Skip to main content

Directeur van buiten

Directeur van buiten
iets voor u?
 • U hebt leidinggevende ervaring binnen een andere sector dan onderwijs
 • U bent in het bezit van minimaal een bachelor diploma
 • U heeft de ambitie om leidinggevende te worden binnen het onderwijs
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 1 jaar
 • studiebelasting 840 SBU
 • studiekosten 8.975,-
 • startdata
  • 24-10-2019 Amsterdam
  • 24-10-2019 Nijmegen
  • 24-10-2019 Breda
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Directeur van buiten

Directeur van buiten

Binnen het onderwijs bestaat op dit moment een tekort aan leidinggevenden. Daarnaast is het onderwijs gebaat bij impulsen van buiten het onderwijs. Zo ook op het gebied van leidinggeven. Professionals met relevante leidinggevende ervaring binnen andere sectoren, kunnen dan ook onder een bepaalde voorwaarde een leidinggevende functie verwerven binnen het onderwijs.

srvo logo

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze opleiding is bedoeld voor professionals met relevante leidinggevende ervaring binnen een andere sector die minimaal in het bezit zijn van een diploma op bachelor niveau en de overstap willen maken naar het onderwijs. Daarnaast dient u gedurende de opleiding een werk/stageplek te hebben voor ongeveer 2 dagen per week als leidinggevende binnen een onderwijsorganisatie om praktijkopdrachten uit te voeren.   

   Wat zijn de toelatingseisen?

  • U bent minimaal in het bezit van een bachelor diploma;
  • U bent gedurende de opleiding werkzaam of loopt stage op een school (bij voorkeur 2 dagen per week);
  • Daarnaast maakt een ontwikkelassessment en/of intakegesprek deel uit van de plaatsingsprocedure. Hiermee geeft u richting aan uw ontwikkelingsdoelen tijdens de opleiding.   

  Werkvorm

  Werkvorm

  Kenmerkend voor onze opleiding is dat u terecht komt in een groep met leidinggevenden uit het onderwijs. Op deze wijze inspireert u wederzijds in de diverse achtergronden van de deelnemers.

  De eerste 4 bijeenkomsten van de opleiding Directeur van buiten zijn gericht op kennismaken met het onderwijslandschap en kennis en inzichten in onderwijsprocessen en –opbrengsten. Tegelijkertijd loopt u stage of werkt u op een school waar u praktijkervaring opdoet met de corebusiness van het onderwijs. Door de inzet van een digitale leeromgeving en het werken in een leerteam komt u in contact met medecursisten en onderhoudt u contact met de docent.

  De overige 18 bijeenkomsten bestaat de groep uit deelnemers uit zowel het onderwijs als daarbuiten, zodat u meteen inspiratie opdoet van mensen uit het werkveld. Binnen de contactbijeenkomsten wordt met diverse inspirerende werkvormen gewerkt die gericht zijn op de verwerking van de leerstof en uitwisseling van ervaringen met uw mededeelnemers over het uitvoeren van uw onderzoek- en praktijkopdrachten.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Directeur van buiten duurt nominaal 1 jaar en omvat 840 uur studietijd. De studietijd bestaat uit 22 contactbijeenkomsten van 6 uur, literatuurstudie, uitvoeren van praktijkopdrachten, onderzoek en het maken van een eindwerkstuk.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Directeur van buiten zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 8.975,-
  • Arrangementskosten: € 475,-

  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de opleiding een factuur. Dit is exclusief de kosten voor de leermiddelen.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvangt u het diploma Vakbekwaam schoolleider van in totaal 30 EC’s. Met dit diploma kunt u zich registreren als register directeur in het landelijk Schoolleidersregister. 

  Inhoudelijk komt de inhoud van deze opleiding tevens overeen met de inhoud van masterclass 1 van de Master leiderschap in onderwijs (MLO) van Avans⁺. Met dit diploma kunt u binnen 3 jaar doorstromen naar masterclass ll van de MLO.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding bent u in staat om als schooldirecteur effectief leiding te geven binnen het basisonderwijs.

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Naomi Pinxteren van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 04.

  De opleiding Directeur van buiten is tevens onderdeel van het samenwerkingsverband proQualis, ons schoolleidersopleidingen merk dat in samenwerking met iPabo is opgezet.

  Programma
  Programma

  Het programma van de opleiding bestaat uit het volledige programma van de opleiding Vakbekwaam schoolleider primair onderwijs aangevuld met een aantal specifieke onderwijsinhoudelijke thema’s die u bekend maken met de inhoud van het basisonderwijs.

  Directeur van buiten
  Brochure aanvragen Inscrijven