Skip to main content

Directeur van buiten

iets voor u?
 • U hebt leidinggevende ervaring binnen een andere sector dan onderwijs
 • U bent in het bezit van minimaal een bachelor diploma
 • U hebt de ambitie om leidinggevende te worden binnen het onderwijs
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 1,5 jaar
 • studiebelasting 560 SBU
 • studiekosten 8.975,-
 • startdata
  • 12-09-2019 Breda
Bekijk alle startdata en locaties
directeur van buiten avans plus

Directeur van buiten

Binnen het onderwijs bestaat op dit moment een tekort aan leidinggevenden. Daarnaast is het onderwijs gebaat bij impulsen van buiten het onderwijs. Zo ook op het gebied van leidinggeven. Professionals met relevante leidinggevende ervaring binnen andere sectoren, kunnen dan ook onder een bepaalde voorwaarde een leidinggevende functie verwerven binnen het onderwijs.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze opleiding is bedoeld voor professionals met relevante leidinggevende ervaring binnen andere sectoren die minimaal in het bezit zijn van een diploma op bachelor niveau. Daarnaast dient u gedurende de opleiding een werk/stageplek te hebben als leidinggevende binnen een onderwijsorganisatie om praktijkopdrachten uit te voeren.   

  Werkvorm

  Werkvorm

  De opleiding bestaat uit een combinatie van 22 contactbijeenkomsten, literatuurstudie en werkplekleren. Binnen de contactbijeenkomsten wordt met diverse inspirerende werkvormen gewerkt die gericht zijn op de verwerking van de leerstof en uitwisseling van ervaringen met uw mededeelnemers over het uitvoeren van uw onderzoek- en praktijkopdrachten. Daarnaast worden scholen bezocht die ‘good practices’ hebben op het gebied van onderwijsontwikkeling.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Directeur van Buiten duurt nominaal 16 maanden en omvat 560 uur studietijd. De studietijd bestaat uit 22 contactbijeenkomsten van 6 uur, literatuurstudie, uitvoeren van praktijkopdrachten, onderzoek en het maken van een eindwerkstuk.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Directeur van Buiten zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 8.975,-
  • Arrangementskosten: € 475,-

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur. Dit is exclusief de kosten voor de leermiddelen.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvangt u het diploma Vakbekwaam Schoolleider. Inhoudelijk komt de inhoud van deze opleiding overeen met de inhoud van masterclass 1 van de master “Leiderschap in Onderwijs” (MLO) van Avans⁺. Dat maakt dat u ook het diploma ontvangt van deze eerste masterclass. Met dit diploma kunt u zich registreren van register directeur in het landelijk Schoolleidersregister. 

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding bent u in staat om als schooldirecteur effectief leiding te geven binnen het basisonderwijs. 

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  De opleiding Directeur van buiten is tevens onderdeel van het samenwerkingsverband proQualis, ons schoolleidersopleidingen merk dat in samenwerking met iPabo is opgezet.

  Programma
  Programma

  Het programma van de opleiding bestaat uit het volledige programma van de opleiding Vakbekwaam schoolleider primair onderwijs aangevuld met een aantal specifieke onderwijsinhoudelijke thema’s die u bekend maken met de inhoud van het basisonderwijs.

  Directeur van buiten
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven