Skip to main content

Vooropleiding praktijkondersteuner (POH)

4.6
5 reviews
 • niveau Post-mbo
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 10 uur per week
 • studiekosten 1.550,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-09-2024 Online
  • 21-11-2024 Online
Download brochure
Download brochure
Losse module POH opleiding Avans+
Iets voor jou?
 • Je bent doktersassistente en je wilt de overstap maken van jouw huidige functie naar de functie van praktijkondersteuner (POH).
 • Je hebt een mbo-diploma doktersassistente, en je hebt enkele jaren praktijkervaring.
 • Je wilt cliënten in de huisartsenzorg begeleiden in het omgaan met hun chronische ziekte.

Meekijkdag vooropleiding praktijkondersteuner (POH)

Heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen binnen de huisartsenzorg en wil je eens een dagje meekijken bij de opleiding? Dan ben je van harte welkom. Lees meer en geef je op. 

Waarom de vooropleiding praktijkondersteuner (POH)?

Na de diagnose van de huisarts begeleiden praktijkondersteuners cliënten in het omgaan met hun chronische aandoening, zoals diabetes mellitus type II, cardiovasculair risicomanagement, astma en COPD. Deze zorg vindt plaats tijdens spreekuren waarin voorlichting en educatie centraal staan. De opleiding POH biedt jou de juiste basis voor de functie van praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk. Doktersassistenten zijn verplicht na toelating de vooropleiding POH te volgen en te behalen voordat ze kunnen instromen in de POH-opleiding. Deze vooropleiding POH is gericht op kennis en vaardigheden die nodig zijn om het programma van de opleiding POH te kunnen volgen.
 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze POH-vooropleiding is bedoeld voor doktersassistenten op mbo-niveau met minimaal 2 jaar werkervaring die hun POH diploma willen halen. Je gaat als praktijkondersteuner werken of je wilt jouw functie van praktijkondersteuner in de huisartsenzorg verdiepen of verbreden. Tijdens deze opleiding heb je een werk- of stageplek voor minimaal 8 uur per week bij een huisartsenpraktijk. Na het behalen van deze vooropleiding kun je gelijk door met de POH-opleiding Opleiding Praktijkondersteuner Huisartsenzorg (POH).

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het opleidingsprogramma wordt aangeboden op basis van sociaal leren, met interactieve en praktijkgerichte leermiddelen en onderwijsvormen. Je werkt in leerteams aan aangeboden leeractiviteiten, deels in aanwezigheid van een docent uit de beroepspraktijk. 

  Binnen het leerteam bespreek je opdrachten, geef je elkaar feedback en zoek je naar oplossingen voor vraagstukken die je in de praktijk tegenkomt. Je eigen praktijkervaring en die van andere deelnemers worden in het programma geïntegreerd. Je volgt de leeractiviteiten die van toepassing zijn op je eigen werkcontext en opleidingsbehoefte.

  Toetsing 

  De vooropleiding wordt afgesloten met een praktijkgerichte eindtoets, een integrale beroepsprestatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding bestaat uit 8 bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn wekelijks online en vinden plaats in de middag en avond plaats van 14.00-21.00 uur met een pauze van 17.00-18.00. De gemiddelde studiebelasting is zo'n 10 uur per week, naast de bijeenkomsten en je stage/opleidingsplek. 
  Om de week heb je een bijeenkomst met een docent en de andere week met je leerteam. Je werkt door middel van leeractiviteiten, zowel individueel als met je leerteam, toe naar een praktijkgericht eindproduct (IBP).

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Vooropleiding praktijkondersteuner zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 1550,-

  Na aanvang van de opleiding ontvang je een factuur. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Toelating vooropleiding POH

  Beschik je niet over een mbo-diploma doktersassistente en wil je wel graag POH worden? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee over jouw mogelijke route. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je deze vooropleiding POH succesvol hebt afgerond, word je toegelaten tot de opleiding POH. Na succesvolle afronding van de opleiding POH ontvang je het postbachelordiploma Praktijkondersteuner (PVK). Deze opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN.

  Vervolgopleidingen

  Resultaat

  Resultaat

  Deze vooropleiding POH geeft jou de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen naar de functie van POH en toegelaten te worden tot de opleiding POH. Je hebt jouw kennis en vaardigheden vergroot en jouw persoonlijke prestaties zijn verbeterd. Je hebt handvatten gekregen om je verder te ontwikkelen tot POH.

  Veelgestelde vragen

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Opleiding - Vooropleiding praktijkondersteuner (POH)

  Er worden 6 verschillende thema’s behandeld in deze vooropleiding POH:

  • Effectief leren
  • Visie op zorg
  • Methodisch werken
  • Klinisch redeneren
  • Leren reflecteren
  • Schrijven en presenteren

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Opleiding - Vooropleiding praktijkondersteuner (POH)
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4.6
  5 reviews
  Download brochure Inscrijven