Skip to main content

Dit maakt de MBA van Avans+ zo waardevol

  • 06 september 2022
  • Door: Taco Vunderink

De MBA. Het is zo’n bekende naam, maar lang niet iedereen kent de inhoud en meerwaarde van deze opleiding. Wat leer je eigenlijk in een Master of Business Administration, ook wel MBA? En wat heb je eraan, op je werk en privé? We vroegen het Taco Vunderink, die onlangs zijn MBA afrondde bij Avans+. Waarom koos hij voor deze opleiding? En waarom juist bij Avans+?

“Als interimmanager voer ik opdrachten uit voor banken en andere financiële partijen. Daarnaast heb ik met twee compagnons een consultancybureau, waarbij we complexe verander­trajecten begeleiden. Gaandeweg kreeg ik het gevoel dat ik bleef hangen op een bepaald niveau. Ik wilde mezelf graag verder ontwikkelen, zodat ik nog complexere opdrachten op strategisch niveau zou kunnen begeleiden. Zo ontstond het idee om een masteropleiding te gaan volgen.”

Combinatie van theorie en praktijk

“Daarbij had ik wel een belangrijke eis: ik wilde zo veel mogelijk bij mijn opdrachtgever inzetbaar blijven. Daardoor kwam ik terecht bij Avans+. Zij bieden de MBA op gunstige tijden aan, waardoor ik die makkelijker met mijn werk kon combineren. Dat klinkt misschien als een flinke kluif, maar doordat de opleiding mij zo veel energie gaf, was het goed vol te houden en kon ik ook de balans houden met mijn gezin. De combinatie van theorie en praktijk maakt de opleiding aantrekkelijk. Je kunt zelf veel bijdragen én je leert veel van de andere deelnemers. Zij werken vaak in een heel andere branche, waardoor hun ervaringen en praktijkvoorbeelden erg leerzaam zijn.”

Meteen profijt van de lesstof

“Al tijdens de opleiding kon ik mijn voordeel doen met de lesstof. Bijvoorbeeld bij het schrijven van rapporten. De opdrachten zorgden ervoor dat het mes aan twee kanten sneed: ik kon bij mijn opdrachtgevers passende uitdagingen vinden en zij profiteerden weer van de uitkomsten van mijn onderzoek. Doordat je de theorie meteen toepast, begrijp je beter wat er in de praktijk gebeurt.”

Meerwaarde van de MBA

“Voor mij heeft de MBA meerwaarde op een aantal vlakken. Allereerst kun je er je niveau mee aantonen. Verder heeft de MBA mij een goede theoretische basis gegeven met een duidelijke koppeling met de praktijk. Dat vond ik een prettige combinatie. Daarnaast heb ik veel geleerd van mijn mede-deelnemers en de docenten. We spraken tijdens de bijeenkomsten veel over praktijkervaringen vanuit andere branches. Dat was erg leerzaam. Deze kennis en contacten komen in de toekomst zeker van pas. Wat mij ook aanspreekt, is dat een deel van de docenten zelf ook ondernemer is. Dat maakt de ervaringen die zij delen voor mij extra waardevol.”

Persoonlijk leiderschap: jezelf leren kennen

“Een belangrijke rode draad door de opleiding is persoonlijk leiderschap. Voor mij betekent dat: het beste uit jezelf halen. Jezelf beter leren kennen en erkennen dat je er mag zijn zoals je bent. In iedere module kwam dit onderwerp terug. We stelden doelen voor onszelf en checkten of we die behaald hadden. Aan dit belangrijke onderdeel mag Avans+ wat mij betreft best méér aandacht besteden. Bijvoorbeeld met een stevigere intervisie, waardoor de deelnemers nóg meer uitgedaagd worden.”

Hoger niveau

“Aandacht voor persoonlijk leiderschap is in de praktijk heel waardevol. Het geeft je een heldere kijk op je eigen valkuilen, je plussen en minnen. Het maakt je ook bewust van je eigen aannames en hoe je hiermee om kunt gaan. De MBA brengt je echt een stap hoger, waardoor je complexere opdrachten aankunt op strategisch niveau. De opleiding stimuleert je vaardigheid in het schrijven van papers, het doen van onderzoek en het aanbrengen van structuur. Deze MBA heeft mij daarnaast als persoon veranderd en verder gebracht. Het heeft me uitdaging én rust gegeven. Ik durf nu te vertrouwen op mijn brede theoretische basis.”

Verrijking

“Ik zou de MBA van Avans+ zeker aan anderen aanraden. Dankzij de flexibele opzet is de opleiding goed te combineren met werk, gezin en andere bezigheden. De opleiding zelf is ook absoluut de moeite waard. Door de interactie met mijn mede-deelnemers heb ik een bredere kijk op het werkveld gekregen. Dankzij de inhoudelijke verrijking ben ik meer boven de materie komen te staan, heb ik een beter overzicht. Ik kan nu op een hoger niveau meedenken en adviseren, precies waar ik naar op zoek was.”

Meer weten? Bekijk hier onze Master of Business Administration (MBA). Of vraag direct een adviesgesprek aan met een van onze opleidingsmanagers of bezoek onze voorlichtingsbijeenkomsten om antwoorden op je vragen te krijgen. 

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.