

Inschrijven
Kwaliteits- en verandermanagement
Iets voor jou?
 • Je werkt minimaal op hbo-niveau aan verbeter- en verandertrajecten.
 • Je hebt een verbeter- of verandervraagstuk en zoekt handvatten om dit meer onderbouwd op te pakken.
 • Je wilt je persoonlijke verbeter- en verandervaardigheden verbeteren.

Binnen jouw organisatie ben je voortdurend op zoek naar verbetering van de bedrijfsvoering. In een omgeving die steeds sneller verandert, is het belangrijk om de kwaliteit in jouw organisatie continu te optimaliseren. In de opleiding Kwaliteits- en verandermanagement staat daarom het onderscheiden van bedrijfsprocessen en de verbetering hiervan centraal.

Inzicht door middel van een kwaliteitsmanagement opleiding

Tijdens de kwaliteitsmanagement opleiding krijg je inzicht in de belangrijkste begrippen en rollen binnen het vakgebied kwaliteitsmanagement. Je leert processen en de samenhang tussen processen inzichtelijk te maken voor jouw interne organisatie en externe kwaliteitsinstanties. De belangrijkste kwaliteitssystemen zijn jou bekend en je weet na afloop van de kwaliteitsmanagement opleiding wat je moet doen om gecertificeerd te worden voor deze systemen.

Vaardigheden bij verbeter- en verandermanagement

Om trajecten voor kwaliteitsverbetering ook daadwerkelijk geïmplementeerd te krijgen, leer je hoe je een veranderingsproces kunt leiden. Daarnaast laat de opleiding kwaliteitsmanagement zien hoe je draagvlak creëert voor de verbetering van processen. Natuurlijk werken we ook aan het verbeteren van jouw communicatie- en adviesvaardigheden als kwaliteitsmanager, -adviseur of -coördinator.

Lees meer
test
Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
Lees meer
r
test
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
Lees meer
r
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt op hbo-niveau en hebt enkele jaren werkervaring. Kwaliteitsmanagement maakt onderdeel uit van jouw functie of je bent op zoek hoe je verbeter- en verandertrajecten nog beter kunt uitvoeren door middel van een professionele opleiding kwaliteitsmanagement. De opleiding kwaliteitsmanagement staat open voor medewerkers uit elke sector of branche.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen aan deze post hbo verandermanagement? Dan dien je een toelatingsassessment te doen. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens deze verandermanagement opleiding hanteren we een veelheid aan werkvormen. We streven naar een optimale mix van kennisdeling, individuele opdrachten, groepsopdrachten en verdieping en reflectie. De docenten begeleiden je met de opdrachten.

  Samensmelting theorie en praktijk in de verandermanagement opleiding

  Vakinhoudelijke elementen en (beroepsgerichte) vaardigheden brengen we voortdurend met elkaar in verband. Zo start de opleiding kwaliteitsmanagement met vakinhoudelijke thema’s als kwaliteitsprincipes en -systemen en veranderstrategieën. Vervolgens laten we zaken als communicatie en persoonlijke effectiviteit samensmelten met de vakinhoudelijke thema’s. De interpersoonlijke onderwerpen bespreek je in een gecontroleerde omgeving.

  Plan voor de praktijk

  Ter afsluiting van de opleiding maak je een verander- of verbeterplan gericht op jouw eigen organisatie. Dit plan presenteer je aan het einde van de opleiding aan jouw mededeelnemers, docenten en eventueel genodigden uit jouw eigen organisatie.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze HBO kwaliteitsmanagement duurt ongeveer 6 maanden. De 11 tot 13 bijeenkomsten vinden plaats in de middag- en avonduren. Het aantal bijeenkomsten is afhankelijk van de groepsgrootte. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten neemt ongeveer 4 tot 6 uur per week in beslag. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze opleiding Kwaliteits- en verandermanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 4.000,-.
  • Boeken: circa € 170,-. Deze schaft u zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 585,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de Kwaliteits- en verandermanagement opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 maandelijkse termijnen van €1.010,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Indien je niet over de juiste vooropleiding beschikt, kan het zijn dat je een toelatingsassessment dient af te leggen. Deze toets brengt aanvullende kosten met zich mee.

  Diploma

  Diploma

  Als je de opleiding succesvol hebt doorlopen, ontvang je het postbachelordiploma Kwaliteits- en verandermanagement van Avans+.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de opleiding leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Na het volgen van de opleiding ben je praktisch onderlegd in duurzame verbetering van organisaties als kwaliteitsmanager en verandermanager. Daarbij stel je beheersing, borging en verbetering van kwaliteit centraal. Jouw kennis over verandermanagement in relatie tot kwaliteitsmanagement is uitgebreid. Je hebt inzicht in de verschuivende rol van kwaliteitsmanager naar verandermanager en je kunt op een planmatige en gestructureerde wijze invulling geven aan deze rol in de dagelijkse praktijk.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14. Ben je op zoek naar een korte opleiding verandermanagement? Bekijk dan onze postbachelormodule Verandermanagement.

  Programma

  Kwaliteitsmanagement

  Je leert welke ontwikkelingen er spelen in kwaliteitsmanagement en welke relaties er zijn met andere managementgebieden. Daarnaast maak je tijdens de kwaliteitsmanagement opleiding kennis met het INK-model, krijg je inzicht in kwaliteitssystemen en leer je jouw eigen kwaliteitsprocessen analyseren.

  • Kwaliteitssystemen
  • INK-model
  • Kwaliteitskosten
  • Audits
  • Missie, visie, masterplan

  Programma Kwaliteits- en verandermanagement onderdeel 1
   

  Verbetermanagement

  Op basis van een zorgvuldige analyse stel je vast wat je wilt verbeteren binnen jouw organisatie. Vervolgens maak je kennis met gangbare verbeterstappen, verschillende methodieken en kwaliteitsinstrumenten om uiteindelijk het kwaliteitsniveau van je organisatie te verhogen.

  • Lean Six Sigma
  • Methodieken
  • Kwaliteitsinstrumenten

  Programma Kwaliteits- en verandermanagement onderdeel 2
   

  Verandermanagement

  Om kwaliteitsverbeteringen succesvol geïmplementeerd te krijgen, geeft dit onderdeel van de verandermanagement opleiding je inzicht in de belangrijkste verandermanagementtools.

  • Veranderstrategieën
  • Kleurentheorie van De Caluwé
  • Strategieën om met weerstand om te gaan
  • OSADE-model
  • Veranderstappen

                            

  Programma Kwaliteits- en verandermanagement onderdeel 3
   

  Persoonlijke effectiviteit

  Je leert vanuit jouw persoonlijke kwaliteiten en talenten sturing te geven aan processen. Bij organisatieveranderingen zijn jouw coachende vaardigheden en het succesvol regie kunnen voeren immers van cruciaal belang.

  • Inzicht en uitleg assessmenttest
  • Persoonlijke leerdoelen vaststellen
  • Coaching op persoonlijke leerdoelen
  • Reflectie

  Programma Kwaliteits- en verandermanagement onderdeel 4
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Toeval of niet, Avans+ bood voor mij precies op het juiste moment en op de juiste plaats, de juiste combinatie van theorie en persoonlijke ontwikkeling aan!

   Marjolijn Hoogendam
   Kwaliteitsmanager
  • Wat ik geleerd heb, is echt afstand te nemen. Niet de last van anderen op mijn schouders dragen, maar het doel voor ogen houden.

   Anita de Riet
   Kwaliteitsmanager
  • De opleiding en de daarbij uitgevoerde opdrachten brengt nieuwe ideeën met zich mee die vervolgens een eigen leven gaan leiden bij de mensen met wie ik deze ideeën heb gedeeld of heb aangewakkerd.

   Joost Wijnings
   Senior Consulant
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven