Mijn persoonlijke verhaal

Datum review 03 oktober 2018

In november 2016 heb ik de overstap gemaakt naar het Risicomanagement vak. Al heel snel kwam ik erachter dat de inhoud van dit werkveld me erg aansprak en ik me hierin graag verder wilde verdiepen en ontwikkelen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die me een gedegen basis zou geven, waardoor ik een nog betere riskmanager kon worden. En zo kwam ik terecht bij Avans+.

Ik wilde vooral leren wat de samenhang te zien binnen de verschillende instrumenten en de concrete aansluiting binnen de gehele organisatie. Een van de belangrijkste kernwoorden gedurende de opleiding was ‘inconsistenties’.

Belangrijke vragen die in de opleiding voorbij komen zijn: 'Is het risico helder gedefinieerd?', 'Is het daadwerkelijk een risico?' en 'Zijn de beschreven beheersmaatregelen voldoende om deze te risico's te mitigeren?' Deze vragen zorgen ervoor dat je kritisch naar je rol gaat kijken als riskmanager in het definiëren van risico's en hoe deze vervolgens te reduceren of te beheersen. Binnen de opleiding leer je om steeds om vanuit verschillende invalshoeken kritisch naar risico's te kijken, zonder direct oplossingen aan te dragen, maar juist door goed te luisteren en het stellen van de juiste vragen.

De opleiding Integraal risicomangement geeft een goede en stevige theoretische basis van het gehele riskmanagement framework. De kracht van de bijeenkomsten zit onder andere in de pragmatische wijze waarop je de theorie leert toe te passen aan de hand van leerzame opdrachten. De combinatie van verdieping op inhoud en het trainen van vaardigheden, zorgt ervoor dat je riskmanagement op een heel efficiënte manier kunt toepassen op de werkvloer.

De ervaren docent, die zelf in het werkveld werkzaam is, weet de theorie op een boeiende en prikkelende manier over te brengen. Dit in combinatie met een groep gemotiveerde medecursisten, die allen interesse hebben in hetzelfde vak en gemotiveerd zijn om het beste uit zichzelf en de opleiding te halen, maakt het ontzettend leuk.
Samenvattend is de opleiding Integraal risicomanagement ontzettend leerzaam en praktisch toepasbaar!”

De opleiding Integraal risicomanagement is veranderd in de opleiding Masterclass Risicomanagement.

Lees meer