Skip to main content

Projectmatig werken voor hbo-verpleegkundigen

projectmatig werken
Iets voor jou?
 • Je wilt inzicht krijgen in de methodiek van projectmatig werken.
 • Je wilt gestructureerd en planmatig werken met vooraf geformuleerde doelen en resultaten.
 • Jouw doel is projectmatig te werken aan kwaliteitsverbetering binnen de zorg.

De module Projectmatig werken voor hbo-verpleegkundigen staat in het teken van samenwerken binnen de zorg om, op basis van de huidige vraagstukken en (zorg)problemen, nieuwe innovatieve producten en diensten te ontwikkelen.

Projectmatig werken kan helpen om jouw rol als kwaliteitsverbeteraar effectief en efficiënt uit te voeren. In deze module leer je samen met jouw collega’s nieuwe manieren van werken in de zorg met als doel de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg te verbeteren en krijg je inzicht in het doel en de noodzaak hiervan. Je krijgt tools aangereikt die je werk binnen de zorg gemakkelijker maken en het succes van je projectbijdrage vergroten.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent als (zorg)professional of team leidinggevende vaak betrokken bij de uitvoering van projecten binnen de zorgorganisaties. Je bent actief als projectmedewerker en je denkt graag mee met de organisatie op het gebied van kwaliteitsverbetering.

  Werkvorm

  Werkvorm

  In de module Projectmatig werken werk je aan de hand van cases uit de beroepspraktijk. De methodiek van projectmatig werken wordt in iedere bijeenkomst plenair toegelicht zodat je kennis hebt van de verschillende fasen binnen projectmatig werken.

  Gedurende de opleiding voer je een opdracht uit die betrekking heeft op een project uit jouw eigen beroepspraktijk. Het gaat om een project waar je als projectmedewerker onderdeel van uitmaakt of een eenvoudig project dat jezelf gaat oppakken. De opdracht bestaat uit het vervaardigen van een beslisdocument, ook wel projectplan genoemd.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module Projectmatig werken bestaat uit vijf bijeenkomsten verspreid over tien weken. Zelfstudie neemt gemiddeld 4 uur per week in beslag. In de tussenliggende weken werk je aan de voorbereidende opdrachten en het projectplan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Projectmatig werken zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 550,-.
  • Boeken: circa € 70,-. Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de module Projectmatig werken ontvang je een certificaat.

  Resultaat

  Resultaat

  Je bent in staat om (kleine) projecten volgens de methodiek van projectmatig werken uit te voeren. Je kunt gefaseerd binnen vastgestelde tijd een vooraf gesteld doel bereiken.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze module? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma

  Inleiding in projectmatig werken en opdrachtgeverschap

  De kenmerken van projectmatig werken staat centraal. Tevens wordt de inhoud van een projectopdracht gedefinieerd. Vervolgens zijn er verschillende partners met bijbehorende taken en verantwoordelijkheden betrokken.

  • De principes van projectmatig werken
  • Kenmerken van een project
  • Projectopdracht

  programma projectmatig werken verpleegkunde
   

  Faseren, beheersen en rapporteren

  Om projecten op een succesvolle manier te beheersen in termen van tijd, geld en kwaliteit, leer je passende methoden en technieken kennen en gebruiken.

  dag 2 projectmatigwerken voor verpleegkundigen
   

  Duivelsdriehoek ingezoomd

  Deze bijeenkomst staat in het teken van het beheersbaar maken van het project (klus).

  • Beheersaspecten: tijd, geld en kwaliteit
  • De MoSCoW- methode
  • Risicomanagement: risico’s in beeld brengen

  programma dag 3 projectmatig werken vpk
   

  Projectleiderschap

  Deze bijeenkomst staat in het teken van jouw vaardigheden om het project  te kunnen klaren. Tevens gaan we in op de omgeving van het project en hoe deze behulpzaam of misschien ook tegenwerkend kan zijn.

  • De kwaliteiten van projectleiderschap: persoonlijke effectiviteit
  • Projectomgeving: communiceren en feedback
  • Projectorganisatie

  programma voor hbo-verpleegkunde projectmatig werken
   

  De werkelijkheid is altijd anders dan bedacht…..

  Deze bijeenkomst staat in het teken van interventiemogelijkheden: Wat kun je doen om onverhoopte omstandigheden het hoofd te bieden? Tevens staat het evalueren van een project centraal.

  • Interventies om een spannend element in het project te ‘handelen’
  • Het evalueren van een project

   

  programma hbo-verpleegkunde module projectmatig werken
   
  Brochure aanvragen Inscrijven