Lees hoe Martin Beuker de opleiding Executive Master of Business Administration heeft ervaren:

"Ik merkte dat ik me te veel begon te richten op de specialistische aspecten binnen mijn functie. Gevoelsmatig wilde ik me meer ontplooien op bedrijfskundig gebied, maar ook mijn werkomgeving vroeg daar indirect om. Ricoh bevindt zich in een transitiefase van een succesvolle leverancier van producten op het gebied van printen en document management, naar een op diensten georiënteerde IT organisatie. In deze transitie is het van belang dat ook een finance organisatie meebeweegt en zich als businesspartner opstelt.

De keuze voor de MBA van Avans+ was enerzijds de aantrekkelijkheid van het programma. Er zit een logische opbouw in van bedrijfskundig management voor professionals naar verandermanagement tot strategisch management. Anderzijds sprak ook de modulaire opbouw van de opleiding me erg aan.

Koppeling met de dagelijkse praktijk

Mede dankzij deze opleiding heb ik een stap kunnen maken binnen Ricoh. Sinds een jaar ben ik verantwoordelijk voor het Customer Performance Center. Dit team werd ‘samengeraapt’ vanuit verschillende disciplines uit de verschillende Ricoh-organisaties. Het vormen van een team, maar ook het maken van plannen voor de toekomst zijn topics die tijdens de opleiding uitgebreid aan bod zijn gekomen en waar ik nu dankbaar gebruik van maak tijdens het werk.

Door het koppelen van bedrijfskundige theorieën met de dagelijkse praktijk van Ricoh zijn we met het team het afgelopen jaar erg succesvol geweest om processen te verbeteren en opbrengsten te vergroten. Daar ben ik trots op. Ik heb echt weer genoten van het studeren. De periode is erg intensief geweest, maar zeker de moeite waard!

Woorden als leerzaam, interactief en leuk typeren voor mij de Executive Master of Business Administration."