Skip to main content

Loopbaan­coaching

 • niveau Postbachelor
 • duur 5 maanden
 • studiebelasting 7 uur per week
 • studiekosten 2.695,-
 • startdata Bekijk alle startdata en locaties
  • 20-02-2020 Breda
  • 20-02-2020 Eindhoven
  • 20-02-2020 Den Bosch
  • 20-02-2020 Rotterdam
  • 24-04-2020 Utrecht overdag
Inschrijven
Loopbaancoaching
Iets voor jou?
 • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding en enkele jaren werkervaring.
 • Als loopbaancoach wil je optimale loopbaanbegeleiding bieden.
 • Je wilt bijdragen aan goede arbeidsmobiliteit en (organisatie)ontwikkelingen.

De vraag naar goede loopbaanbegeleiding of loopbaancoaching opleiding neemt toe. Dat komt onder andere door meer aandacht voor interne en externe arbeidsmobiliteit, duurzame inzetbaarheid, langer doorwerken en talentontwikkeling. Steeds meer mensen vragen zich af welke rol of functie ze ook zouden kunnen uitoefenen met hun talenten. Wil je je ontwikkelen tot loopbaancoach en zo een actieve bijdrage leveren aan de mobiliteit en ontwikkeling van mensen? Dan is deze loopbaancoaching opleiding wat voor jou.

test
Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
Lees meer
r
test
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
Lees meer
r
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je beschikt over een bachelordiploma en je bent sinds enkele jaren werkzaam als loopbaanadviseur of HR-professional. Samen met andere professionals wil je kennis opdoen en sparren over loopbaanbegeleiding. Deze loopbaanadviseur opleiding is ook interessant wanneer je als zelfstandig loopbaancoach aan de slag wilt gaan.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze loopbaanbegeleiding opleiding zorgt ervoor dat je direct de opgedane kennis in de praktijk brengt. Nieuwe technieken en inzichten oefen je niet alleen in de bijeenkomsten, maar vooral ook in jouw eigen werkomgeving. Zo ga je aan de slag met het begeleiden van twee kandidaten met een loopbaanvraagstuk.

  Interactie tijdens de Loopbaanbegeleiding opleiding

  De bijeenkomsten zijn zeer interactief: je leert van de docent en van de andere deelnemers. De docenten van onze loopbaanbegeleiding opleiding zijn ervaren loopbaanadviseurs, zowel in de rol van zelfstandige als in de rol van loopbaancoach binnen grote organisaties.

  Toetsing tijdens deze opleiding loopbaancoach

  Gedurende de loopbaanbegeleiding opleiding houd je een persoonlijk logboek als loopbaancoach bij. Hierin beschrijf je enerzijds de ontwikkeling van jouw individuele leerdoelen en anderzijds reflecteer je op het toepassen van de nieuwe vaardigheden tijdens het begeleiden van de twee kandidaten. De beoordeling van dit logboek en reflectieverslagen, jouw actieve aanwezigheid en het eindgesprek bepalen of je de opleiding loopbaancoach positief afrondt.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding Loopbaancoach duurt ongeveer 5 maanden. De avondopleiding bestaat uit 12 wekelijkse bijeenkomsten in de avonduren. De 6 bijeenkomsten van de dagopleiding vinden eens per 2 weken plaats in de ochtend- en middaguren. Naast de bijeenkomsten van de post hbo loopbaancoach opleiding dien je gemiddeld 7 uur per week reserveren voor zelfstudie.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Loopbaancoaching zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 2.695,-
  • Leermiddelen: €225,-
  • Arrangementskosten: € 300,-
  • Boeken: circa € 45,-. Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol doorlopen van de opleiding, ontvang je het postbachelordiploma Loopbaancoaching. De opleiding sluit aan op het beroepscompetentieprofiel A van het CMI en voldoet aan de eisen van het NOLOC.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van de opleiding kun je een loopbaantraject succesvol vormgeven en kandidaten goed begeleiden. Je kunt de kandidaat passende loopbaanbegeleiding bieden en resultaten hiervan interpreteren. Je adviseert en begeleidt kandidaten (jobcoaching) bij het beantwoorden van de vraag: hoe realiseer ik mijn loopbaanwens? Ook ben je in staat een strategische personeelsplanning voor een organisatie op te stellen. Deze loopbaancoach opleiding levert zowel voor jou als voor de kandidaten en de organisatie direct resultaat op.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma

  Loopbaancoaching

  Leer mensen te coachen in hun zoektocht naar het optimaal benutten van hun talenten. Dit kan in hun huidige functie of een andere functie zijn. Er wordt aandacht besteed aan de volgende onderdelen:

  • Jij in de rol van loopbaancoach
  • Loopbaancoaching en de organisatie (strategische personeelsplanning)
  • Jij en de klant
  • Uitvoeren van trajecten loopbaancoaching

  programma Loopbaancoaching
   
  Brochure aanvragen Inscrijven