Skip to main content

Masterclass Strategisch en bedrijfskundig HRM

5
3 reviews
 • niveau Masterclass
 • duur 20 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 6.800,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Masterclass Strategisch en bedrijfskundig HRM
Iets voor jou?
 • Je bent HR-manager, HR-adviseur of P&O adviseur.
 • Je wilt de HR-strategie laten aansluiten bij de strategische doelen van jouw organisatie.
 • Je wilt leren hoe je met meer impact het managementteam kunt beïnvloeden.

Ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op en hebben veel impact op organisaties en haar werknemers. Dit betekent ook dat HRM-functies anders worden. Strategisch denken wordt de belangrijkste HR-competentie en de HR-afdeling zal je steeds meer moeten positioneren als een strategisch partner van de organisatie. 

Om op strategisch niveau te kunnen schakelen is het ook belangrijk om dezelfde taal te spreken als het management. Door je financiële gevolgen te kunnen koppelen aan je strategische HRM doelstellingen zal je sneller en beter in staat zijn het juiste draagvlak te creëren.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De opleiding is bedoeld voor HR-managers, HR-adviseurs en P&O adviseurs die hun kennis op het gebied van strategisch HRM en bedrijfskundig HRM willen vergroten.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclasses HRM van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Per masterclass zit je in een groep waarin leerteams worden gevormd van 3 à 4 deelnemers. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Je leert door interactie met professionals uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online leerplatform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding bestaat uit 2 masterclasses van 10 weken met elk 4 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur. De studiebelasting van de masterclass HRM is gemiddeld 15 uur per week, gedurende 20 weken.

  Naast de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig literatuur en werk je aan je organisatievraagstuk in je eigen organisatie. Ook werk je samen met je leerteam aan opdrachten, deel je ervaringen en voorzie je elkaar van feedback. Het online leerplatform ondersteunt je hierbij. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zo veel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de masterclass HRM? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass Strategisch en bedrijfskundig HRM zijn als volgt:

  •    Opleidingskosten: € 6.800,- 
  •    Arrangementskosten: € 460,-
  •    Boeken: circa € 200,- Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze masterclass kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet.

   

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Masterclass Strategisch en bedrijfskundig HRM.

  Met dit diploma heb je 2 masterclasses uit de volledige HRM masteropleiding behaald. Het is mogelijk om later nog een masterclass of de hele masteropleiding te volgen. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig. In het laatste geval heb je dan uiteraard vrijstelling voor de Masterclass HR strategie en Masterclass Financieel management en bedrijfsvoering.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de opleiding Strategisch HRM ben je in staat om een HR-strategie in jouw organisatie te ontwikkelen en te implementeren. Je kunt een HR-beleid en bijbehorende activiteiten onderbouwen en kwantificeren met behulp van bedrijfskundige tools en HR ken- en stuurgetallen. Je versterkt jouw positie in het managementteam en in de rest van de organisatie.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze masterclass HRM? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Programma

  Deze opleiding bestaat uit de volgende masterclasses:

  • Masterclass HR Strategie
  • Masterclass Financieel management en bedrijfsvoering

  Masterclass HR strategie

  In de masterclass HR strategie staat jouw beroepspraktijk centraal. Je kiest een strategisch vraagstuk uit de HR-praktijk, dat je methodisch gaat onderzoeken. Je doorloopt daarbij de strategische HR-cyclus:

  • Wat betekent jouw vraagstuk als je kijkt naar waardecreatie?
  • Wat zijn de oorzaken en gevolgen van je vraagstuk?
  • Hoe kun je je interventie zo compact en relevant mogelijk ontwerpen?
  • Hoe vergroot je de cognitieve en niet-cognitieve bekwaamheden (zoals veerkracht) van medewerkers?
  • Hoe bepaal en evalueer je de waardecreatie van voorgenomen of uitgevoerde interventies?

  Masterclass Financieel management en bedrijfsvoering

  In de masterclass staat jouw beroepspraktijk centraal. Je kiest dan ook een casus uit jouw praktijk die je verder uit gaat werken. Vanuit de casus ga je, samen met je leerteam en onder begeleiding van een docent toewerken naar jouw beroepsprestatie. 

  Oriëntatie businesscase
  We starten met een oriëntatie en keuze voor een businesscase uit je eigen praktijk. Je kiest bijvoorbeeld een innovatie waarbij de financiële onderbouwing ontbreekt of scherper uitgewerkt kan worden. Je kunt ook kiezen voor een casus waarbij de investeringsbeslissing nog gemaakt moet worden en implementatie volgt. 

  Analyse en scenario vorming
  Daarna ga je de financiële diepte in. Je bouwt op gestructureerde wijze de businesscase op. Je leert hierbij verschillende kosten varianten, je brengt de verwachte baten in beeld en maakt een plan voor de financiering. 

  Masterclass Financieel management en bedrijfsvoering - vervolg

  De businesscase beheersen en implementeren
  Omdat je complex strategisch voorstel in een lopende bedrijfsvoering wordt ingevoerd vertaal je de business case zodat deze in de normale besturing van de organisatie ingebed kan worden (bijvoorbeeld via een planning en control cyclus van de organisatie). 

  Advies en impact
  Als laatste fase van de masterclass leer je om de businesscase sterk neer te zetten in je organisatie. 

  Masterclass Strategisch HRM
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  3 reviews
  Download brochure Inscrijven