Skip to main content

Master of HRM

Master of HRM
iets voor u?
 • U heeft een afgeronde bacheloropleiding HRM en enkele jaren werkervaring.
 • U wilt een strategische, coachende en ondernemende HR-professional zijn.
 • Met uw HRM-beleid streeft u ernaar optimaal bij te dragen aan organisatiedoelstellingen.
In het kort
 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 19.950,-
 • startdata
  • 07-10-2019 Den Bosch
  • 07-10-2019 Amsterdam
  • 07-10-2019 Arnhem
  • 07-10-2019 Breda
  • 07-10-2019 Eindhoven
  • 07-10-2019 Leiden
  • 07-10-2019 Rotterdam
  • 07-10-2019 Utrecht
  • 07-10-2019 Zwolle
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven

Master of HRM

Met de juiste mensen op de juiste plek wint een moderne organisatie in onze Nederlandse kennis- en diensteneconomie de concurrentieslag. Niet alleen de producten en diensten tellen, maar vooral het menselijk kapitaal is belangrijk. Dit betekent dat er een grote, strategische rol voor HR is weggelegd.

Concurrentievoordeel dankzij deze Master HRM

Tijdens deze master human resources leert u hoe u mensgerelateerde organisatieprocessen aanstuurt om een positieve bijdrage te leveren aan de organisatiedoelstellingen. Door de inzet en ontwikkeling van uw menselijk kapitaal vorm te geven vanuit een multidisciplinaire aanpak, behaalt u het grootste concurrentievoordeel voor uw organisatie.

Aspecten Master Human Resources

Tijdens deze Master Human resource management onderzoekt u welke HR-processen van belang zijn om uw beleid succesvol uit te voeren. Daarnaast krijgt u meer inzicht in de samenhang tussen mens en organisatie door kennis van organisatiepsychologie en ontwikkelpsychologie. Er is veel aandacht voor uw ontwikkeling op het gebied van strategisch management, HR-accounting, strategisch HR-beleid en wetenschappelijke HR ontwikkelingen. Dit helpt u om een leidende rol in te nemen bij de uitvoering van de strategie van de organisatie. Deze verantwoordelijkheid vraagt ook om een coachende en ondernemende rol. Onze master HRM deeltijd biedt u alle benodigde kennis en vaardigheden om die rol te kunnen pakken.

Werkveldadviesraad HRM

Voor onze hr opleidingen is de werkveldadviesraad HRM opgericht. Deze adviesraad heeft als doel actuele ontwikkelingen in het hr vakgebied in een vroeg stadium te signaleren en te implementeren in onze opleidingstrajecten. De adviesraad adviseert Avans+ hoe onze hr opleidingen waaronder deze master human resource management nog beter kunnen aansluiten bij de actuele ontwikkelingen.

 

lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  U heeft een afgeronde bacheloropleiding op het gebied van HRM of in een vergelijkbare richting en minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Binnen uw organisatie werkt u op tactisch niveau en uw werkgever stelt u in staat opdrachten op strategisch niveau te verrichten. De Master HRM is zeker interessant als u HR-manager, senior HR-adviseur of beleidsmedewerker bent. Ook als u werkt als (zelfstandig) consultant is deze HR Master een waardevolle investering.

  Toelatingsassessment voor de Master Human resource management

  Heeft u niet het juiste opleidingsniveau en wilt u toch deelnemen aan de master human resource management? Dan doet u een toelatingsassessment. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens de Master HRM doet u kennis op, krijgt u inzicht en ontwikkelt u vaardigheden die u als strategische en ondernemende HR-professional versterken. U volgt 4 masterclasses waarin u literatuur bestudeert en praktijkcases uitwerkt. Elke masterclass sluit u af met een individuele opdracht, gericht op uw eigen organisatie.

  Business project HR Master

  De integrale toets bij iedere masterclass van deze HR master is het oplossen van een bestaand vraagstuk. U gaat in groepsverband een HRM-probleem aanpakken bij de organisatie van een van uw mededeelnemers. Uiteindelijk levert u een toepasbaar plan op, dus de organisatie heeft hier direct voordeel van. In de thesisfase van de Master HRM gaat u zo'n business vraagstuk zelfstandig onderzoeken, presenteren en verdedigen. In uw thesis komt de inhoud van de hele HRM Master aan bod en het uitgewerkte plan wordt daadwerkelijk geïmplementeerd in de organisatie.

  Ervaren begeleiding Master HRM deeltijd

  Ervaren docenten uit de praktijk en professoren met een bewezen staat van dienst begeleiden u tijdens de master human resource management. Zij realiseren de juiste vertaalslag van wetenschappelijke ontwikkelingen naar professionele en praktische vaardigheden en effectief gedrag. De literatuur is grotendeels Nederlandstalig, maar ook gedeeltelijk Engelstalig.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Master human resource management duurt ruim 2 jaar en bestaat uit 4 masterclasses. Elke masterclass duurt ongeveer 7 maanden. De 45 bijeenkomsten van onze Master HRM deeltijd vinden eens per 2 weken plaats in de middag- en avonduren. Naast de bijeenkomsten dient u voor zelfstudie ongeveer 15 uur per week te reserveren. Het is ook mogelijk om u per masterclass in te schrijven. Hierdoor kunt u de totale duur van de master oprekken tot maximaal 4 jaar.

  Master HRM deeltijd in eigen tempo

  De totale Master HR duurt ruim 2 jaar. Het is ook mogelijk de 4 losse masterclasses van de master human resources over een periode van maximaal 4 jaar te verspreiden.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master of HRM zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 19.950,-
  • Boeken: circa € 1.750,-. Deze schaft u zelf aan
  • Arrangementskosten: € 2.250,-


  Hiervoor ontvangt u voor aanvang van de master.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Master HR in termijnen betalen

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 2 jaarlijkse termijnen van € 10.150,-  of in 24 maandelijkse termijnen van € 870,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Toelatingsassesment HR master

  Indien u niet over de juiste vooropleiding voor de master Human resource management beschikt, kan het zijn dat u een toelatingsassessment dient af te leggen. Deze toets brengt aanvullende kosten met zich mee.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze Master Human resource management kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat u een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien u aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Voor elke afgeronde masterclass ontvangt u een diploma. Wanneer u alle masterclasses succesvol heeft afgerond, ontvangt u het diploma Master of Human Resource Management van Avans+. Deze professionele Master Human resource management is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 70182.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de Master of HRM beschikt u over relevante kennis en vaardigheden. U heeft een beroepshouding ontwikkeld waarmee u op managementniveau succesvol functioneert. U weet uw toegevoegde waarde binnen complexe managementvraagstukken en strategievorming te tonen. Organisatieontwikkeling en organisatieveranderingen kunt u succesvol implementeren. Uw HR-expertise wordt efficiënt ingezet om te komen tot de beste performance van uw medewerkers. Zo draagt uw strategisch HRM-beleid optimaal bij aan de organisatiedoelstellingen. 

  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over de Master Human resource? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma
  Leerlijnen

  De rode draad van de Master of Human Resource Management bestaat uit 3 hoofdleerlijnen en 2 ondersteunende leerlijnen. De hoofdleerlijnen zijn Strategisch en bedrijfskundig HRM, Performance of human capital en Beïnvloedingskracht. De ondersteunende leerlijnen zijn Onderzoeksmethodologie en Persoonlijk leiderschap.

  Programma Master of HRM
  Masterclass Bedrijfskundig HRM

  In de Masterclass Bedrijfskundig HRM leert u welke HR processen voor uw organisatie van belang zijn en hoe u deze HR processen effectief en efficiënt inricht. U kunt uw HR resources optimaal inzetten. De volgende onderdelen komen aan de orde:

  • Strategisch personeelsplanning
  • Management control en proces management
  • Performance management
  • Persoonlijk leiderschap en methodologie

  Bekijk dit onderdeel
  Programma master of hrm blok 1
  Masterclass HR transformatiemanagement

  Of uw organisatie succesvol blijft in een omgeving die continu in beweging is, hangt veel af van de medewerkers binnen de organisatie. Uw HR strategie moet daarop worden afgestemd en dit vraagt meer inzicht in de samenhang tussen mens en organisatie. Dit vraagt ook om meer diepgang op het gebied van organisatie- en ontwikkelpsychologie. U behandelt de volgende onderwerpen:

  • HR en organisatieontwikkeling
  • Psychologie en organisatiedynamica
  • Financieel personeelsmanagement
  • HR ken- en stuurgetallen
  • Persoonlijk leiderschap en methodologie

  Bekijk dit onderdeel
  Programma master of hrm blok 2
  Masterclass Strategisch HR

  Juist bij de belangrijkste organisatieveranderingen binnen uw organisatie wilt u de toegevoegde waarde van HR laten zien. Succesvol sturen op de juiste HR interventies bij onder andere fusies, overnames en het uitbesteden van activiteiten zijn daarbij van essentieel belang. Deze onderdelen komen aan bod:

  • Strategisch management
  • Fusies en reorganisaties
  • HR accounting
  • Beïnvloedingsvaardigheden
  • Persoonlijke leiderschap en methodologie

  Bekijk dit onderdeel
  Programma Master of HRM blok 3
  Masterclass Thesis Master of HRM

  Tijdens de laatste fase van de master HR werkt u aan uw thesis. U wordt hierin begeleid op zowel methodologische als inhoudelijke aspecten. Die begeleiding vindt plaats gedurende een tweetal groepsbijeenkomsten en via individuele begeleiding. Tot slot presenteert en verdedigt u uw thesis.

  Bekijk dit onderdeel
  Programma master of hrm blok 4
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al uw opleidingsvragen

  Meld u nu aan
  • Binnen de Master of HRM van Avans+ staat de praktijk van de deelnemer altijd centraal. Dat sprak me erg aan. Ook de gemêleerde samenstelling van professionals was een garantie.

   testimonial-hrm-eefheiremans
   Eef Heiremans
   Personeelsfunctionaris
  • Het geheim achter het succes van de opleidingen van Avans+ ligt volgens mij met name in de praktijkgerichtheid. De opleidingen zijn gericht op het bereiken van direct toepasbare kennis.

   testimonial-hrm-rutgerverbeet
   Rutger Verbeet
   Docent Bedrijfskundig HRM
  • De klantgerichte instelling van de medewerkers van Avans+  is bijzonder te noemen. De contacten zijn buitengewoon persoonlijk en men denkt echt met je mee!

   testimonial-hrm-normapeters
   Norma Peters
   HR Manager
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven