Skip to main content

Advies­vaardigheden

4
2 reviews
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 7 uur per week
 • studiekosten 2.895,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-09-2024 Breda
  • 04-09-2024 Den Bosch
  • 04-09-2024 Eindhoven
  • 04-09-2024 Rotterdam
  • 06-09-2024 Utrecht
  • 20-11-2024 Breda
  • 20-11-2024 Den Bosch
  • 20-11-2024 Eindhoven
  • 20-11-2024 Rotterdam
  • 22-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Adviesvaardigheden
Iets voor jou?
 • Je wilt leren effectief te communiceren zodat je advies wordt overgenomen.
 • Je zoekt een praktische opleiding om jouw adviesvaardigheden te versterken.
 • Je wilt je inhoudelijke expertise uitbouwen met sterkere adviesvaardigheden.

Inhoudelijk ben je heel goed in je vak, maar lukt het je toch niet altijd een ander te overtuigen? Of een advies wordt overgenomen is niet alleen afhankelijk van de inhoud. Ook de wijze waarop dit gebeurt en of het aansluit bij de verwachtingen van de ander zijn factoren die een rol spelen. Ben je als ‘expert’ in staat om dit aan te voelen en jouw reactie hierop af te stemmen? Of reageer je te snel op een vraag of probleem van een ander?

Wat ga je doen tijdens de opleiding Adviesvaardigheden

Tijdens de module Adviesvaardigheden ligt de nadruk niet op de inhoud van het (gevraagd of ongevraagd) advies, maar op de wijze van communicatie: hoe draag je een advies over aan de ontvanger en hoe wordt jouw advies geaccepteerd? Kortom, hoe creëer je als adviseur committent bij 'de ander'? Dit is een complex geheel waarbij allerlei vaardigheden een rol spelen, denk hierbij aan; vragen stellen, luisteren, sensitiviteit, analyseren, beïnvloeden, overtuigen, omgaan met weerstand en feedback geven. Wil jij effectiever worden in het adviseren van jouw klant? Volg dan deze opleiding Adviesvaardigheden van 10 weken. 

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding of vergelijkbaar, bent inhoudelijk expert en wilt jouw kennis graag overdragen aan anderen. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als staf- of beleidsmedewerker in een functie als HR-adviseur, marketeer, controller, inkoper, accountant, facilitair adviseur en je wordt geregeld gevraagd advies uit te brengen. Je inhoudelijke expertise wil je uitbouwen door je adviesvaardigheden te versterken.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten van Adviesvaardigheden bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Digitale leeromgeving voor Adviesvaardigheden

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving, Connect+. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en).

  Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module Adviesvaardigheden heeft een doorlooptijd van 10 weken.

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding Adviesvaardigheden? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Adviesvaardigheden zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.895,-.
  • Boeken circa €124,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 280,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na afronding van deze opleiding adviseren en communiceren ontvang je het certificaat Adviesvaardigheden en effectief communiceren.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de module Adviesvaardigheden heb je een eerste stap gezet richting een postbachelordiploma. Een postbachelordiploma bestaat in totaal uit 3 modules. Wil je hier meer over weten, kijk dan bij ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Gedurende de gehele module werk je aan het effectiever worden in het adviseren van jouw klant. Enerzijds door het actief oefenen met het vaardiger worden in gesprek, anderzijds door feedback, reflectiemomenten en theorie over de verschillende fases van een adviesproces. Je kent de betreffende gesprekskaders en weet effectief gedrag te laten zien in jouw gesprekken.

  De toetsopdracht bestaat uit een video-opname en een reflectiedocument. Je levert een video-opname aan van een effectief adviesgesprek uit jouw eigen praktijk of van een adviesgesprek met de acteur. Je laat hierin zien dat je de gespreksvaardigheden beheerst en dat je de structuur die behoort bij dit betreffende gesprek kunt toepassen aansluitend op de fases waarin jouw advies zich bevindt. Aanvullend hierop geef je een onderbouwing en reflectie op dit videodocument met daarin een eindreflectie op jouw persoonlijke leerdoel(en), het proces, de genomen stappen en het bereikte resultaat.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding Adviesvaardigheden? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma van de module Adviesvaardigheden bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Wie ben ik als adviseur en jouw leerdoel
  • Adviesrollen
  • Het adviesgesprek en de verschillende fasen
  • Communicatie en regie op gesprekken
  • Effectief beïnvloeden 
  • Oefenen met professioneel trainingsacteur
  • Jouw eindadvies

  Download de brochure voor meer informatie over het programma. 

  Programma Opleiding Adviesvaardigheden
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  4
  2 reviews
  Download brochure Inscrijven