Gebouwautomatisering is het automatiseren van technische installaties in gebouwen en wordt steeds vaker gebruikt als oplossing voor complexere technische installaties en hogere comforteisen. Het draagt bij aan aanzienlijke energiebesparingen, verhoogd comfort, inzicht in energieverbruik en duurzaamheid en is een snelgroeiende markt. Bedrijven zoeken voortdurend goed opgeleide technici met specifieke kennis en vaardigheden op dit gebied, die men kan verkrijgen door ervaring maar zeker ook door opleiding.
Het doel van gebouwautomatisering is om de operationele efficiëntie te verbeteren. Dit kan door het besparen van energie, het verhogen van de comfort en de operationele kosten te verlagen. Voor pandeigenaren bespaart dit geld, voor technici biedt dit een kans om met de nieuwste technologieën en trends in de bouw te werken. Wil je meer weten? Bekijk dan onze gebouwautomatiseringspagina.
Doelgroep
Met een afgeronde, technische mbo-opleiding op niveau 4 en ervaring in de installatiebranche, kun je je verder ontwikkelen in gebouwautomatisering. De tweejarige post-mbo opleiding Technicus gebouwautomatisering biedt de kans om te groeien tot engineer of werkvoorbereider, waarbij je werkt en leert tegelijk.
Werkvorm
Tijdens de opleiding neem je actief deel aan de fysieke lessen van deze post mbo-opleiding. Daarnaast maak je zelfstandig of in groepsverband diverse opdrachten. Je leert daarbij van zowel onze vakdocenten als van elkaar.
De opleiding Technicus gebouwautomatisering is een deeltijdopleiding. Dit betekent dat je niet alleen in de opleiding kennis opdoet, maar ook in je dagelijkse praktijk. We adviseren je dan ook om je tijdens je studie te laten begeleiden door een ervaren collega. Volg je deze studie als onderdeel van een traineeship? Dan is je begeleiding op het werk al geregeld.
Ook zonder bedrijfsbegeleider is de opleiding goed te volgen.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan!
Tijdsinvestering
De opleiding duurt 2 jaar en omvat ca. 60 bijeenkomsten die op dinsdagen plaats zullen vinden. De lessen zijn van 13:00 uur tot 20:15 waarbij de toetsen en enkele andere lessen in de ochtend zullen plaatsvinden.
Daarnaast moet je tijdens de studie rekenen op 10 tot 14 uur zelfstudie per week.
Hoeveel tijd je aan zelfstudie moet besteden is afhankelijk van je leervermogen, je opleidingsachtergrond, ervaring en ambitie.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan!
Studiekosten
De kosten voor de opleiding Technicus gebouwautomatisering zijn als volgt:
Mocht het voorkomen dat er een examen herkanst moet worden dan zit dit in de prijs.
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.
Diploma
Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het post-mbo diploma Technicus gebouwautomatisering. Je kunt dan met trots zeggen dat je alle basisbeginselen van het vak gebouwautomatisering onder de knie hebt.
Wil je meer verdieping in bepaalde onderwerpen vanuit de opleiding Technicus gebouwautomatisering? Dan zijn de volgende opleidingen misschien wat voor jou:
Resultaat
Na je deelname aan de opleiding heb je een integraal beeld van de diverse facetten van gebouwautomatisering.
Na de opleiding:
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.