Heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen in Bouw Informatie Management (BIM)? Wil je een les meevolgen? Lees meer en geef je op.
Hoe begin je met BIM? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe zorg je dat je de juiste software en vaardigheden hebt? En hoe communiceer je met andere BIM-gebruikers? Dat leer je allemaal in BIM introductie!
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over BIM en er mee aan de slag wil gaan. Of je nu al ervaring hebt met BIM of niet, deze cursus geeft je een goed overzicht en een stevige basis.
Doelgroep
De cursus BIM introductie is bedoeld voor een brede doelgroep: eigenlijk iedereen die te maken heeft met de gebouwde omgeving. Denk aan professionals werkzaam in de installatietechniek, bouw en infra of specifieker aan projectmedewerkers zoals (aspirant) managers, projectleiders, regisseurs, engineers, coördinatoren, modelleurs, werkvoorbereiders, uitvoerders, assetmanagers, facility managers en kwaliteitsborgers voor de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb).
De cursus richt zich ook op professionals die werkzaam zijn bij organisaties zoals ziekenhuizen, luchthavens, banken, woningcorporaties, vastgoedontwikkelaars, architectenbureaus, adviseurs, aannemers, installateurs, fabrikanten, leveranciers, service providers etc. Ook voor personeel van werkgeversorganisaties, vakbonden en brancheorganisaties is de cursus bijzonder interessant.
Werkvorm
De cursus wordt gegeven door ervaren docenten uit het werkveld en is om die reden, naast relevante literatuur en theoretische achtergrond, vooral praktisch ingericht. De praktijkopdrachten worden in groepsverband uitgevoerd.
Je bestudeert zelfstandig de theorie en neemt actief deel aan fysieke bijeenkomsten en online vragenuren zoals aangegeven op het lesrooster.
Docenten maken gebruik van presentaties, geven opdrachten, dagen je uit om zoveel mogelijk vaardigheden en inzichten te ontwikkelen. Voor de BIM-software worden studentenlicenties verstrekt en zullen docenten helpen bij het installeren.
De cursus wordt afgesloten met het uitwerken van een casus gericht op je eigen praktijk
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Tijdsinvestering
De cursus bestaat uit een kick-off, 9 dagdelen en een online vragenuur. De bijeenkomsten zijn op een vaste dag in de week tussen 13.00 en 20.15 uur. Naast de bijeenkomsten dien je 2 tot 5 uur per week te reserveren voor zelfstudie. De zelfstudie is een gemiddelde en is afhankelijk van leervermogen, opleidingsachtergrond, praktijkervaring en ambitie.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de cursus BIM introductie zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
In de opleiding wordt gebruik gemaakt van verschillende softwarepakketten die kosteloos aan deelnemers beschikbaar worden gesteld. Hiervoor dien je zelf te beschikken over een laptop welke voldoet aan bepaalde minimum systeemvereisten. Meer informatie hierover tref je hier bij “minimum: Entry-Level Configuration”.
Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.
Diploma
Na het succesvol doorlopen van de cursus BIM introductie ontvang je het certificaat BIM introductie van Avans+.
Wil jij je verder ontwikkelen na het afronden van de cursus BIM introductie? BIM introductie is één van de 3 modules in de postbacheloropleiding BIM engineering. De modules zijn los te volgen of allemaal in de opleiding BIM engineering. Om de gehele opleiding BIM engineering te volgen moet je alle drie de modules hebben afgerond. De modules zijn:
Na het afronden van deze 3 modules ontvang je het postbachelordiploma BIM engineering van Avans+.
Resultaat
Na actieve deelname aan de cursus BIM introductie weet je wat het begrip BIM inhoudt en wat de toepassing ervan betekent voor het totale bouwproces. Je begrijpt de achtergronden en uitgangspunten van BIM en je hebt inzicht in de essentie van de systematiek en het bijbehorende proces.
Je bent in staat om op een instapniveau BIM modellen te beoordelen op kwaliteit en bruikbaarheid. Ook ben je bekend met de vaktechnische terminologie. Dat maakt je een volwaardig gesprekspartner voor collega’s, partners en klanten.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.