Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Masterclass Leiderschap en cultuur

 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
  • 29-01-2025 Breda
  • 29-01-2025 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Masterclass Leiderschap en cultuur
Iets voor jou?
 • Je wilt je rol als leider verder ontwikkelen en effectief invloed uitoefenen op de organisatiecultuur om strategische doelen te bereiken.
 • Je vindt het prettig om te leren door middel van “learning by doing”.
 • Je bent minimaal in het bezit van een hbo-bachelordiploma en je wilt jouw kennis en ervaring verrijken met wetenschappelijke inzichten.

Zowel profit als non-profit organisaties hebben te maken met toenemende complexiteit en groeiende onvoorspelbaarheid. Dat vraagt om wendbaarheid en leiders die in staat zijn te signaleren welke krachten in een organisatiecultuur groei stimuleren of juist afremmen. Leiders die in staat zijn oude gewoonten te doorbreken en invloed uit te oefenen op groepsdynamische processen. Leiders die effectief richting kunnen geven aan de organisatie om strategische doelen te bereiken.

Wil jij als leider meer invloed uitoefenen op jouw organisatiecultuur om de organisatie beter te positioneren in een dynamische omgeving? Dan is deze masterclass Leiderschap en cultuur iets voor jou!

Tijdens deze masterclass ga je op zoek naar de verbinding tussen enerzijds het uitvoeren van beleid en veranderingen en anderzijds de emotionele en intuïtieve inzichten in de onderstroom van de organisatie. Tegelijkertijd werk je aan een leiderschapsstijl die past bij de situatie, jouzelf en de organisatie.

Deze masterclass is bij het Schoolleidersregister PO gecertificeerd met 80 punten herregistratiewaarde.

Beeldmerk

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze masterclass is bedoeld voor leidinggevenden uit profit en non-profit organisaties die effectief invloed willen uitoefenen op de organisatiecultuur om daarmee strategische doelen te bereiken.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclasses van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals finance, onderwijs en HR en uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online learning platform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een integrale beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze masterclass duurt 10 weken en heeft 3 bijeenkomsten van 14.00 - 21.00 uur.

  Naast de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig literatuur en werk je aan je organisatievraagstuk in je eigen organisatie. Ook werk je samen met je leerteam aan opdrachten, deel je ervaringen en voorzie je elkaar van feedback. Het online leerplatform ondersteunt je hierbij. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de masterclass Innovatie en ondernemerschap zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.600,-
  • Arrangementskosten: € 230,-
  • Literatuur circa € 100,- Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Neem dan contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je het certificaat Leiderschap en cultuur.

  Met dit certificaat heb je meteen een masterclass behaald uit masteropleidingen Master of Business Administration. Master of Strategic Management, Master of HRM, Master Leiderschap in onderwijs en Master in Controlling. Het is mogelijk om later nog een masterclass of een hele masteropleiding te volgen. Je krijgt bij het volgen van een hele masteropleiding vrijstelling voor de gevolgde masterclass. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de masterclass Leiderschap en cultuur ben je in staat om vanuit wetenschappelijke inzichten de organisatiecultuur en groepsdynamische processen te analyseren en passend leiderschap te tonen in complexe situaties en op verschillende niveaus in de organisatie.

  Je weet welk type leiderschap nodig is om strategische doelen te bereiken. Je bent in staat om op je eigen leiderschapsgedrag te reflecteren en dit verder te ontwikkelen binnen je eigen werksituatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Aan de hand van 2 complexe situaties op verschillende niveaus binnen jouw organisatie ga je in deze masterclass Leiderschap en cultuur aan de slag met jouw leiderschapsvraagstuk. Dit doe je op basis van praktijkgericht onderzoek naar de cultuur en dynamiek van de organisatie. Je brengt op basis van verschillende theoretische uitgangspunten in kaart welke persoonlijkheidstyperingen, groepsdynamiek, organisatiepolitiek en machtsprocessen er binnen de organisatie spelen.

  Je vergaart meer kennis van verschillende theoretische leiderschapsmodellen en leiderschapstyperingen. Ook wordt duidelijk wat dit concreet voor jou als leider betekent en wat de impact hiervan is op de cultuur en dynamiek van de organisatie.

  Vervolgens ga je in je eigen praktijk de confrontatie aan tussen het leiderschapsprofiel, jezelf, de cultuur en de dynamiek in de organisatie om jouw leiderschap verder te ontwikkelen.

  Programma Masterclass Leiderschap en cultuur
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven