Lees hoe Eeuwe Feenstra de Master ICT en business innovation ervaart:

“Toen ik in 2017 aan de opleiding begon, werkte ik in het onderwijs. Daar hield ik me onder meer bezig met ontwikkelingsprojecten. Dat beviel zó goed dat ik me er verder in wilde verdiepen. Ik zocht bewust een opleiding met een meer bedrijfskundige insteek, omdat ik denk dat het onderwijs veel kan leren van het bedrijfsleven. Zo kwam ik terecht bij Avans+. Daarbij speelde ook mee dat deze opleiding in aanmerking kwam voor een vergoeding vanuit de lerarenbeurs. In overleg met Avans+ heb ik gekozen voor de master.”

“Tijdens de opleiding komen veel bedrijfskundige aspecten terug, zoals strategie en governance. Allemaal onderwerpen waarover ik graag meer wilde weten. De docenten zijn onder andere afkomstig van de TU Delft, de TU Eindhoven en uit het bedrijfsleven. Over het algemeen zijn het goede, bevlogen docenten met veel praktijkervaring. Ze vertellen eerlijk wat bij hen werkte en wat niet. Het was leerzaam om hierover in gesprek te gaan.”

Waarde in de praktijk

“Deze opleiding heeft mij veel kennis en inzicht opgeleverd. Je leert vooral om ‘groot’ te denken en steeds uit te gaan van de strategie van de organisatie. Daarnaast leer ik van mijn mededeelnemers, die uit heel diverse branches komen. De opdrachten zijn steeds direct toepasbaar in de praktijk, waardoor ze ook waardevol zijn voor mijn werkgever. Inmiddels heb ik de overstap gemaakt naar een IT-bedrijf dat op organisatorisch gebied en op IT-gebied oplossingen ontwikkelt voor het onderwijs. Ook hier zijn de opdrachten goed bruikbaar. Het bedrijf heeft veel aan alle nieuwe inzichten, perspectieven en modellen. Mijn leidinggevende staat helemaal achter deze opleiding en vormt mijn klankbord bij de opdrachten.”

Aanrader

“Ik ben erg te spreken over deze opleiding en over Avans+. De docenten en opleidingsmanagers denken graag met je mee. Liggen deadlines bijvoorbeeld te dicht bij elkaar, dan helpen zij om het beter in te plannen. Zo blijft het te behappen. De leslocatie is ook prettig. We gaan tussen het middag- en het avonddeel samen eten in het naastgelegen hotel. Dat is een fijne manier om elkaar laagdrempelig te spreken en het bevordert de sfeer.”

Benieuwd naar de opleiding? Bekijk de Master ICT en business innovation.