Lees hoe Pim Franswa de opleiding Master of Strategic Management heeft ervaren:

"Ik ben met deze opleiding begonnen puur uit interesse voor het strategische component. Het sloot aan op mijn huidige commerciële werkzaamheden waarbij strategie een belangrijk onderdeel is om onderscheidend te zijn ten opzichte van concurrenten. Maar ook om te anticiperen. Mijn ambitie is om voorop te blijven lopen, zeker in een veranderende markt.

Motivatie, discipline en doorzettingsvermogen

Mijn keuze voor Avans+ heb ik enerzijds gemaakt omdat ik deze opleiding in deeltijd kon volgen, iets wat goed met mijn dagelijkse werkzaamheden was te combineren. Anderzijds staat Avans+ goed aangeschreven als opleidingsinstituut. Ik realiseerde me al snel dat naast een volle werkweek, motivatie, discipline, doorzettingsvermogen en leergierigheid de belangrijkstee ingrediënten zouden zijn voor het succesvol doorlopen en afsluiten van deze opleiding. Dit bleek zeker ook het geval te zijn. Maar net zoals veel mededeelnemers heb ik ook ervaren dat deze opleiding me uiteindelijk meer energie heeft gebracht dan dat het me heeft gekost.

Heldere doelen

Aan het begin van de opleiding heb ik heel helder een aantal concrete doelen voor mezelf geformuleerd. Naast het ontwikkelen van strategisch inzicht en probleemoplossend vermogen wilde ik groeien als sparringpartner, zowel intern als extern. Wat ik zocht, heb ik ook gevonden in deze opleiding.

Ik zie om me heen veel collega’s met een even zo gerespecteerde MBA achtergrond. Omdat de MSM nog relatief jong is, was dit voor mij juist de drijfveer en uitdaging om vanuit een andere, strategische discipline de business te benaderen. Uiteindelijk vergroot het uiteraard ook mijn marktwaarde.

Veel profijt

Deze master was niet alleen een investering in mezelf, ook heeft het onderzoek dat ik tijdens mijn opleiding heb gedaan al bijgedragen aan het verbeteren van de interne ‘value chain’. In navolging daarvan starten we op korte termijn met een ‘net promotor score’ naar klanten toe. We willen weten hoe klanten onze service waarderen en hoe we deze kunnen verbeteren. Ik heb niet alleen als persoon een enorme ontwikkeling doorgemaakt, maar ook mijn organisatie heeft al op verschillende manieren veel profijt gehad van het resultaat van deze masteropleiding.

Woorden als kennis verrijkend, verdiepend en scope verbredend typeren voor mij deze Master of Strategic Management.