Skip to main content

Masterclass Stakeholder management en overtuigingskracht

4
1 review
 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Masterclass Stakeholder management en overtuigingskracht
Iets voor jou?
 • Je wilt een stevige gesprekspartner op strategisch niveau worden.
 • Je zoekt een masterclass die past bij jouw ‘learning by doing’ leerstijl. 
 • Je wilt jouw kennis en dynamische vaardigheden rondom stakeholdermanagement en overtuigingskracht vergroten om meer te bereiken met jouw organisatie.
   

Organisaties zijn constant bezig met nieuwe ontwikkelingen. Dat gaat in een snel tempo. Meer dan ooit investeren we in interactie met zeer veel verschillende belanghebbenden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leveranciers, afnemers, deelnemers, medewerkers, de overheid en je buren.

Organisaties maken deel uit van een netwerk. Je bent continu op zoek naar nieuwe concepten of verbeteringen voor complexe, bedrijfskundige problemen. Om je concept te kunnen implementeren, is draagvlak nodig bij interne en externe belanghebbenden, oftewel stakeholders. Je leert proactief en professioneel samen te werken met diverse stakeholders bij het vinden en uitwerken van ideeën en oplossingsrichtingen. Ook leer je effectief draagvlak te creëren voor jouw verbetervoorstellen.

In de interactieve masterclass Stakeholdermanagement en overtuigingskracht ontwikkel je rondom dit onderwerp zowel jouw kennis als dynamische vaardigheden om in jouw werkomgeving nog meer te bereiken. 

Deze masterclass is bij het Schoolleidersregister PO gecertificeerd met 90 punten herregistratiewaarde.

Beeldmerk

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze masterclass is bedoeld voor managers uit sectoren als finance, onderwijs, HR, zorg, de (commerciële) dienstverlening en techniek die zelf in de organisatie waarin zij werken te maken hebben met diverse stakeholders en hun, soms tegenstrijdige, belangen. Je wilt je kennis en dynamische vaardigheden rondom stakeholdermanagement vergroten, zodat je met jouw overtuigingskracht meer kunt bereiken in en buiten je organisatie.
   

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclasses van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals finance, onderwijs en HR, en uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online learning platform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze masterclass duurt 10 weken en heeft 3 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur. De totale studiebelasting van de masterclass is gemiddeld 15 uur per week. Je dient zelfstandig en samen met je leerteam te werken aan je opdrachten, activiteiten te verwerken op het online platform en zelfstandig thuis en op je werk literatuur te lezen en te werken aan je opdrachten. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren in je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de masterclass Stakeholdermanagement en overtuigingskracht zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.600,- 
  • Boeken: circa € 100,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 230,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  
   

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je het certificaat Stakeholdermanagement en overtuigingskracht.

  Met dit certificaat heb je meteen een masterclass behaald uit masteropleidingen Master of Business Administration. Master of Strategic Management, Master of HRM en Master Leiderschap in onderwijs. Het is mogelijk om later nog een masterclass of een hele masteropleiding te volgen. Je krijgt bij het volgen van een hele masteropleiding vrijstelling voor de gevolgde masterclass. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig.

   

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de masterclass Stakeholdermanagement en overtuigingskracht ben jij in staat met jouw organisatie nog meer te bereiken in samenwerking met jouw stakeholders. Je hebt de vaardigheden ontwikkelt om hen waar nodig te overtuigen en samen te werken aan gezamenlijke belangen. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In de masterclass staat jouw beroepspraktijk centraal. Je kiest dan ook een casus uit jouw praktijk die je verder uit gaat werken. Vanuit de casus ga je, samen met je leerteam en onder begeleiding van een docent toewerken naar jouw beroepsprestatie van deze masterclass. Je sluit de masterclass af door in een real life situatie een eindpresentatie van je zelfgekozen casus te houden. Het is aan jou om deze stakeholders op jouw hand te krijgen! 

  Je kan door deze masterclass onderbouwde oplossingen vinden en uitwerken voor complexe bedrijfskundige problemen binnen jouw organisatie. Je werkt voor het vinden en uitwerken van ideeën en oplossingsrichtingen proactief en interprofessioneel samen met interne en externe stakeholders. Hierbij analyseer je met de juiste instrumenten de belangen, behoeften, waarden en machtsverhoudingen van stakeholders en gaat hier strategisch mee om. Tijdens het proces communiceer je effectief en strategisch door verschillende communicatiestijlen- en vormen in te zetten, gericht op het overtuigen en beïnvloeden van relevante stakeholders, weerstanden weg te nemen en zo het beoogde draagvlak te creëren voor ideeën en oplossingsrichtingen.
   

  programma Masterclass Stakeholder management en overtuigingskracht
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4
  1 review
  Download brochure Inscrijven