Skip to main content

Master of HRM

 • niveau Master
 • duur 2,5 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 20.975,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 08-09-2020 Amsterdam
  • 09-09-2020 Breda
  • 10-09-2020 Nijmegen
Inschrijven
Master of HRM
Iets voor jou?
 • Je hebt een afgeronde bacheloropleiding HRM en enkele jaren werkervaring.
 • Je wilt een strategische, coachende en ondernemende HR-professional zijn.
 • Met jouw HRM-beleid streef je ernaar optimaal bij te dragen aan organisatiedoelstellingen.

De Master of HRM wordt in september 2020 aangeboden in de nieuwe flexibele vorm. Op deze pagina lees je meer over de flexibele masters.

Met de juiste mensen op de juiste plek wint een moderne organisatie in onze Nederlandse kennis- en diensteneconomie de concurrentieslag. Niet alleen de producten en diensten tellen, maar vooral het menselijk kapitaal is belangrijk. Dit betekent dat er een grote, strategische rol voor HR is weggelegd.

Concurrentievoordeel dankzij deze Master HRM

Tijdens deze master human resources leer je hoe je mensgerelateerde organisatieprocessen aanstuurt om een positieve bijdrage te leveren aan de organisatiedoelstellingen. Door de inzet en ontwikkeling van jouw menselijk kapitaal vorm te geven vanuit een multidisciplinaire aanpak, behaal je het grootste concurrentievoordeel voor jouw organisatie.

Aspecten Master Human Resources

Tijdens deze Master Human resource management onderzoek je welke HR-processen van belang zijn om jouw beleid succesvol uit te voeren. Daarnaast krijg je meer inzicht in de samenhang tussen mens en organisatie door kennis van organisatiepsychologie en ontwikkelpsychologie. Er is veel aandacht voor jouw ontwikkeling op het gebied van strategisch management, HR-accounting, strategisch HR-beleid en wetenschappelijke HR-ontwikkelingen. Dit helpt je om een leidende rol in te nemen bij de uitvoering van de strategie van de organisatie. Deze verantwoordelijkheid vraagt ook om een coachende en ondernemende rol. Onze master HRM deeltijd biedt je alle benodigde kennis en vaardigheden om die rol te kunnen pakken.

Werkveldadviesraad HRM

Voor onze hr opleidingen is de werkveldadviesraad HRM opgericht. Deze adviesraad heeft als doel actuele ontwikkelingen in het HR-vakgebied in een vroeg stadium te signaleren en te implementeren in onze opleidingstrajecten. De adviesraad adviseert Avans+ hoe onze HR-opleidingen, waaronder deze master human resource management, nog beter kunnen aansluiten bij de actuele ontwikkelingen.

 

Lees meer
test
Ben je op zoek naar informatie over een specifiek vakgebied? Kijk ook eens op het blog van Avans+.
Lees meer
r
test
Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een incompany- of maatwerktraject? Bekijk dan alle informatie over dit onderwerp.
Lees meer
r
Bezoek een virtuele voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding op het gebied van HRM of in een vergelijkbare richting en minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Binnen jouw organisatie werk je op tactisch niveau en jouw werkgever stelt je in staat opdrachten op strategisch niveau te verrichten. De Master HRM is zeker interessant als je HR-manager, senior HR-adviseur of beleidsmedewerker bent. Ook als je werkt als (zelfstandig) consultant is deze HR-Master een waardevolle investering.

  Toelatingsassessment voor de Master Human resource management

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen aan de master human resource management? Dan doe je een toelatingsassessment. Lees meer over dit assessment of neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Tijdens de Master HRM doe je kennis op, krijg je inzicht en ontwikkel je vaardigheden die je als strategische en ondernemende HR-professional versterken. Je volgt 4 masterclasses waarin je literatuur bestudeert en praktijkcases uitwerkt. Elke masterclass sluit je af met een individuele opdracht, gericht op jouw eigen organisatie.

  Business project HR Master

  De integrale toets bij iedere masterclass van deze HR-master is het oplossen van een bestaand vraagstuk. Je gaat in groepsverband een HRM-probleem aanpakken bij de organisatie van een van jouw mededeelnemers. Uiteindelijk lever je een toepasbaar plan op, dus de organisatie heeft hier direct voordeel van. In de thesisfase van de Master HRM ga je zo'n business vraagstuk zelfstandig onderzoeken, presenteren en verdedigen. In jouw thesis komt de inhoud van de hele HRM-Master aan bod en het uitgewerkte plan wordt daadwerkelijk geïmplementeerd in de organisatie.

  Ervaren begeleiding Master HRM deeltijd

  Ervaren docenten uit de praktijk en professoren met een bewezen staat van dienst begeleiden je tijdens de master human resource management. Zij realiseren de juiste vertaalslag van wetenschappelijke ontwikkelingen naar professionele en praktische vaardigheden en effectief gedrag. De literatuur is grotendeels Nederlandstalig, maar ook gedeeltelijk Engelstalig.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De Master human resource management duurt ruim 2 jaar en bestaat uit 4 masterclasses. Elke masterclass duurt ongeveer 7 maanden. De 45 bijeenkomsten van onze Master HRM deeltijd vinden eens per 2 weken plaats in de middag- en avonduren. Naast de bijeenkomsten dien je voor zelfstudie ongeveer 15 uur per week te reserveren. Het is ook mogelijk om je per masterclass in te schrijven. Hierdoor kun je de totale duur van de master oprekken tot maximaal 4 jaar.

  Master HRM deeltijd in eigen tempo

  De totale Master HR duurt ruim 2 jaar. Het is ook mogelijk de 4 losse masterclasses van de master human resources over een periode van maximaal 4 jaar te verspreiden.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Master of HRM zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 20.975,-
  • Boeken: circa € 800,-. Deze schaf je zelf aan
  • Arrangementskosten: € 1.900,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de master een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Master HR in termijnen betalen

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 2 jaarlijkse termijnen van € 10.650,-  of in 24 maandelijkse termijnen van € 910,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Toelatingsassesment HR master

  Indien je niet over de juiste vooropleiding voor de master Human resource management beschikt, kan het zijn dat je een toelatingsassessment dient af te leggen. Deze toets brengt aanvullende kosten met zich mee.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze Master Human resource management kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Voor elke afgeronde masterclass ontvang je een diploma. Wanneer je alle masterclasses succesvol heeft afgerond, ontvang je het diploma Master of Human Resource Management van Avans+. Deze professionele Master Human resource management is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO), CROHO: 70182.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de Master of HRM beschik je over relevante kennis en vaardigheden. Je hebt een beroepshouding ontwikkeld waarmee je op managementniveau succesvol functioneert. Je weet jouw toegevoegde waarde binnen complexe managementvraagstukken en strategievorming te tonen. Organisatieontwikkeling en organisatieveranderingen kun jij succesvol implementeren. Jouw HR-expertise wordt efficiënt ingezet om te komen tot de beste performance van je medewerkers. Zo draagt jouw strategisch HRM-beleid optimaal bij aan de organisatiedoelstellingen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over de Master Human resource? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van de afdeling Voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03.

  Programma

  Leerlijnen

  De rode draad van de Master of Human Resource Management bestaat uit 3 hoofdleerlijnen en 2 ondersteunende leerlijnen. De hoofdleerlijnen zijn Strategisch en bedrijfskundig HRM, Performance of human capital en Beïnvloedingskracht. De ondersteunende leerlijnen zijn Onderzoeksmethodologie en Persoonlijk leiderschap.

  Programma Master of HRM
   

  Masterclass Bedrijfskundig HRM

  In de Masterclass Bedrijfskundig HRM leer je welke HR processen voor uw organisatie van belang zijn en hoe je deze HR processen effectief en efficiënt inricht. Je kunt uw HR resources optimaal inzetten. De volgende onderdelen komen aan de orde:

  • Strategisch personeelsplanning
  • Management control en proces management
  • Performance management
  • Persoonlijk leiderschap en methodologie

  Bekijk dit onderdeel
  Programma master of hrm blok 1
   

  Masterclass HR transformatiemanagement

  Of jouw organisatie succesvol blijft in een omgeving die continu in beweging is, hangt veel af van de medewerkers binnen de organisatie. Uw HR strategie moet daarop worden afgestemd en dit vraagt meer inzicht in de samenhang tussen mens en organisatie. Dit vraagt ook om meer diepgang op het gebied van organisatie- en ontwikkelpsychologie. Je behandelt de volgende onderwerpen:

  • HR en organisatieontwikkeling
  • Psychologie en organisatiedynamica
  • Financieel personeelsmanagement
  • HR ken- en stuurgetallen
  • Persoonlijk leiderschap en methodologie

  Bekijk dit onderdeel
  Programma master of hrm blok 2
   

  Masterclass Strategisch HR

  Juist bij de belangrijkste organisatieveranderingen binnen jouw organisatie wil je de toegevoegde waarde van HR laten zien. Succesvol sturen op de juiste HR interventies bij onder andere fusies, overnames en het uitbesteden van activiteiten zijn daarbij van essentieel belang. Deze onderdelen komen aan bod:

  • Strategisch management
  • Fusies en reorganisaties
  • HR accounting
  • Beïnvloedingsvaardigheden
  • Persoonlijke leiderschap en methodologie

  Bekijk dit onderdeel
  Programma Master of HRM blok 3
   

  Masterclass Thesis Master of HRM

  Tijdens de laatste fase van de master HR werk je aan je thesis. Je wordt hierin begeleid op zowel methodologische als inhoudelijke aspecten. Die begeleiding vindt plaats gedurende een tweetal groepsbijeenkomsten en via individuele begeleiding. Tot slot presenteer en verdedig je jouw thesis.

  Bekijk dit onderdeel
  Programma master of hrm blok 4
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Binnen de Master of HRM van Avans+ staat de praktijk van de deelnemer altijd centraal. Dat sprak me erg aan. Ook de gemêleerde samenstelling van professionals was een garantie.

   Eef Heiremans
   Personeelsfunctionaris
  • Het geheim achter het succes van de opleidingen van Avans+ ligt volgens mij met name in de praktijkgerichtheid. De opleidingen zijn gericht op het bereiken van direct toepasbare kennis.

   Rutger Verbeet
   Docent Bedrijfskundig HRM
  • De klantgerichte instelling van de medewerkers van Avans+  is bijzonder te noemen. De contacten zijn buitengewoon persoonlijk en men denkt echt met je mee!

   Norma Peters
   HR Manager
  Bekijk alle referenties
  Brochure aanvragen Inscrijven