Lees hoe Lieke Witvoet de opleiding Jeugdverpleegkundige nieuwe stijl heeft ervaren:

"Toen ik een jaar of drie in dienst was, besloot ik te starten met de postbacheloropleiding Jeugdverpleegkunde. Ik had behoefte aan nog meer diepgang in mijn werk. Ik wilde met name leren om een meer werkoverstijgende blik op mijn vak te krijgen. In mijn geval betekent dat ook om verder te leren kijken dan mijn huidige doelgroep 0-4 jaar, aangezien integrale jeugdgezondheidszorg de trend van dit moment is.

Het diepe kan wat confronterend zijn

De opleiding gaf me onder andere veel inzicht in mijn eigen rol in de totale keten. Vooral in deze tijd van veranderingen biedt dit me veel inzicht. Samenwerken met anderen is cruciaal. Tijdens de opleiding heb ik bovendien veel contact met jeugdverpleegkundigen uit verschillende organisaties: erg leerzaam en leuk. De opleiding biedt ruimte voor persoonlijke groei en gooit je af en toe in het diepe. Dit kan wat confronterend zijn, maar is tegelijkertijd zo leerzaam!

Kritisch omgaan met ethische kwesties

In mijn werk durf ik me nu al meer te profileren. Zo onderhoud ik actiever contact met samenwerkingspartners en zet ik samen met hen projecten op. Ik durf mee te denken en het management mijn onderbouwde mening te geven. Ook ga ik kritischer om met thema’s als recht en ethiek in casuïstiek.

Jezelf beter verkopen

Kortom, een leuke en effectieve opleiding! Waar ik nog erg naar uitkijk is de les ‘Sell Yourself’. Hierin leer je hoe je jezelf ‘verkoopt’ in het werkveld. Een soort PR voor je vak dus. Al merk ik nu al dat ik mezelf duidelijker profileer, zodat klanten ook beter weten wat ik voor hen kan betekenen. In mijn persoonlijke verbeterplan focus ik met name op het effectief implementeren van nieuwe ontwikkelingen en hoe ik kan inspelen op zaken die ik onderweg tegenkom."