Skip to main content

Proces­management

4
1 review
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.995,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 05-09-2024 Breda
  • 05-09-2024 Den Bosch
  • 05-09-2024 Eindhoven
  • 05-09-2024 Rotterdam
  • 05-09-2024 Utrecht
  • 21-11-2024 Breda
  • 21-11-2024 Den Bosch
  • 21-11-2024 Eindhoven
  • 21-11-2024 Rotterdam
  • 21-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Opleiding Procesmanagement
Iets voor jou?
 • Je wilt weten hoe je aanzet tot verbetering en vernieuwing en hoe de optimalisatie van processen daarbij kan helpen.
 • Je hebt behoefte aan inzicht in de werking van organisatieprocessen en het effect ervan op jezelf en jouw medewerkers.
 • Je wilt samenwerking en verbinding binnen en buiten je afdeling stimuleren.

In een tijd waarin organisaties steeds wendbaarder moeten worden om invloeden van nieuwe technologieën bij te houden en zo niet achter te geraken op concurrentie, zijn goede samenwerking en verbinding van essentieel belang. Dit vraagt wat van medewerkers, teams en de aansturing ervan. Processen lopen immers vaak dwars door afdelingen heen en gestandaardiseerde organisatieprocessen gericht op het handhaven van een bestaande situatie zijn niet meer van deze tijd. Continu aanpassen en verbeteren is de norm.

Procesmanagement opleiding

In de module procesmanagement krijg je handvatten aangereikt aan de hand van welke je inzicht verkrijgt in jouw eigen organisatieprocessen en hoe je invloed kunt uitoefenen op verbetering en vernieuwing. Gedrag van medewerkers speelt daarbij een grote rol. Tijdens deze opleiding wordt je vakinhoudelijk sterker en kun je alles wat je leert, direct toepassen in de praktijk. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je denkt en werkt minimaal op hbo-niveau. Je hebt behoefte aan meer actuele en inhoudelijke kennis op het gebied van procesmanagement. Je hebt behoefte aan inzicht in de werking van organisatieprocessen en het effect ervan op jezelf en jouw medewerkers. Het maakt niet uit in welke sector of branche je werkzaam bent.

  Wil je weten of jouw achtergrond en/of ambitie aansluit bij deze opleiding procesmanagement? Neem contact op met de opleidingsmanager voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze docenten, coaches en opleidingsmanagers begeleiden jou bij het bereiken van je persoonlijke doelen. Je past verschillende methodieken direct toe op jouw eigen vraagstuk. Dit vraagstuk is voor jou de rode draad door de opleiding procesmanagement. Hierbij krijg je persoonlijke begeleiding om dit vraagstuk op te lossen. Je leert hierdoor het beste uit jezelf te halen en neemt wat je leert meteen mee naar jouw eigen organisatie. Door interactief kennis en ervaringen uit te wisselen met je mededeelnemers, kom je tot verfrissende en waardevolle inzichten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Procesmanagement heeft een doorlooptijd van 10 weken. De bijeenkomsten worden aangeboden in een namiddag/avond-variant. De opleiding bestaat uit 5 bijeenkomsten van 16:00u – 21:30 uur op donderdagen.

  Deze opleiding heeft een studiebelasting van 6 uur per week voor zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdracht. Je neemt jouw vragen mee naar de bijeenkomsten, je bespreekt deze met jouw docent en jouw mededeelnemers en komt zo tot nieuwe inzichten. De opleiding Procesmanagement is goed te combineren met werk en privé. In het gehele traject staat er altijd een team van docenten, coaches en opleidingsmanagers voor je klaar, hierdoor sta je er bij ons nooit alleen voor.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Procesmanagement zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.995,-.
  • Boeken: circa € 70,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 225,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na de succesvolle afronding van de opleiding Procesmanagement ontvang je van Avans+ een certificaat.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+
  In deze module heb je je verdiept op het snijvlak van processen en de algemene bedrijfsvoering. Wil je jouw bedrijfskundige kennis nog verder uitbreiden? Kies dan eenvoudig voor een van de vele andere bedrijfskundige modules of de volledige postbachelor-opleiding Bedrijfskundig Management. Je kunt met deze opleidingen 4 keer per jaar starten.

  Voor al jouw vragen en uitdagingen vind je bij Avans+ een passende opleiding.

  Resultaat

  Resultaat

  Alles wat je tijdens de opleiding Procesmanagement leert kun je de volgende dag in de praktijk toepassen. We helpen je niet alleen om vakinhoudelijk sterker te worden, maar er wordt ook gewerkt aan jouw persoonlijk leiderschap en leer je draagvlak te creëren.

  Na de HBO Procesmanagement ben je beter in staat om structuur en focus aan te brengen en mensen te inspireren tot creativiteit en innovatie. Je kunt anderen stimuleren om een nieuwe aanpak te omarmen die leidt tot een structurele verandering. Je leert hoe je onafhankelijk kunt handelen in een organisatie vol verbindingen. Dat leidt tot een zelfstandige, gemotiveerde afdeling die een goed voorbeeld is voor ander afdelingen.

  Incompany

  Incompany

  Wil je een cursus Procesmanagement organiseren binnen jouw eigen organisatie? Dat is mogelijk! Avans+ verdiept zich in jouw vraagstuk zodat we samen met jou het beste uit je medewerkers en organisatie halen. Duurzaam, praktisch en op maat voor een optimaal resultaat.

  Heb je interesse? Onze ervaren opleidingsmanagers denken graag met jou mee. Neem contact op voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In deze opleiding ontdek je wat procesmanagement voor jou en je organisatie kan betekenen. Je leert overzicht en inzicht te creëren in de structuur en de processen binnen jouw afdeling – en je merkt welke uitdagingen dit oplevert. Daarbij houd je steeds de doelstellingen van je organisatie in het oog. Je leert hoe je de toegevoegde waarde van jouw afdeling kunt verhogen. Zo heb je de handvatten om direct te starten met procesmanagement in de volle breedte.

  Het programma van Procesmanagement bevat de volgende hoofdthema’s:

  • Het analyseren van verbetermogelijkheden binnen jouw afdeling
  • De juiste verbeteroptie bepalen en hier draagvlak voor creëren
  • Een implementatieplan opstellen en uitvoeren

  programma
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4
  1 review
  Download brochure Inscrijven