Skip to main content

BIM

Opleidingen BIM
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • De opleiding heeft me daarnaast laten zien, dat we als bedrijf nog een grote ontwikkeling kunnen maken. We zullen in de toekomst zeker meer mensen de opleiding laten volgen.

  Frank Wolbertus
  BIM Expert
 • Al de docenten waren gedreven om mee te denken en om voorop te lopen. Ze willen het voortouw nemen, ‘out of the box’ denken, vernieuwend zijn. Dat vond ik echt inspirerend.

  Martijn Jonker
  Soft- en hardware engineer
 • De in de cursus aangeboden leerstof kon ik meteen in de praktijk toepassen en heeft mijn algemene kennis over de installatietechniek sterk verbeterd.

  R. Antens
  Projectleider Real Estate Management
Bekijk alle referenties
Opleidingen met kwaliteit

Wil je ook bijdragen aan de meest efficiënte manier om te ontwerpen en bouwen? BIM heeft namelijk een volstrekt andere manier van (samen)werken binnen het bouwproces tot gevolg. Met een BIM opleiding (Building Information Modeling) van Avans+ leer je het proces te overzien en kun je een waardevolle bijdrage leveren, van (digitale) ontwerpfase tot oplevering. BIM opleidingen waarmee je klaar bent voor de toekomst.

Wat is BIM (Building Information Modeling)?

Heb jij je wel eens de vraag gesteld: wat is BIM nou eigenlijk en waarom is het zo speciaal? BIM (Building Information Modeling) is een manier van ontwerpen en bouwen waarbij het gebouw of de constructie en de installaties, in een computer als 3D-model en databank worden opgebouwd. BIM maakt het mogelijk om bouwprojecten eerst digitaal te ontwerpen en op te leveren, en ze daarna in het echt te bouwen zodat er minder kans op fouten is. BIM is daarom veel meer dan een 3D-model van een gebouw. Met de BIM opleidingen van Avans+ leer je alles over BIM en de juiste toepassing ervan.

Waarom een BIM opleiding?

Omdat de invloed van installatietechniek het bouwkundig ontwerp complex maakt, is het des te belangrijker om dit zichtbaar te maken in de ontwerpfase. Dat stelt hoge eisen aan de ontwerpers, de engineers, installatietechnici en/of de modelleurs. Niet alleen vanuit technische kennis, maar vooral vanuit de Building Information Modeling werkwijze. Kennis en kunde door middel van een van een van onze BIM opleidingen is hierbij dan ook noodzakelijk: een goed moment voor een opleiding BIM dus waaronder de BIM modelleur opleiding.

Welke opleiding BIM past bij u?

Bij Avans+ kun je kiezen uit de Introductie cursus BIM. Deze training BIM is voor iedereen die direct of indirect te maken krijgt met BIM (Building Information Modelling), zoals gebouweigenaren of adviseurs. De opleiding BIM engineer is geschikt voor de bedenkers van een BIM ontwerp, zoals architecten en bouwkundigen. Met een postbachelordiploma van deze BIM opleiding ben je aantoonbaar gekwalificeerd.

Ervaring opdoen in een ontwerpteam met BIM opleidingen

Onze BIM opleiding is ontwikkeld voor en door de praktijk. Dit zijn met name deskundigen op het gebied van bouw, installatietechniek, FM, IT en soft skills. De lessen worden verzorgd door docenten met ruime ervaring in het werkveld als BIM specialist. Multidisciplinair denken en doen, lopen als een rode draad door de gehele opleiding BIM. Daarom streeft Avans+ ernaar om de groepssamenstelling van de BIM cursus een weerspiegeling te laten zijn van een realistisch BIM ontwerpteam.

Meer weten over onze BIM opleiding tot professioneel BIM modelleur?

Heb je nog vragen over een van onze BIM cursussen of zou je graag meer te weten komen over onze BIM opleiding om je te specialiseren als BIM modelleur? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag bij het kiezen van de BIM training waar je echt wat aan heeft in jouw praktijk!

Lees meer