De module Oriëntatie zij-instroom schoolleider is een uitgelezen kans om te ontdekken of een leidinggevende positie in het onderwijs bij je past. Binnen het onderwijs bestaat op dit moment een tekort aan leidinggevenden. Daarnaast is het onderwijs gebaat bij impulsen van buiten het onderwijs. Tijdens deze module maak je kennis met de dynamiek van leiderschap in een onderwijsorganisatie. Dit doe je in een kleine groep met gelijkgestemden.
Wil je als schoolleider aan de slag? De oriëntatiemodule vormt samen met modules uit de schoolleidersopleiding basisbekwaam en schoolleidersopleiding vakbekwaam het schoolleidersdiploma. Met het schoolleidersdiploma kun je jezelf registreren in het schoolleidersregister wanneer je aan het werk gaat als schoolleider.
De schoolleidersopleidingen zijn volledig flexibel door jou zelf in te richten. Zo bepaal je zelf wanneer en hoeveel modules je achter elkaar volgt.
Lees meer over zij instroom opties in het onderwijs.
Doelgroep
De module Oriëntatie zij-instroom schoolleider is bedoeld voor leidinggevende professionals van buiten het onderwijs met interesse in een leidinggevende functie in het onderwijs.
Wat zijn de toelatingseisen?
Na toelating volgt een ontwikkelassessment met een gecertificeerde ontwikkelcoach. Hiermee geef je richting aan jouw persoonlijke ontwikkeldoelen tijdens de opleiding.
Werkvorm
Vanaf de start van de module Oriëntatie zij-instroom schoolleider ben je werkzaam of loop je stage bij een schoolorganisatie. De ervaringen die je hier opdoet, deel je tijdens de contactbijeenkomsten met de docent en andere deelnemers. Je praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormen de basis voor de discussie en interactie met elkaar. Ter voorbereiding op de contactbijeenkomst bestudeer je zelfstandig de leerstof en formuleer je leervragen voor deze bijeenkomsten.
Naast de contactbijeenkomsten vindt een deel van het leren ook plaats in onze digitale leeromgeving Connect+. ‘Social learning’, het leren van en met elkaar, staat hier centraal. Je voert de regie over je eigen ontwikkeltraject waarbij je kunt leren waar, wanneer en met wie je dat wilt.
Ervaren docenten, die naast hun werkzaamheden voor Avans+ ook werkzaam zijn binnen het onderwijs in diverse functies, begeleiden de deelnemers in deze instapmodule die, naast relevante literatuur en theoretische achtergrond, vooral praktisch ingericht is.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag de brochure aan.
Tijdsinvestering
Deze opleiding bestaat uit 4 bijeenkomsten in Breda op donderdag van 17:30 - 21:30 uur.
De module Oriëntatie zij-instroom schoolleider bestaat uit 4 bijeenkomsten gedurende 10 weken. De module heeft een studielast van 56 SBU. De overige leeractiviteiten vinden online plaats en op de eigen stagewerkplek.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding, vraag dan de brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de module ‘Oriëntatie zij-instroom schoolleider’ zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
Alle genoemde bedragen van deze module zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Deelnemers van deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.
Diploma
Na het succesvol afronden van de module Oriëntatie zij-instroom schoolleider ontvang je het certificaat Oriëntatie zij-instroom schoolleider.
Met het certificaat Oriëntatie zij-instroom schoolleider ben je toelaatbaar in de schoolleidersopleiding basisbekwaam en schoolleidersopleiding vakbekwaam, afhankelijk van je werkervaring buiten het onderwijs. De specifieke leerroute wordt met de opleidingsmanager bepaald.
Resultaat
Na afronding van deze module weet je voor jezelf of werken binnen het onderwijs als leidinggevende bij jou past. Tevens bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar een schoolleidersopleiding basisbekwaam of vakbekwaam, afhankelijk van je werkervaring buiten het onderwijs.
Na het volgen van deze module:
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.