Skip to main content

BIM

(2 OPLEIDINGEN )
Bim
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
 • De opleiding heeft me daarnaast laten zien, dat we als bedrijf nog een grote ontwikkeling kunnen maken. We zullen in de toekomst zeker meer mensen de opleiding laten volgen.

  testimonial-techniek-frankwolbertus
  Frank Wolbertus
  BIM Expert
 • Al de docenten waren gedreven om mee te denken en om voorop te lopen. Ze willen het voortouw nemen, ‘out of the box’ denken, vernieuwend zijn. Dat vond ik echt inspirerend.

  testimonial-techniek-martijnjonker
  Martijn Jonker
  Soft- en hardware engineer
 • De in de cursus aangeboden leerstof kon ik meteen in de praktijk toepassen en heeft mijn algemene kennis over de installatietechniek sterk verbeterd.

  testimonial-techniek-rantens
  R. Antens
  Projectleider Real Estate Management
Bekijk alle referenties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

Meld u nu aan
Opleidingen met kwaliteit

Wilt u ook bijdragen aan de meest efficiënte manier om te ontwerpen en bouwen? BIM heeft namelijk een volstrekt andere manier van (samen)werken binnen het bouwproces tot gevolg. Met een BIM opleiding (Building Information Modeling) van Avans+ leert u het proces te overzien en kunt u een waardevolle bijdrage leveren, van (digitale) ontwerpfase tot oplevering.

Wat is BIM (Building Information Modeling)?

Heeft u zich wel eens de vraag gesteld: wat is BIM nou eigenlijk en waarom is het zo speciaal? BIM (Building Information Modeling) is een manier van ontwerpen en bouwen waarbij het gebouw of de constructie en de installaties, in een computer als 3D-model en databank worden opgebouwd.  BIM maakt het mogelijk om bouwprojecten eerst digitaal te ontwerpen en op te leveren, en ze daarna in het echt te bouwen zodat er minder kans op fouten is. BIM is daarom veel meer dan een 3D-model van een gebouw.

Waarom een BIM opleiding?

Omdat de invloed van installatietechniek het bouwkundig ontwerp complex maakt, is het des te belangrijker om dit zichtbaar te maken in de ontwerpfase. Dat stelt hoge eisen aan de ontwerpers, de engineers, installatietechnici en/of de modelleurs. Niet alleen vanuit technische kennis, maar vooral vanuit de Building Information Modeling werkwijze. Kennis en kunde hiervan is dan ook noodzakelijk: een goed moment voor een opleiding BIM dus. 

Welke opleiding BIM past bij u?

Bij Avans+  kunt u kiezen uit de Introductiecursus BIM. Deze is voor iedereen die direct of indirect te maken krijgt met BIM (Building Information Modelling), zoals gebouweigenaren of adviseurs. De opleiding BIM engineer is geschikt voor de bedenkers van een BIM ontwerp, zoals architecten en bouwkundigen. Met dit postbachelordiploma bent u aantoonbaar gekwalificeerd.

Ervaring opdoen in een ontwerpteam

Onze BIM opleiding is ontwikkeld voor en door de praktijk. Dit zijn met name deskundigen op het gebied van bouw, installatietechniek, FM, IT en soft skills. De lessen worden verzorgd door docenten met ruime ervaring in het werkveld. Multidisciplinair denken en doen, lopen als een rode draad door de gehele opleiding BIM. Daarom streeft Avans+ ernaar om de groepssamenstelling een weerspiegeling te laten zijn van een BIM ontwerpteam.

Meer weten over onze BIM opleiding?

Heeft u nog vragen of zou u graag meer te weten komen over onze BIM opleiding? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag!

lees meer