Voor wie is de subsidie regeling?

Woon of werk jij in de regio West-Noord-Brabant of ga je in deze regio wonen of werken én ben je klaar voor een nieuwe stap in jouw Techniek carrière? Maak dan gebruik van de subsidiemogelijkheden en volg één van onze Techniek opleidingstrajecten met 50% subsidie. 

Dit is een unieke kans om je te laten bij- of omscholen in de Techniek met behulp van het Just Transition Fund, een financiële stimulus onder het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’. Dit project draait om de arbeidsmarkt en heeft tot doel nieuwe ‘groene banen’ te creëren, werknemers en werkzoekenden bij te scholen en om te scholen tot digitale energie professionals, werkzoekenden te ondersteunen en actief te integreren in de arbeidsmarkt. 

Ook als werkgever kan je gebruik maken van deze subsidie voor het om- of bijscholen van je medewerkers. Lees meer over de mogelijkheden.

Kan ik me ook laten omscholen naar de Techniek?

Je komt in aanmerking voor deze overheidssubsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je bent ouder dan 18 jaar en nog niet pensioengerechtigd.
 • Je woont of werkt in de regio West-Noord-Brabant of gaat op korte termijn in deze regio wonen of werken en kan dit ook aantonen. De regio bestaat uit de gemeenten: Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert.

Twijfel je of je aan de voorwaarden voldoet of wil je meer weten over het aanmeldproces? Neem dan contact met ons op om jouw situatie te bespreken.

Hoe werkt co financiering?

Als je aan deze voorwaarden voldoet kan je kosteloos deelnemen aan het Intake en het Loopbaan oriëntatie traject ter waarde van €600,00. De opleidingen worden voor 50% gefinancierd.

 • Als je werkt betaalt je huidige werkgever of jouw toekomstige werkgever (in overleg) de resterende 50% opleidingskosten.
 • Als je uitkeringsgerechtigd bent, ga in gesprek met je uitkeringsinstantie over de resterende 50% opleidingskosten.
 • Ben je ZZP’er? Dan betaal je zelf 50% van de opleidingskosten.
   

Ook voor werkgevers die actief zijn in West-Noord-Brabant is het mogelijk om gebruik te maken van deze regeling en medewerkers, die aan de voorwaarden voldoen, bij- of om te scholen met 50% subsidie. Wil je meer informatie over de mogelijkheden of heb je vragen? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Just Transition Fund Subsidie vragen

Onze opleidingen met subsidie

We hebben zorgvuldig een selectie gemaakt van opleidingen die kunnen bijdragen aan de energietransitie of de digitalisering. Je hebt een opleiding gezien die je aanspreekt, maar hoe nu verder? We gaan eerst een intake met je aan om samen met jou te kijken wat het beste bij je past.
Er zijn in dit project 2 soorten opleidingen opgenomen. 

 • Een (kortere) vakgerichte scholing inclusief een intake
 • Een beroepsgerichte (om)scholing inclusief een intake en een loopbaanoriëntatietraject

Tijdens de intake praat een begeleider vanuit Avans+ om te kijken of je in aanmerking komt en welke opleidingen passen bij jouw wensen, kennis en kunde.

Bij de beroepsgerichte (om)scholing doe je ook mee aan ons loopbaanoriëntatietraject waarbij je inzicht krijgt in je competenties, mogelijkheden en toekomstperspectieven. Daarnaast krijg je een arbeidsmarktscan. Het traject wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde begeleider vanuit Avans+. Het loopbaanoriëntatietraject is verplicht om mee te kunnen doen aan het beroepsgerichte (om)scholingstraject.

Hieronder een overzicht van de opleidingen die gevolgd kunnen worden met de subsidieregeling.

Techniek opleidingen

Vakgerichte scholing

Beroepsgerichte scholing

  Neem contact op

  Heb je nog vragen of wil je meer weten over het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Wat is Digipower 2023-2026 'Green Deal'?

  Het project Digipower 2023-2026 ‘Green Deal’ is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, het Fonds voor een rechtvaardige transitie en het CA-ICT.
  Het CA-ICT heeft als opleidingsfonds voor de arbeidsmarkt ICT tot doel de employability van de sector en haar werkenden te verbeteren. Hiermee beogen we de concurrentiekracht van Nederland te vergroten. Met de financiële ondersteuning van Stimulus in het kader van het ‘Just Transition Fund’, kan CA-ICT het project “Digipower 2023-2026 ‘Green Deal'” opzetten.

  Het ‘Just Transition Fund’ (JTF) heeft als hoofddoel om specifieke regio’s en mensen in staat te stellen te anticiperen op de sociale, economische en milieueffecten van de transitie naar een klimaatneutraal Europa. Het fonds financiert diversificatie en modernisering van de plaatselijke economie en verzacht de negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid.

  Green Deal