Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Verpleeghuiszorg

verpleeghuiszorg
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • De module Somatische en psychogeriatrische aspecten heeft me geholpen om met een meer professionele blik naar de bewoners in het verpleeghuis te kijken.

  Cora Snoei
  Praktijkverpleegkundige
 • Ik hobbel niet meer met de grote groep mee, maar stippel mijn eigen pad uit en maak daardoor bewustere keuzes.

  Corina Barten
  Praktijkverpleegkundige
 • De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als persoon en als professional.

  Sjoerd Kok
  Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
Opleidingen met kwaliteit

Opleidingen ouderenverpleegkunde en ouderenzorg

Deze veranderende zorgbehoefte van patiënten in het verpleeghuis vraagt om anders en beter opgeleide, gespecialiseerde verpleegkundigen. Deze (vernieuwde) functies kunnen specialisten in ouderengeneeskunde ontlasten zodat er meer en betere zorg verricht kan worden in verpleeghuizen. Avans+ biedt diverse postbachelors in de verpleeghuiszorg aan waaronder praktijkverpleegkundige in het verpleeghuispsychogeriatriesomatische aspecten in het verpleeghuis

 

OPLEIDING PRAKTIJKVERPLEEGKUNDIGE IN HET VERPLEEGHUIS

De opleiding Praktijkverpleegkundige in het verpleeghuis is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen die zich willen specialiseren in verpleeghuiszorg en psychogeriatrische zorg (PG zorg). Je vult het werk van de verzorgenden aan en ondersteunt de specialist ouderenzorg. Je kunt op een professionelere manier invulling geven aan jouw functie als praktijkverpleegkundige binnen de verpleeghuiszorg.

OPLEIDING PSYCHOGERIATRIE

Met de opleiding Psychogeriatrie ontwikkel je specialistische kennis en kunde op dit gebied. De opleiding psychogeriatrie is bedoeld voor verpleegkundigen die (gaan) werken met (kwetsbare) ouderen en behoefte hebben aan meer gespecialiseerde kennis op het gebied van psychogeriatrie.

OPLEIDING SOMATISCHE ASPECTEN IN HET VERPLEEGHUIS

Als praktijkverpleegkundige in de langdurige zorg heb je kennis nodig van veel voorkomende ziektebeelden. Zo kun je de arts ondersteunen in het opstellen van een consult. Deze ziektebeelden spelen een belangrijke rol in de opleiding Somatische aspecten in het verpleeghuis. Na deze opleiding ben je in staat om aan vraagverheldering en triage te doen op het gebied van de somatische zorg. Je kunt vraagstukken analyseren en bepalen of doorverwijzing noodzakelijk is. Je kent de juiste methoden om jouw doorverwijzing te onderbouwen.

PERSOONLIJK EN VRIJBLIJVEND ADVIES

Heb je hulp nodig bij de keuze voor een opleiding in de Wijkverpleegkundige zorg? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk en vrijblijvend advies. Ook voor andere vragen staan we voor je klaar. We helpen je graag verder!

Lees meer