Skip to main content

Corona update: alle lessen volledig online t/m 11 februari 2022.

Lees meer

Directeur van buiten

 • niveau Postbachelor
 • duur 40 weken
 • studiebelasting 560 SBU
 • studiekosten 9.275,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 17-02-2022 Nijmegen
  • 17-02-2022 Rotterdam
  • 17-02-2022 Weert
  • 17-02-2022 Deventer
  • 17-02-2022 Amsterdam
  • 17-02-2022 Breda
  • 17-02-2022 Drachten
Inschrijven
Directeur van buiten
Iets voor jou?
 • Je hebt leidinggevende ervaring binnen een andere sector dan onderwijs.
 • Je bent in het bezit van minimaal een bachelordiploma.
 • Je hebt de ambitie om leidinggevende te worden binnen het onderwijs zoals een schooldirecteur.

Binnen het onderwijs bestaat op dit moment een tekort aan leidinggevenden. Daarnaast is het onderwijs gebaat bij impulsen van buiten het onderwijs. Zo ook op het gebied van leidinggeven. Professionals met relevante leidinggevende ervaring binnen andere sectoren, kunnen dan ook onder een bepaalde voorwaarde een leidinggevende functie verwerven binnen het onderwijs. Een opleiding directeur basisonderwijs kan zo'n impuls zijn.

schoolregister po basisregistratie     srvo logo            

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze opleiding is bedoeld voor professionals met relevante leidinggevende ervaring binnen een andere sector die minimaal in het bezit zijn van een diploma op bachelorniveau en de overstap willen maken naar het onderwijs en bijvoorbeeld schooldirecteur willen worden. Daarnaast dien je gedurende de opleiding een werk/stageplek te hebben voor ongeveer 2 dagen per week als leidinggevende binnen een onderwijsorganisatie om praktijkopdrachten uit te voeren.

   Wat zijn de toelatingseisen?

  • Je bent minimaal in het bezit van een bachelor diploma;
  • Je bent gedurende de opleiding werkzaam of loopt stage op een school (bij voorkeur 2 dagen per week)
  • Daarnaast maakt een ontwikkelassessment en/of intakegesprek deel uit van de plaatsingsprocedure. Hiermee geef je richting aan jouw ontwikkelingsdoelen tijdens de opleiding.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Kenmerkend voor onze opleiding is dat je terecht komt in een groep met leidinggevenden uit het onderwijs. Op deze wijze inspireer je wederzijds in de diverse achtergronden van de deelnemers.

  De eerste bijeenkomsten van de opleiding Directeur van buiten zijn gericht op kennismaken met het onderwijslandschap en kennis en inzichten in onderwijsprocessen en –opbrengsten. Tegelijkertijd loop je stage of werk je op een school waar je praktijkervaring opdoet met de corebusiness van het onderwijs. Door de inzet van een digitale leeromgeving en het werken in een leerteam kom je in contact met medecursisten en onderhoud je contact met de docent.

  In de overige bijeenkomsten van deze opleiding directeur basisschool ontmoet je deelnemers uit zowel het onderwijs als daarbuiten, zodat je meteen inspiratie opdoet van mensen uit het werkveld. Binnen de contactbijeenkomsten wordt met diverse inspirerende werkvormen gewerkt die gericht zijn op de verwerking van de leerstof en uitwisseling van ervaringen met je mededeelnemers over het uitvoeren van je onderzoek- en praktijkopdrachten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Directeur van buiten duurt nominaal 40 weken en omvat 560 uur studietijd. Per module heb je maximaal 4 a 5 contactbijeenkomsten. De overige leeractiviteiten vinden online plaats of op de eigen stagewerkplek. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren met de beroepspraktijk.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Directeur van buiten zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 9.275,-
  • Arrangementskosten: € 700,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. 

  Alle genoemde bedragen van deze opleiding directeur basisonderwijs zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze opleiding Directeur van buiten ontvang je het diploma Vakbekwaam schoolleider van in totaal 18 EC’s. Met dit diploma is het mogelijk je te registreren als register directeur onderwijs in het landelijk Schoolleidersregister.

  Inhoudelijk komt de inhoud van deze opleiding directeur van buiten tevens overeen met een groot deel van fase 1 van de Master leiderschap in onderwijs (MLO) van Avans+. Met dit diploma kun je moeiteloos doorstromen in de MLO.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding ben je in staat om als schooldirecteur effectief leiding te geven binnen het basisonderwijs.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  test
  4 keer per jaar starten
  Wij geven je graag de regie om zelf te beslissen wanneer je een opleiding wil volgen, daarom bieden we 4 startmomenten per jaar. Zo bepaal jij op welk moment het jou het beste uitkomt.
  Bekijk de voordelen
  test
  Maatwerk
  Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
  Lees meer
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Programma

  Het programma van de opleiding bestaat uit:

  Download de brochure voor meer informatie over het programma.

  Module Onderwijskunde

  Module Onderwijskunde
  In de module Onderwijskunde komen directeuren van buiten 6 bijeenkomsten bij elkaar onder begeleiding van een docent. Als directeur van buiten is het niet meteen inzichtelijk wat het onderwijs allemaal omvat, terwijl ouders in een school een kundig gevoel willen hebben bij de directeur en een team verwacht dat je als leidinggevende hen kunt beoordelen. Om hier zicht op te krijgen is deze module van cruciaal belang. Je leert als het ware de taal van het onderwijs te spreken. 

  Directeur van buiten
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven