Skip to main content

Strategisch adviseren

5
2 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.895,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-09-2024 Breda
  • 06-09-2024 Utrecht
  • 20-11-2024 Breda
  • 22-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Strategisch adviseren
Iets voor jou?
 • Je wilt je adviesvaardigheden versterken zodat je deze zelfverzekerder kunt inzetten bij strategische vraagstukken.

 • Je wilt je beïnvloedingskracht vergroten. 

 • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding en enige jaren ervaring als adviseur.

Inhoudelijk ben je heel goed in je vak en wilt jezelf versterken in jouw strategisch advies. In een dergelijke complexe context spelen diverse stakeholders met uiteenlopende belangen een rol. Om hier op goede wijze invloed op uit te oefenen, vraagt dit om een versteviging van jouw rol, inzicht in en het begrijpen van de plaatsen van deze stakeholders, hun belangen en op welke wijze jij hier invloed op kunt uitoefenen. Daarnaast vraagt het een verdieping in communicatieve vaardigheden, zoals coachende vraagtechnieken, beïnvloedingstechnieken en regie houden in gesprek.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding of vergelijkbaar, bent werkzaam als adviseur en wilt nog meer impact bereiken met jouw advies. Veelal adviseer je directie en management vanuit jouw inhoudelijke expertise en geef je strategisch advies. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als manager, HR-adviseur, MT-lid of specialist. Jouw inhoudelijk strategisch advies wil je verstevigen door het versterken van jouw regie in gesprekken en communicatieve vaardigheden en de brede context.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Digitale leeromgeving van Strategisch adviseren

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding strategisch adviseren? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module Strategisch adviseren heeft een doorlooptijd van 10 weken.

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding strategisch adviseren? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Strategisch adviseren zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 2.895,-
  • Arrangementskosten: € 280,-

  Je ontvangt de factuur voor aanvang van de opleiding.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Strategisch adviseren.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de module  Strategisch adviseren heb je een eerste stap gezet richting een postbachelordiploma. Een postbachelordiploma bestaat in totaal uit 3 modules. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Gedurende de gehele module werk je aan jouw strategische adviesvaardigheden. Enerzijds door actief oefenen met bijvoorbeeld beïnvloeding, omgaan met weerstand en coachende vaardigheden. En daarnaast door inzicht te verkrijgen in stakeholders, invloeden van buitenaf, jouw rol en die van anderen in dit geheel en de daarbij behorende wensen en belangen. Je brengt advies uit, waarbij je dit totaalplaatje voor ogen houdt. Je behoudt te allen tijde de regie op het proces, reflecteert op je eigen gedrag en dat van je gesprekspartners, ook in een hiërarchische verhouding, en schroomt niet de ander hierop aan te spreken en (ongevraagd) te adviseren. Hierdoor vergroot je jouw impact.

  De toetsopdracht bestaat uit een video-opname en een reflectiedocument. In het reflectiedocument leg je de verbinding tussen opgedane theoretische kennis en jouw eigen gedrag. Hierbij betrek je verschillende personen die actief betrokken zijn bij jouw adviescasus uit de praktijk middels 360 graden feedback. Daarnaast lever je een video-opname aan waarin je aantoont effectief gedrag als strategisch adviseur te hebben ontwikkeld en de gestelde beoordelingscriteria eigen te hebben gemaakt. Je laat hierin zien dat je de vaardigheden beheerst en dat je regie kunt houden bij strategisch adviseren in de brede context. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding strategisch adviseren? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Voorbereidingsopdracht

  Je start deze module met een 0-meting van jouw strategische adviesvaardigheden. Het gaat om het ontwikkelen van jouw persoonlijke vaardigheden binnen de context waarin je adviseert. Daarvoor maak je gebruik van een 360 graden feedback vragenlijst waarbij je input ophaalt vanuit verschillende personen. Over deze voorbereidingsopdracht ontvang je aanvullende informatie voorafgaand aan de start van deze module.

  • Strategisch adviseren en jouw praktijk
  • Strategisch adviseur bij verandertrajecten
  • Stakeholder management en beïnvloedingsstrategieën
  • Transactionele analyse (TA) en non-verbale communicatie
  • Coachend bevragen
  • Coachend intakeproces
  • SCARF methode; de vijf domeinen van weerstand
  • Professioneel trainingsacteur

  programma Strategisch adviseren
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  2 reviews
  Download brochure Inscrijven