Skip to main content

De Master of HRM van Avans+ in de praktijk

  • 03 mei 2023
  • Door: Koen van Schendel

Stel, je gaat beginnen met de Master of HRM. Wat voor soort opdrachten kun je dan verwachten? En wat is de toegevoegde waarde van de HRM Master? Als opleidingsmanager geef ik je graag een kijkje in de keuken aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden en introduceer ik de inspirators die je tijdens onze Master of HRM gaat ontmoeten.

Master of HRM in de praktijk: organisatievraagstukken staan centraal

Jij wil jezelf met de masteropleiding HRM verder ontwikkelen tot een strategische, coachende en ondernemende HR-professional. Je wil nieuwe kennis opdoen waarmee jij zekerder bent in je huidige rol. En waarmee jij collega’s en de organisatie indirect ook verder helpt groeien. Hoe fijn is het dan om je nieuwe opgedane kennis en inzichten direct toe te passen in de praktijk? Bij Avans+ ontwikkelen en toetsen we het masterniveau aan de hand van opdrachten in de praktijk. Dit doen we door middel van individuele opdrachten binnen je eigen organisatie. Daarmee maak je direct impact.

Een van die individuele opdrachten is om te leren van gemaakte keuzes uit het verleden. Je evalueert de implementatie van interventie(s) die een verandering in de organisatie hebben ondersteund. Daarbij staat de vraag centraal of met die interventie(s) de verandering daadwerkelijk in gang is gezet. Met diverse analysetechnieken, actuele theorieën en inzichten uit de organisatiepsychologie leer je verbeteringen voor de toekomst te adviseren.

Van thema naar opdracht

De Master of HRM bestaat uit 8 masterclasses. Bij elke masterclass staat een praktijkvraagstuk centraal waarmee jij kunt laten zien dat je het thema van de masterclass in de praktijk beheerst. Dat is leidend om vervolgens te bepalen welke theorieën en artikelen je kunnen helpen om dit praktijkvraagstuk vanuit een masterniveau te benaderen, te analyseren en op te lossen.

Een voorbeeld van zo’n praktijkvraagstuk is de impact van leiderschap en het verhogen van de prestaties van een organisatie. Daarbij wordt de relatie gelegd tussen de bevlogenheid en beïnvloeding van medewerkers, leiderschap en de prestaties van de organisatie. Interessant om te kijken hoe dit bij jouw organisatie zit!

Ontdek de thema's van de Master of HRM

Docent Jan Engelen, voormalig HR-directeur van onder andere het Prinses Máxima Centrum en Achmea, momenteel actief als organisatieadviseur, vertelt je welke thema’s een HR professional moet doorleven om actief bij te kunnen dragen en het verschil te kunnen maken binnen jouw organisatie. “De HR-functie kan een enorme impact hebben op het succes van een organisatie. Dat is evenwel niet vanzelfsprekend. Het vraagt van HR-professionals om thema’s als leiderschap, dynamiek, cultuur, ontwikkeling en verandering – in hun essentie te begrijpen en om daar een eigen visie en repertoire in te ontwikkelen. In mijn ervaring maakt dat de HR-professional een geloofwaardige, strategische speler. Avans+ brengt deze relevante thema’s samen in een master die het de HR-professional mogelijk maakt ervoor te kiezen zich actief te positioneren in het hart van een organisatie en daar het verschil te maken.” 

Veranderstrateeg Maarten de Winter is een van onze docenten en helpt je bij het maken van dit soort analyses en de daarbij horende aanbevelingen. Het motiveert hem om jou de juiste skills te leren en theorieën aan te reiken waardoor jij door het strategieplafond van de organisatie kunt breken. “Als masterdocent bij Avans+ zie ik deelnemers die op zoek zijn naar kennis en inspiratie om meervoudig van waarde te zijn. Juist in onze turbulente wereld, waarin veranderingen steeds sneller lijken te gaan en er voortdurend andere en nieuwe eisen gesteld worden aan management en medewerkers, wordt de rol en toegevoegde waarde van HRM steeds belangrijker. Deelnemers lopen tegen grenzen aan en leggen zich daar niet bij neer. In de Master of HRM vinden ze de kennis en het leerklimaat met betrokken docenten en gelijkgestemden om door hun eigen strategieplafond te breken."

Het HR-vak in ontwikkeling

Ook Ber Damen, lid college van bestuur ASG en voorheen werkzaam als consultant bij diverse organisatie adviesbureaus, wordt enthousiast van het lesgeven in een vak dat zich volgens hem enorm ontwikkelt. 

Ber: “De Master of HRM van Avans+ leidt professionals op tot meesterschap in hun vak. Een vak dat enorm in ontwikkeling is. Want de wereld verandert en organisaties moeten mee veranderen. Daarin ligt bij uitstek een taak voor HR-professionals. Hen helpen daarin meer visie, meer bekwaamheid en meer initiatief te ontwikkelen en aan de dag te leggen, boeit en inspireert mij enorm. Dat is mooi en dankbaar werk.”

Je doet het samen met Avans+

Ik wil jou inspireren om met vakinhoudelijke projecten en opdrachten aan de slag te gaan en ervoor te zorgen dat je uitgedaagd wordt door wetenschappers en vakexperts die met beide benen in het werkveld staan. Ben jij benieuwd of deze master bij jou past? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan. Of bekijk onze andere HRM opleidingen. 

Koen van Schendel is opleidingsmanager van de Master of HRM bij Avans+. Lees ook zijn blog: Waarom de Human Resource Management master kiezen?

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.