Skip to main content

Masterclass Verandermanagement

mc-verandermanagemen-breda-avansplus
iets voor u?
 • U bent werkzaam op strategisch niveau en wilt verandering in uw organisatie bewerkstelligen
 • U wilt uw eigen leiderschapsvaardigheden hierbij inzetten en aanzetten tot een duurzaam resultaat
 • U zoek hierbij de samenwerking met anderen en werkt afdeling overstijgend
In het kort
 • niveau Masterclass
 • duur 8 maanden
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 7.460,-
 • startdata
Bekijk alle startdata en locaties
mc-verandermanagement-avansplus

Masterclass Verandermanagement

Organisaties veranderen continue en als manager sta je daarbij aan het roer. Hoe zorg je dat de verandering leidt tot een duurzaam resultaat en hoe krijg je teams en mensen mee in dit proces?

Als verandermanager sla je een brug tussen het strategisch niveau en de dagelijkse operatie. Welke rollen en leiderschapsstijlen passen hierbij?

In de Masterclass Verandermanagement, die onderdeel uitmaakt van de MBA, krijgt u inzicht en grip op bovenstaande vragen. Een theoretische benadering van verandermanagement wordt gecombineerd met een praktische projectmanagement aanpak. Dit komt tot uiting in het business project; een praktijkonderzoek uitgevoerd bij uw eigen organisatie of die van een medestudent. Samen komt u tot een gedegen advies en aanbevelingen voor duurzame verandering. Aandacht voor uw eigen rol komt tot uiting in de module persoonlijk leiderschap.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U bent een ondernemende professional met een afgeronde bachelor- of masteropleiding. U heeft tenminste 5 jaar werkervaring waarin u verantwoordelijk bent als manager of adviseur voor een afdeling- of bedrijfsonderdeel. U bent bijvoorbeeld business manager, (afdelings)manager, ondernemer, projectmanager of productiemanager.

  U heeft de behoefte om het totale bedrijfsproces vanuit diverse invalshoeken te kunnen benaderen. Uw rol vraagt om meer verbreding en verdieping zodat u het gehele bedrijfsproces beter doorziet én beter kunt beïnvloeden. Hoe levert u een optimale bijdrage aan uw organisatie? Door te investeren in uw eigen ontwikkeling kunt u uw eigen rol verstevigen.

  Wilt u weten of uw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclass bestaat uit een afgewogen combinatie van theoretische achtergronden en de praktische toepassing ervan. De bijeenkomsten vinden eens per twee weken plaatst. Uw docenten zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zijn zelf werkzaam als senior manager of (interim) strategisch adviseur. Zo sluiten kennis en kunde uitstekend op elkaar aan.

  U brengt de opgedane kennis direct in praktijk, zo levert uw opleiding direct resultaat op. U gaat samenwerken in teams en wisselt uw kennis en ervaring uit met andere deelnemers.

  Gedurende deze masterclass werkt u aan een aantal individuele opdrachten, gericht op uw eigen werkomgeving. U sluit de masterclass af met een groepsopdracht. Hiervoor levert u een onderwerp aan en werkt u een plan van aanpak en een rapport uit. Ter afsluiting presenteert u het resultaat.

  Uw persoonlijke ontwikkeling staat centraal, u wordt dan ook begeleid door een opleidingsmanager.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Masterclass Verandermanagement duurt 8 maanden (exclusief vakanties). De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week naast de bijeenkomsten. U besteedt deze uren aan zelfstudie, projecten en opdrachten. U heeft tweewekelijkse colleges in de middag- en avonduren. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor u klaar, hierdoor staat u er bij ons nooit alleen voor.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass Verandermanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 7.460,-
  • Boeken: circa € 500,-. Deze schaft u zelf aan
  • Arrangementskosten: € 575,-

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Kiest u ervoor om na deze masterclass verder te gaan met de Master of Business Administration dan betaalt u voor het resterende gedeelte van de opleiding € 17.640,-. Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de Masterclass Verandermanagement ontvangt u van Avans+ een certificaat. Als u verder wilt, kan dat!

  De masterclass verandermanagement maakt onderdeel uit van de Master of Business Administration. Indien u aansluitend aan deze masterclass de gehele MBA wilt volgen dan is dat mogelijk. Uw opleidingsmanager geeft u hierover graag advies.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat u tijdens de opleiding leert kunt u de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen u niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan uw persoonlijk leiderschap en leert u draagvlak te creëren.

  Na het volgen van de Masterclass Verandermanagement doorziet u de samenhang tussen een aantal wezenlijke vakgebieden in uw organisatie. Daarnaast weet u er beter sturing aan te geven en is uw toegevoegde waarde vergroot. Gelijk met uw ambitie.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding of een van onze andere bedrijfskundige master opleidingen? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14. Naast deze masterclass bieden we ook een korte postbachelormodule Verandermanagement aan, ook hierover kunnen we u van advies voorzien.

  Programma

  Deze masterclass laat u zien hoe duurzame veranderingen tot stand komen aan de hand van gefundeerd projectmanagement. U leert hoe u mensen aanzet tot veranderingen en effectiever gedrag.

  Binnen de leerlijn persoonlijk leiderschap krijgt u meer inzicht in het beïnvloeden en bewegen van mensen en teams. U gaat aan de slag met het ontwikkelingen van vaardigheden passende bij de verandermanager. Daarbij leert u keuzes te maken, te beïnvloeden en variabelen vast te stellen die samen leiden tot de gewenste resultaten. We coachen u naar een duurzame verandermanager.

  programma-mc-verandermanagement-avansplus
  Brochure aanvragen Inscrijven