Skip to main content

Project management certification. Wat houdt het in?

  • 29 mei 2017
  • Door: David Huijsmans

Een internationaal certificaat is eigenlijk niets meer dan internationale erkenning van je getrainde vaardigheden op een specifieke methodiek, zoals Prince2, IPMA en Scrum.

Vaak eisen grote organisaties of bureaucratische organisaties van hun projectleiders een internationale certificering. Dat doen zij omdat de hele organisatie volgens een methodiek werkt of daar een ‘light’ versie van toepast. Zo voorkomen zij een wirwar aan methodes en onduidelijkheid over de wijze waarop gewerkt wordt.

Wat is project management certification?

Projectmanagement certification is een manier om ervoor te zorgen dat jouw ervaring waardevast wordt. Een certificering is een middel om te laten zien wat je waard bent. Vooral wanneer de kennis ook nog eens internationaal erkend kan zijn, zoals Prince2 Foundation/ Practitioner, IPMA C/D of Scrum van scrum.org.

Waarom is een project management certification zo belangrijk?

Er zijn genoeg redenen om aan te geven waarom een project management certificaat zo belangrijk is. Allereerst bewijst een internationale erkenning dat een methodiek volwassen is. Daarnaast bewijs je met een certificering dat je deze volwassen methodiek persoonlijk beheerst.

Een volwassen methodiek geeft een duidelijke structuur aan de projectorganisatie doordat bijvoorbeeld rollen duidelijk zijn omschreven. Zo wordt ervoor gezorgd dat teamleden zich van hun taken bewust zijn en hun verantwoordelijkheid begrijpen.

Je bewijst dat je een volwassen methodiek beheerst doordat je van begin tot eind voor een stapsgewijze aanpak zorgt. Dat zorgt ervoor dat je controle hebt over het project en daardoor de projectvoortgang regelmatig kan meten.

Hoe kom je in het bezit van een projectmanagement certificering? Met een opleiding Projectmanagement!

En hoe krijg je zo'n projectmanagement certificering? Heel simpel, volg een projectmanagement opleiding bij een opleidingsinstituut! Avans+ biedt de Projectmanagement opleiding om de benodigde kennis en erkenning op het gebied van projectmanagement te behalen.

Om de kwaliteit te waarborgen heeft Avans+ ervoor gekozen bepaalde instroomvereisten te hanteren. Daarom kan niet iedereen zomaar deelnemen aan een opleiding. Per opleiding gelden verschillende instroomvereisten. Denk aan een vereiste vooropleiding of opleidingsniveau.

Soms moet je voor een aantal opleidingen enkele jaren werkervaring hebben of een projectopdracht kunnen uitvoeren bij je werkgever. In gesprek met de opleidingsmanager (wat geheel vrijblijvend en kosteloos is) wordt bepaald welke opleiding het beste aansluit bij jouw situatie en leerdoelen.

Wat betekent ontwikkeling in projectmanagement voor uw carrière?

Wij zien bij onze deelnemers dat deelnemers om verschillende redenen een opleiding volgen. Uiteindelijk hebben zij een gezamenlijk doel: een goede projectleider zijn.

De een wil beter worden in zijn werk als projectleider en zoekt daarbij handvatten, de ander zoekt een opleiding om een carrièresprong te maken. Een ander volgt een opleiding omdat diegene daarbij meer kans maakt op die nieuwe topbaan of om erkenning te krijgen voor het geen wat hij of zij doet. Uiteindelijk heeft iedereen het doel om te groeien op het gebied van projectmanagement.

Certificering projectmanagement bij Avans+

Wat de reden ook is om een opleiding te volgen, bij Avans+ vertalen we jouw leerdoelen naar de best mogelijke opleiding. Hierdoor zal je beter worden in je werk en krijg je daar de erkenning voor die je verdient. Iets voor jou? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om jouw leerroute te bespreken. 

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.