Skip to main content

Masterclass Veranderdynamiek

 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Masterclass Veranderdynamiek
Iets voor jou?
 • Je bent regelmatig betrokken bij verandervraagstukken. Je wilt deze leren begrijpen en veranderprocessen effectief leren managen.
 • Je wilt je kennis en vaardigheden voor het analyseren en implementeren van veranderingen vergroten. Daarbij werk je graag middels ``learning by doing``.
 • Je hebt minimaal een hbo-bachelordiploma en wilt je praktijkervaring verrijken met wetenschappelijke inzichten.

De wereld verandert continu. Tijdig ontwikkelingen signaleren, adaptief en wendbaar zijn zorgen ervoor dat een organisatie kan functioneren en groeien. Daarnaast is het belangrijk om een aantrekkelijke werkgever te blijven waarbij talent de ruimte krijgt. Dat vraagt om professionals die deze veranderingen doorgronden en sturen. Mensen zoals jij! In deze masterclass onderzoek je hoe je veranderingen in organisaties tot stand brengt. Je leert vraagstukken analyseren door onder  meer te kijken naar de bedrijfskundige aspecten en de impact ervan op de medewerkers. Je verdiept jezelf in de rol van veranderaar en sluit deze masterclass af met aanbevelingen voor je eigen organisatie.

Deze masterclass is bij het Schoolleidersregister PO gecertificeerd met 90 punten herregistratiewaarde.

Beeldmerk

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je werkt in het management, bent projectleider of werkzaam in een adviesfunctie binnen een profit of non-profit organisatie. Bijvoorbeeld uit de sector onderwijs, HR, zorg, (commerciële)dienstverlening of techniek. Je wilt je kennis en vaardigheden rondom verandervraagstukken vergroten, zodat je een stevige gesprekspartner wordt op strategisch niveau.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Binnen deze praktijkgerichte masterclass werk je individueel en in leerteams aan een opdracht in je eigen context. Leerteams bestaan uit 3 à 4 deelnemers die zich samen theoretisch en praktijkgericht verdiepen in een vakgebied. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals finance, onderwijs en HR, en uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Gaandeweg bouw je zo een breed netwerk op dat later in je carrière zeker van pas komt.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De totale studiebelasting van de masterclass is gemiddeld 15 uur per week. Je dient zelfstandig en samen met je leerteam de literatuur door te nemen en te werken aan de activiteiten op het online platform zowel thuis als op je werk. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren in je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de masterclass Veranderdynamiek management en bedrijfsvoering zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.600,- 
  • Boeken: circa € 100,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 230,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je het certificaat Veranderdynamiek. Je kunt hierna nog meer masterclasses of de volledige masteropleiding volgen. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig.

  Met de Masterclass Veranderdynamiek heb je al een deel gedaan van de Master of Business Administration, Master of Strategic Management, Master of HRM en Master Leiderschap in Onderwijs. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de masterclass Veranderdynamiek kun je complexe dynamische verandervraagstukken analyseren vanuit wetenschappelijke theorieën en modellen. Je neemt strategische beslissingen of adviseert hierover op basis van een solide businesscase. Daarmee weet je impact te creëren. Daarnaast kun je sterkten en beperkingen van je eigen gedrag en dat van anderen benoemen en beïnvloeden. Zo kom je tot strategische innovaties of verbeteringen van de organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In deze masterclass ga je 10 weken lang aan de slag met een verandervraagstuk uit je eigen organisatie. Daarbij gebruik je de modellen en theorieën die je tijdens de masterclass leert kennen.

  In gesprek met stakeholders

  Je verkent het vraagstuk en achterhaalt het ‘waarom’ ervan door met stakeholders te gaan praten. Je bekijkt het vraagstuk vanuit verschillende perspectieven voordat je een advies uitbrengt.

  De psychologische kant van verandering

  Veranderingen hebben ook een menselijke component. Wat doet verandering met mensen? Hoe krijg je ze mee? En hoe zet je weerstand in om het verandervraagstuk beter te doorgronden? Daarvoor werk je onder meer aan je eigen leiderschap.

  Diagnose en advies

  Je bestudeert verschillende veranderkundige modellen en maakt daarmee een verdiepingsslag. Na dit onderzoek werk je een diagnose uit met aanbevelingen. Die presenteer je aan de docent en je leerteam. Dit vormt de integrale beroepsprestatie (IBP) waarmee je deze masterclass afrondt.

  Programma Masterclass Veranderdynamiek
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven