Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Praktijkverpleegkundige in de huisartsenzorg (PVK)

4
1 review
 • niveau Postbachelor
 • duur 1 jaar
 • studiebelasting 10 uur
 • studiekosten 5.700,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 02-09-2024 Utrecht
  • 19-11-2024 Breda
  • 21-11-2024 Zwolle
Download brochure
Download brochure
Opleiding Praktijkverpleegkundige in de huisartsenzorg (PVK)
Iets voor jou?
 • Je wilt diploma praktijkverpleegkundige behalen binnen 1 jaar
 • Je wilt cliënten in je eigen spreekuur zelfstandig helpen met hun aandoeningen
 • Samen met de huisarts wil je nog betere zorg bieden in jullie praktijk

Meekijkdag Praktijkverpleegkundige in de huisartsenzorg (PVK)

Heb je de ambitie om je verder te ontwikkelen binnen de huisartsenzorg en wil je eens een dagje meekijken bij de opleiding? Dan ben je van harte welkom. Lees meer en geef je op.

Opleiding praktijkverpleegkundige huisartsenzorg

Na de diagnose van de huisarts begeleiden praktijkverpleegkundigen cliënten in het omgaan met hun chronische aandoening, zoals hart- en vaatziekten, chronische nierschade, diabetes type 2, leefstijl en astma & COPD. Deze zorg vindt plaats tijdens spreekuren waarin voorlichting centraal staat. De opleiding  helpt jou bij het succesvol uitvoeren van deze taak met specifieke aandacht voor medische theorie, consultvoering, voorlichting en motiverende gespreksvoering. Deze opleiding biedt jou de juiste basis voor de functie praktijkverpleegkundige in de huisartsenzorg.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze PVK-opleiding is bedoeld voor BIG-geregistreerde verpleegkundigen met hbo-verpleegkunde als vooropleiding of mbo-verpleegkunde met hbo werk- en denkniveau.

  Je gaat als (verpleegkundig) praktijkondersteuner werken of je wilt jouw functie van PVK in de huisartsenzorg verdiepen of verbreden. Tijdens deze opleiding heb je een werk- of stageplek voor minimaal 8 uur per week bij een huisartsenpraktijk. 

  Ben je doktersassistente en wil je deelnemen aan de opleiding tot praktijkondersteuner (POH)? Dan volg je voorafgaand aan de
  POH-opleiding (verplicht) de vooropleiding praktijkondersteuner (POH)

  Werkvorm

  Werkvorm

  Het opleidingsprogramma wordt aangeboden op basis van sociaal leren, met interactieve en praktijkgerichte leermiddelen en onderwijsvormen. Je werkt in leerteams aan aangeboden leeractiviteiten, deels in aanwezigheid van een docent uit de beroepspraktijk. 

  Binnen het leerteam bespreek je opdrachten, geef je elkaar feedback en zoek je naar oplossingen voor vraagstukken die je in de praktijk tegenkomt. Je eigen praktijkervaring en die van andere deelnemers worden in het programma geïntegreerd. 

  Het vergroten van je persoonlijke effectiviteit en het verbeteren van je communicatievaardigheden lopen als rode draad door de hele POH somatiek opleiding. Je volgt de leeractiviteiten die van toepassing zijn op je eigen werkcontext en opleidingsbehoefte.

  Toetsing 

  Elke module wordt afgesloten met een praktijkgerichte eindtoets, een integrale beroepsprestatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding bestaat uit 40 bijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden wekelijks in de middag en avond plaats van 14.00-21.00 uur  met een pauze van 17.00-18.00. De ene week met een docent en de andere week met je leerteam. Je werkt door middel van leeractiviteiten, zowel individueel als met je leerteam, toe naar een praktijkgericht eindproduct per module (IBP). De gemiddelde studiebelasting is zo'n 10 uur per week, naast de bijeenkomsten en je stage/opleidingsplek. 

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Praktijkverpleegkundige in de huisartsenzorg (PVK) zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 5.700,-
  • Arrangementkosten € 700,-
  • Boeken: circa € 400,- Deze schaf je zelf aan.

  Na aanvang van de opleiding ontvang je een factuur. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% boven op de opleidingskosten. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidiepagina.  

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je deze opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je als BIG-geregistreerde verpleegkundige het postbachelordiploma Praktijkverpleegkundige in de huisartsenzorg (PVK). Deze opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie V&VN. Wanneer je een van de modules succesvol afrondt, ontvang je een certificaat.

  Met een mbo-vooropleiding heb je met dit diploma geen erkend hbo-diploma. Wil je dat wel? Schrijf je dan in voor onze geflexibiliseerde Bachelor of Nursing en volg de individuele, verkorte route naar erkend hbo-verpleegkunde.

  Vervolgopleiding

  Resultaat

  Resultaat

  Deze opleiding geeft je de mogelijkheid om als praktijkverpleegkundige in de huisartsenzorg (PVK) te werken. Je kunt onder andere zelfstandig een spreekuur opzetten en uitvoeren volgens de NHG-standaarden. Bijvoorbeeld voor hart- en vaatziekten, chronische nierschade, diabetes type 2, leefstijl en astma & COPD. Ouderenzorg komt in de gehele opleiding aan bod, gekoppeld aan de vakinhoudelijke thema's.

  Je hebt je inhoudelijke kennis vergroot en jouw persoonlijke prestaties zijn verbeterd. Je kunt samenwerken met de huisarts en je kunt zelfstandig jouw werkzaamheden organiseren. Je hebt handvatten gekregen voor het opzetten van een spreekuur voor een nieuwe doelgroep en je kunt een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg. Kortom, je kunt succesvol en professioneel invulling geven aan je functie als praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk (PVK).
   

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Veelgestelde vragen

  Veelgestelde vragen

  Heb je nog vragen? Lees hier de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

  Programma

  De opleiding bestaat uit 4 modules die op eindniveau worden getoetst. In de meest gewenste situatie start de opleiding met de module Hart & Vaatziekten en Chronische nierschade en eindigt met de module Astma & COPD. Modules kunnen ook los gevolgd worden.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Opleiding - Praktijkverpleegkundige in de huisartsenzorg (PVK)
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4
  1 review
  Download brochure Inscrijven