Lees hoe Marieke Driessens de module Verandermanagement heeft ervaren:

“Als zelfstandig specialist op het gebied van e-HRM ondersteun ik bedrijven die de transitie willen maken naar een digitale HR-organisatie. Ik merkte dat ik vanwege mijn specifieke kennis en ervaring steeds opnieuw werd gevraagd voor hetzelfde type projecten. Gaandeweg kreeg ik behoefte aan meer uitdaging en verbreding. Daarom besloot ik de module Verandermanagement te volgen bij Avans+. Dat beviel zo goed dat ik intussen de volledige opleiding Bedrijfskunde ben gaan volgen.

Win-win situatie

Dankzij de module Verandermanagement ging ik breder kijken en nadenken – ook buiten de grenzen van mijn vakgebied. Ik merkte meteen dat dit toegevoegde waarde had voor mijn klanten. Daardoor kom ik ook in beeld voor andere typen projecten. Een win-win situatie dus!

De opleiding heeft mij veel nieuwe inzichten en energie gegeven. Daarnaast was het leuk om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken. Vakinhoudelijk én persoonlijk heb ik echt een groei doorgemaakt. Het heeft mijn leven in alle opzichten verrijkt. Daarbij heb ik ook veel geleerd van de andere deelnemers. Zij werkten in heel andere branches dan ik en hadden vaak een verfrissende andere kijk op vraagstukken. Daardoor leerde ik breder te kijken en de theorie op diverse manieren toe te passen.

Van theorie naar praktijk

Een vraagstuk waar ik tijdens de opleiding aan werkte, was het creëren van een eigen DNA voor een organisatie. Samen met het management en de medewerkers heb ik bekeken welke kernwaarden écht kenmerkend zijn voor het bedrijf. Daarnaast heb ik samen met hen besproken welk gedrag bij deze kernwaarden past. Een mooi en bruikbaar resultaat waar deze organisatie weer jaren mee vooruit kan.

Een aanrader

Ik zou de module Verandermanagement van Avans+ zeker aanraden. De docent was echt een topper die mij heeft geïnspireerd met haar pakkende praktijkvoorbeelden. Ze zorgde ook voor een open sfeer tijdens de opleidingsdagen, waardoor iedereen aan bod kwam en het maximale uit de opleiding kon halen. Zo’n mooie persoonlijke en professionele groei wens ik iedereen toe!”