Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Human Resource Management

3.5
2 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 30 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 5.995,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-09-2024 Breda
  • 04-09-2024 Den Bosch
  • 04-09-2024 Eindhoven
  • 04-09-2024 Rotterdam
  • 06-09-2024 Utrecht
  • 20-11-2024 Breda
  • 20-11-2024 Den Bosch
  • 20-11-2024 Eindhoven
  • 20-11-2024 Rotterdam
  • 22-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Postbachelor Human Resource Management
Iets voor jou?
 • Je werkt in een HR-functie of hebt HR-gerelateerde taken en mist een geschikte (voor)opleiding Human resource management.
 • Je beschikt over een bachelor denk- en werkniveau.
 • Je wilt zelfverzekerder je functie op het gebied van HR uitoefenen met meer kennis en vaardigheden.

De opleiding Human Resource Management is het fundament in jouw HR-carrière. Binnen deze opleiding krijg je kennis en vaardigheden aangereikt om binnen de functie van HR succesvol te zijn en besteden we aandacht aan juridische aspecten. Een goed fundament zorgt ervoor dat je de basis van personeelsmanagement goed neerzet en dit vervolgens uit kunt bouwen in de richting die je kiest. Een combinatie tussen gespreksvoering, arbeidsrecht en het HR-instrumentarium, waarin praktijk en theorie samen worden gebracht.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding of vergelijkbaar en bent bijvoorbeeld werkzaam als HR-medewerker, HR-functionaris of anderszins betrokken bij HR, maar hebt niet de juiste (voor)opleiding Human resource management. Je bent op zoek naar een fundering in HR waarbij je niet slechts taakgericht bezig bent, maar dit alles leert plaatsen in de context van de organisatie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte Human resource management opleiding moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens deze opleiding personeelsmanagement antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten van de opleiding Human resource management bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Digitale leeromgeving

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De postbacheloropleiding Human Resource Management heeft een doorlooptijd van ongeveer 30 weken.

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht. De totale opleiding bestaat uit 12 fysieke bijeenkomsten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Human Resource Management zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 5.995,-
  • Boeken: circa € 210,-  Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 840,-

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  De opleiding Human Resource Management in delen betalen

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het postbachelordiploma Human Resource Management

  Verdiepen en verbreden bij Avans+ met de opleiding Human Resource Management

  Met de afronding van de opleiding Human Resource Management heb je een eerste stap gezet. Binnen Avans+ kun je je vervolgens verder specialiseren of verbreden op het gebied van HRM. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

   

  Resultaat

  Resultaat

  Vanaf het begin van de opleiding staan HR-vraagstukken en personeelsmanagement vraagstukken uit jouw eigen praktijk centraal. De theorie spiegel je steeds aan je eigen praktijk. HR is immers maatwerk. De wisselwerking tussen theorie en praktijk brengt je steeds verder in een bredere kijk op HR en personeelsmanagement. Je werkt een adviesrapport uit dat aansluit bij een HR-vraagstuk uit je eigen praktijk.

  Hierin laat je zien dat je de helicopterview eigen hebt gemaakt en advies kunt geven vanuit de bredere samenhang. Je kunt adviseren op het gebied van arbeidsrechtelijke vraagstukken of bent bij complexere vraagstukken de gesprekspartner van een expert. Ook ben je in staat gesprekken (o.a. verzuim, functioneren en slecht nieuws) succesvol te beïnvloeden en waar nodig bij te sturen en draag je bij aan de ontwikkeling van medewerkers in jouw organisatie. Je hebt een stevigere theoretische basis en hebt een goede fundering in het HR-vakgebied.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  HR-instrumenten

  De module HR-instrumenten is het fundament in jouw HR-carrière. Een goed fundament zorgt ervoor dat je de basis goed neerzet en vervolgens uit kunt bouwen in de richting die je kiest. HR kent veel instrumenten om het menselijk kapitaal in jouw organisatie in te zetten en optimaal te benutten. De inzet van de juiste instrumenten draagt bij aan het behalen van de organisatiedoelstellingen.

  Tijdens deze module doorlopen we de hele personeelscyclus: instroom, doorstroom en uitstroom. Je leert hoe je meer grip krijgt op de uitvoering van succesvol personeelsmanagement binnen jouw organisatie. Vanuit een strategische visie leer je middels een helicopterview operationele HR-instrumenten logisch te plaatsen en adequaat toe te passen binnen het integrale HRM-beleid. Vakkennis is daarbij onontbeerlijk.

  Bekijk dit onderdeel
  Programma personeelsmanagement Module 1
   

  Valkuilen in het arbeidsrecht

  Arbeidsrecht is een belangrijk onderdeel in de functie van HR. In deze module staan vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht, sociaal verzekeringsrecht en ontslagrecht centraal. Niet alleen kennis van wet-, regelgeving en actuele jurisprudentie zijn van belang, maar vooral vanuit casuïstiek leren redeneren. Belangrijk daarbij is dat je de vraag goed analyseert en oog hebt voor de context daarvan.

  We leggen hiermee de basis in arbeidsrecht waarmee je enkelvoudige casuïstiek zelfstandig kunt beantwoorden. Wanneer een arbeidsrechtelijk vraagstuk te complex wordt, ben je in staat om de juiste partij in te schakelen en de benodigde informatie aan te reiken waarop een advies kan worden uitgebracht. Tot slot ben je een effectieve en efficiënte gesprekspartner voor de externe juridisch adviseur.

  Bekijk dit onderdeel
  Programma personeelsmanagement Module 2
   

  HR-gespreksvaardigheden of adviesvaardigheden

  HR-gespreksvaardigheden

  Binnen organisaties zijn er veel ‘formele’ gesprekken die plaatsvinden tussen leidinggevenden of HR en medewerkers. Denk hierbij aan verzuim-, sollicitatie-, slecht nieuws-, correctie- maar ook de functionerings- en beoordelingsgesprekken.  In organisaties kunnen deze gesprekken verschillend worden belegd. Soms is dit de verantwoordelijkheid van het lijnmanagement en soms van HR. Wanneer je verantwoordelijk bent voor de gespreksvoering met medewerkers over deze diverse thema’s loop je vaak tegen verschillende dingen aan.

  Om dit adequaat te kunnen, moet je zowel een goede beheersing van algemene gesprekstechnieken hebben als informatie over de specifieke kenmerken en opbouw van deze gesprekken. Hoe houd je regie over het gesprek? Blijf je doelgericht en kun je effectief schakelen tussen inhoud en proces? En wat past bij jou? Dat is waar in deze module uitgebreid aandacht aan wordt besteed.

  Of

  Bekijk dit onderdeel

  HR-gespreksvaardigheden of adviesvaardigheden

  Adviesvaardigheden

  Inhoudelijk ben je heel goed in je vak, maar lukt het je toch niet altijd een ander te overtuigen? Of een advies wordt overgenomen is niet alleen afhankelijk van de inhoud. Ook de wijze waarop dit gebeurt en of het aansluit bij de verwachtingen van de ander zijn factoren die een rol spelen.

  Ben je als ‘expert’ in staat om dit aan te voelen en jouw reactie hierop af te stemmen? Of reageer je te snel op een vraag of probleem van een ander? Tijdens de module Adviesvaardigheden ligt de nadruk niet op de inhoud van het (gevraagd of ongevraagd) advies, maar op de wijze van communicatie: hoe draag je een advies over op de ontvanger en hoe wordt jouw advies geaccepteerd?

  Kortom, hoe creëer je als adviseur commitment met 'de ander'? Dit is een complex geheel waarbij allerlei vaardigheden een rol spelen, denk hierbij aan; vragen stellen, luisteren, sensitiviteit, analyseren, beïnvloeden, overtuigen, omgaan met weerstand en feedback geven.

  Bekijk dit onderdeel
  HR-gespreksvaardigheden of adviesvaardigheden
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  3.5
  2 reviews
  Download brochure Inscrijven