Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Blijven ontwikkelen bij Avans⁺ met het Levenlanglerenkrediet

  • 25 augustus 2017
  • Door: Avans+

Blijven ontwikkelen bij Avans⁺ met het Levenlanglerenkrediet

Vanaf 8 juni 2017 is het voor iedereen tot 55 jaar mogelijk om met het Levenlanglerenkrediet een lening af te sluiten voor het volgen en betalen van de gewenste opleiding in het hoger onderwijs. En dat vinden we bij Avans⁺ goed nieuws. Want wij vinden dat je jezelf altijd moet blijven ontwikkelen. Dat doen wij zelf ook. We hebben niet voor niets een plus achter onze naam.

Je hele leven lang leren

Juist in deze tijd, met een snel veranderende arbeidsmarkt, is er behoefte aan een voortdurende bij- en omscholing. Minister Bussemaker vindt het belangrijk dat deze mogelijkheden niet stoppen na de studietijd: 'Het is van groot belang dat iedereen, dus ook werkenden, zich kan blijven ontwikkelen om zo de veranderingen in hun eigen baan bij te houden of om makkelijker van de ene baan naar de andere baan te kunnen overstappen. Met het Levenlanglerenkrediet is dit voor iedereen mogelijk.'

Dat betekent dat je bij Avans+ de bacheloropleidingen Bedrijfskunde MER en Bachelor of Nursing en al onze masteropleidingen kan volgen met het Levenlanglerenkrediet.

Hoeveel kan ik dan lenen?

De hoogte van het Levenlanglerenkrediet hangt af van de hoogte van de studiekosten die je als deelnemer moet betalen. Je kunt het krediet aanvragen voor de duur van je opleiding. Voor het Levenlanglerenkrediet geldt dezelfde rente die studenten met recht op studiefinanciering hebben. Als het recht op Levenlanglerenkrediet stopt, begin je op 1 januari van het daaropvolgende jaar met terugbetalen. De rente staat dan telkens voor 5 jaar vast. De lening moet in 15 jaar terugbetaald worden. Hoeveel per maand terugbetaald moet worden, is inkomensafhankelijk. 

Hoe kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor het Levenlanglerenkrediet moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

+    U volgt (of gaat volgen) een voltijd-, deeltijd- of duale opleiding aan hbo of universiteit in Nederland, die erkend is door de Nederlandse overheid.
+    U heeft de Nederlandse nationaliteit.
+    U heeft geen recht (meer) op reguliere studiefinanciering.
+    U bent 30 jaar of ouder, maar jonger dan 56. Bent u jonger dan 30? Dan kunt u het krediet alleen in een van de volgende 2 situaties krijgen:
      1.    U heeft een diploma voor een hbo-bachelor of een universitaire master en gaat nu een 2e opleiding doen aan een hbo instelling of universiteit.
      2.    U gaat een deeltijdopleiding doen aan een hbo instelling of universiteit.
Vanaf uw 56e kunt u uw krediet niet meer opnieuw krijgen. Houd daar rekening mee als u het voor uw 56e stopzet.
+   Uw collegegeld of lesgeld wordt niet volledig vergoed door een andere instantie of persoon, bijvoorbeeld uw werkgever of ouders. Wordt het collegegeld of lesgeld gedeeltelijk voor u betaald? Dan kunt u levenlanglerenkrediet aanvragen voor het resterende deel.

Hoe kan ik het krediet aanvragen?

Je logt in op Mijn DUO (www.duo.nl) om het levenlanglerenkrediet aan te vragen. Om in te loggen heb je een DigiD met sms-controle nodig. Het is belangrijk dat je het krediet aanvraagt voordat je opleiding start. Anders loop je geld mis. Je krijgt namelijk geen krediet over verstreken maanden.

Hoe ga jij de stap zetten naar een plus achter je naam?

Wij helpen u graag met het maken van de juiste opleidingskeuze, neem daarvoor contact op met ons team Voorlichting & advies via info@avansplus.nl of 088 - 909 80 00.

Heeft u hulp nodig bij het juist en volledig invullen van uw aanvraag? Ook dan helpen wij u graag.