Skip to main content

Masterclass Verander­management

Inschrijven
masterclass verandermanagement
Iets voor jou?
 • Je bent werkzaam op strategisch niveau en wilt verandering in je organisatie bewerkstelligen.
 • Je wilt je eigen leiderschapsvaardigheden hierbij inzetten en aanzetten tot een duurzaam resultaat.
 • Je zoek hierbij de samenwerking met anderen en werkt afdeling overstijgend.

Organisaties veranderen continue en als manager sta je daarbij aan het roer. Hoe zorg je dat de verandering leidt tot een duurzaam resultaat en hoe krijg je teams en mensen mee in dit proces?

Als verandermanager sla je een brug tussen het strategisch niveau en de dagelijkse operatie. Welke rollen en leiderschapsstijlen passen hierbij? In de Masterclass Verandermanagement, die onderdeel uitmaakt van de MBA, krijg je inzicht en grip op bovenstaande vragen. Een theoretische benadering van verandermanagement wordt gecombineerd met een praktische projectmanagement aanpak. Dit komt tot uiting in het business project: een praktijkonderzoek uitgevoerd bij jouw eigen organisatie of die van een medestudent. Samen kom je tot een gedegen advies en aanbevelingen voor duurzame verandering. Aandacht voor jouw eigen rol komt tot uiting in de module persoonlijk leiderschap.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent een ondernemende professional met een afgeronde bachelor- of masteropleiding. Je hebt tenminste 5 jaar werkervaring waarin je verantwoordelijk bent als manager of adviseur voor een afdeling- of bedrijfsonderdeel. Je bent bijvoorbeeld business manager, (afdelings)manager, ondernemer, projectmanager of productiemanager.

  Je hebt de behoefte om het totale bedrijfsproces vanuit diverse invalshoeken te kunnen benaderen. Jouw rol vraagt om meer verbreding en verdieping zodat je het gehele bedrijfsproces beter doorziet én beter kunt beïnvloeden. Hoe lever je een optimale bijdrage aan jouw organisatie? Door te investeren in jouw eigen ontwikkeling kun je jouw eigen rol verstevigen.

  Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclass bestaat uit een afgewogen combinatie van theoretische achtergronden en de praktische toepassing ervan. De bijeenkomsten vinden eens per twee weken plaats. Jouw docenten zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en zijn zelf werkzaam als senior manager of (interim) strategisch adviseur. Zo sluiten kennis en kunde uitstekend op elkaar aan.

  Je brengt de opgedane kennis direct in praktijk, zo levert jouw opleiding direct resultaat op. Je gaat samenwerken in teams en wisselt jouw kennis en ervaring uit met andere deelnemers.

  Gedurende deze masterclass werk je aan een aantal individuele opdrachten, gericht op jouw eigen werkomgeving. Je sluit de masterclass af met een groepsopdracht. Hiervoor lever je een onderwerp aan en werk je een plan van aanpak en een rapport uit. Ter afsluiting presenteer je het resultaat.

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal, je wordt dan ook begeleid door een opleidingsmanager.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Masterclass Verandermanagement duurt 8 maanden (exclusief vakanties). De gemiddelde studiebelasting is 10 tot 15 uur per week naast de bijeenkomsten. Je besteedt deze uren aan zelfstudie, projecten en opdrachten. Je hebt tweewekelijkse colleges in de middag- en avonduren. De opleiding is goed te combineren met werk en privé.

  In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

   

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass Verandermanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 7.460,-
  • Boeken: circa € 500,-. Deze schaf je zelf aan
  • Arrangementskosten: € 575,-

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Kies je ervoor om na deze masterclass verder te gaan met de Master of Business Administration dan betaal je voor het resterende gedeelte van de opleiding € 17.640,-. Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Het is mogelijk om de opleidingskosten in termijnen te betalen via automatische incasso. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet.

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van de Masterclass Verandermanagement ontvangt u van Avans+ een certificaat. Als u verder wilt, kan dat!

  De masterclass verandermanagement maakt onderdeel uit van de Master of Business Administration. Indien je aansluitend aan deze masterclass de gehele MBA wil volgen dan is dat mogelijk. Jouw opleidingsmanager geeft je hierover graag advies.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de opleiding leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan je persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Na het volgen van de Masterclass Verandermanagement doorzie je de samenhang tussen een aantal wezenlijke vakgebieden in jouw organisatie. Daarnaast weet je er beter sturing aan te geven en is jouw toegevoegde waarde vergroot. Gelijk met jouw ambitie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding of een van onze andere bedrijfskundige master opleidingen? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley van der Sande-Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 14. Naast deze masterclass bieden we ook een korte postbachelormodule Verandermanagement aan, ook hierover kunnen we je van advies voorzien.

  test
  Blog
  Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
  Lees meer
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Deze masterclass laat je zien hoe duurzame veranderingen tot stand komen aan de hand van gefundeerd projectmanagement. Je leert hoe je mensen aanzet tot veranderingen en effectiever gedrag.

  Binnen de leerlijn persoonlijk leiderschap krijg je meer inzicht in het beïnvloeden en bewegen van mensen en teams. Je gaat aan de slag met het ontwikkelingen van vaardigheden passende bij de verandermanager. Daarbij leer je keuzes te maken, te beïnvloeden en variabelen vast te stellen die samen leiden tot de gewenste resultaten. We coachen je naar een duurzame verandermanager.

  programma-mc-verandermanagement-avansplus
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • De docenten van de MBA komen zelf uit het werkveld. Zij werken ook voor andere hogescholen en universiteiten en dat merk je: ze koppelen de theorie direct aan hun kennis en voorbeelden uit de praktijk. 

   Esther Gijsbertsen
   Oud-deelnemer Avans+
  • Ik heb echt weer genoten van het studeren. De periode is erg intensief geweest, maar zeker de moeite waard!

   Martin Beuker
   Eerstelijns manager
  • Het volgen van deze opleiding heeft mij de juiste sturingsinstrumenten opgeleverd. Een bijkomend voordeel is dat ik tijdens de MBA een breed netwerk heb opgebouwd; dat is van zeer grote waarde.

   Stèphane Cépèro
   Lid van college van bestuur
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven