Skip to main content

Kom zaterdag 13 april naar de open dag in Breda. Meld je hier aan!

De Master of HRM van Avans+ in de praktijk

  • 03 mei 2021
  • Door: Koen van Schendel

Stel, je gaat beginnen met de Master of HRM. Wat voor soort opdrachten kun je dan verwachten? En wat is de toegevoegde waarde van de HRM Master? Als opleidingsmanager geef ik je graag een kijkje in de keuken aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden en introduceer ik de inspirators die je tijdens onze Master of HRM gaat ontmoeten.

HRM in de praktijk: organisatievraagstukken staan centraal

Jij wil jezelf met de masteropleiding HRM verder ontwikkelen tot een strategische, coachende en ondernemende HR-professional. Je wil nieuwe kennis opdoen waarmee jij zekerder bent in je huidige rol. En waarmee jij collega’s en de organisatie indirect ook verder helpt groeien. Hoe fijn is het dan om je nieuwe opgedane kennis en inzichten direct toe te passen in de praktijk? Bij Avans+ ontwikkelen en toetsen we het masterniveau aan de hand van opdrachten in de praktijk. Dit doen we door middel van individuele opdrachten binnen je eigen organisatie. Daarmee maak je direct impact.

Een van die individuele opdrachten is om te leren van gemaakte keuzes uit het verleden. Je evalueert de implementatie van interventie(s) die een verandering in de organisatie hebben ondersteund. Daarbij staat de vraag centraal of met die interventie(s) de verandering daadwerkelijk in gang is gezet. Met diverse analysetechnieken, actuele theorieën en inzichten uit de organisatiepsychologie leer je verbeteringen voor de toekomst te adviseren.

Ontdek de toegevoegde waarde van HRM

HR-consultant Peter Dona is een van onze docenten en helpt je bij het maken van dit soort analyses en de daarbij horende aanbevelingen. Het motiveert hem om jou de juiste skills te leren waarmee je makkelijker kunt bewegen in een vak dat continu in ontwikkeling is.

Peter: “Juist in deze steeds turbulenter wordende wereld waarin veranderingen steeds sneller gaan en er voortdurend andere en nieuwe eisen gesteld worden aan management en medewerkers, wordt de rol en toegevoegde waarde van HRM steeds crucialer. Agile HRM is meer dan een modeverschijnsel. Het vergt van HRM professionals nieuwe en andere competenties om deze uitdagingen aan te gaan. Deelnemers mogen inspireren en ze uitdagen op zoek te gaan naar nieuwe wegen maar ook de mogelijkheden in het HRM vak, zorgt voor energie en bevlogenheid bij mij als docent.” 

Van thema naar opdracht

De Master of HRM bestaat uit 10 masterclasses. Bij elke masterclass staat een praktijkvraagstuk centraal waarmee jij kunt laten zien dat je het thema van de masterclass in de praktijk beheerst. Dat is leidend om vervolgens te bepalen welke theorieën en artikelen je kunnen helpen om dit praktijkvraagstuk vanuit een masterniveau te benaderen, te analyseren en op te lossen.

Een voorbeeld van zo’n praktijkvraagstuk is de impact van leiderschap en het verhogen van de prestaties van een organisatie. Daarbij wordt de relatie gelegd tussen de bevlogenheid en beïnvloeding van medewerkers, leiderschap en de prestaties van de organisatie. Interessant om te kijken hoe dit bij jouw organisatie zit!

Het HR-vak in ontwikkeling

Ook docent Ber Damen, tevens partner bij adviesbureau Van de Bunt, wordt enthousiast van het lesgeven in een vak dat zich volgens hem enorm ontwikkelt.

Ber: “De Master of HRM van Avans+ leidt professionals op tot meesterschap in hun vak. Een vak dat enorm in ontwikkeling is. Want de wereld verandert en organisaties moeten mee veranderen. Daarin ligt bij uitstek een taak voor HR-professionals. Hen helpen daarin meer visie, meer bekwaamheid en meer initiatief te ontwikkelen en aan de dag te leggen, boeit en inspireert mij enorm. Dat is mooi en dankbaar werk.”

Vier essentiële eigenschappen van een HR-professional

Docent Rutger Verbeet, daarnaast ook consultant bij Berenschot, vertelt je welke vier eigenschappen essentieel zijn voor een HR-professional en hoe hij je helpt deze verder te ontwikkelen.

Rutger: “Als docent van de Master of HRM kan ik invloed uitoefenen op de verbetering van de waardepropositie van HR binnen organisaties. Om dit te laden dient de HR-professional nu en in de toekomst te beschikken over 4 essentiële eigenschappen: autonoom durven handelen (vanuit visie adviseren, positie pakken en vasthouden), kansen zien en pakken (een uniek HR-product/dienstportfolio dat past bij de organisatie en het durven aangaan van verantwoorde risico’s), accountable zijn voor handelen en de gevolgen van het handelen en présence (charismatische professional). Het curriculum van de Master of HRM dekt deze lading en draagt direct bij aan de verdere ontwikkeling van deze essentiële eigenschappen van de HR-professional."

Je doet het samen met Avans+

Ik wil jou inspireren om met vakinhoudelijke projecten en opdrachten aan de slag te gaan en ervoor te zorgen dat je uitgedaagd wordt door wetenschappers die met beide benen in het werkveld staan. Ben jij benieuwd of deze master bij jou past? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan. Of bekijk onze andere HRM opleidingen. 

Koen van Schendel is opleidingsmanager van de Master of HRM bij Avans+. Lees ook zijn blog: Waarom de Human Resource Management master kiezen?

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.