Lees hoe Jacqueline Meuken-Vrooman de opleiding Loopbaanadvisering door HR heeft ervaren:

"De opleiding Loopbaanadvisering door HR van Avans+ heb ik ervaren als een ontzettend boeiende opleiding. Ik ben niet alleen inhoudelijk veel te weten gekomen over alle aspecten van loopbaanadvisering, maar heb ook mezelf en mijn eigen kwaliteiten beter leren kennen. De opleiding stimuleert je om na te denken over waar je zelf staat, waar je talenten liggen, wat je belangrijk vindt en wat je wilt bereiken.

Positieve, stimulerende feedback

De docent haalt het beste uit de cursisten naar voren. We kregen op een positieve, stimulerende manier feedback. Hierdoor ontstaat het vertrouwen dat je nodig hebt en de ontwikkeling die nodig is om de opleiding succesvol af te ronden. Ik ben iedere les met veel plezier naar het opleidingscentrum gekomen. Dankzij deze studie heb ik nu genoeg ‘bagage’ en ken ik de instrumenten en middelen die ik kan inzetten om als loopbaanadviseur aan de slag te gaan. Het draait nu vooral nog om het opdoen van ervaring in de praktijk.

Een waardevol inzicht

In mijn rol als HR-adviseur los ik graag problemen op voor mensen. Tijdens de opleiding heb ik het inzicht gekregen om niet altijd aan het stuur te gaan zitten bij loopbaanvragen van medewerkers. Nu laat ik de medewerker zelf aan de slag gaan en stappen zetten naar de juiste oplossing in plaats van meteen een oplossing aan te dragen. Het beste antwoord ligt vaak dichtbij cliënt zelf. Ik hoef alleen te begeleiden en te ondersteunen bij het vinden van dat antwoord. De cliënt maakt de keuze. Het is mooi om hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Loopbaanadvies als verrijking voor organisatie

Ik heb de opleiding gevolgd samen met een collega HR-adviseur. Onze organisatie heeft hierdoor twee loopbaanadviseurs in huis die trajecten op kunnen pakken. We besteden nu minder uit op dit vlak. Ik weet dankzij deze opleiding ook dat dit de richting is waarmee ik verder wil binnen mijn eigen loopbaan. Meer loopbaanadviezen geven betekent voor mij een verbreding van mijn vakgebied.

Woorden als inspirerend, leerzaam, praktisch en interessant typeren voor mij de opleiding Loopbaanadvisering door HR.