Lees hoe HR-adviseur Sue Titulaerde opleiding HRD; Opleiden & Ontwikkelen heeft ervaren:

“Met de module HRD; Opleiden & Ontwikkelen van Avans+ wilde ik veel meer te weten komen over een optimale integratie van opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden in de organisatie waarvoor ik werk. Verder wilde ik graag de tools leren gebruiken waarmee je resultaten van opleiden en ontwikkelen kunt meten.

Leukste aan het vak

Ik ben HR-adviseur bij AB Werkt en ik heb opleiding & ontwikkeling in mijn portefeuille als aandachtsgebied. Het gaat om de ontwikkeling van uitzendkrachten en gedetacheerden van AB Werkt. Mensen zien groeien is geweldig. We hebben veel mensen die ruime praktijkervaring hebben in wat ze dagelijks doen, maar geen diploma of certificaten op dat gebied hebben behaald. Als ze dan bij ons een diploma behalen, zie je wat het persoonlijk voor hen betekent. Het geeft hun zelfvertrouwen een enorme boost.

Anders dan voorheen

Dankzij de opleiding heb ik inzicht gekregen hoe opleiden en ontwikkelen binnen de organisatie geïmplementeerd kan worden. We hebben de theorie aangereikt gekregen en die kennis hebben we leren toepassen in de praktijk. Ook de tools waarmee we resultaten en effecten van opleidingen meten, hebben we leren gebruiken. Daar waar ik voorheen collega’s probeerde te overtuigen met mijn enthousiasme, onderbouw ik mijn enthousiasme nu met theorieën, feiten en cijfers. Met name het cijfermatige deel spreekt tot de verbeelding van MT en directie.

Lerende organisatie

Als organisatie kijken we nu verder dan cursussen en trainingen. AB Werkt wordt steeds meer toekomstbestendig door het opleiden en ontwikkelen van medewerkers en inzicht in het resultaat van opleidingen. Onze opleidingsaanpak wordt steeds doordachter. Voorheen was er niet echt een vastomlijnd plan en we bepaalden niet wat we wilden bereiken. Nu zijn we bezig met het in kaart brengen van de behoeftes en bepalen we wat de resultaten van de opleidingen moeten zijn. Op deze manier worden we steeds meer een lerende organisatie en daar draagt mijn opleiding aan bij.

Vastbijten in de opleiding

Ik vond de opleiding leuk en leerzaam. De kennis die ik opdeed was direct toepasbaar in mijn werk. Verder is het verhelderend en inspirerend om van andere deelnemers te horen hoe het er in hun organisaties aan toe gaat. Tijdens de opleiding beperkte ik me niet tot het hoogst noodzakelijke. Integendeel, ik heb me verder verdiept in de stof door naslagwerken te lezen en ik bereidde me altijd goed voor op de bijeenkomsten. Ik denk dat ik me echt in de opleiding heb vastgebeten. Maar het was niet zwaar, omdat ik het leuk vond. De studiebelasting kon ik dan ook prima aan.

Verwachtingen waargemaakt

We hebben gevarieerde lesstof gehad die goed toepasbaar is in de praktijk. Verder was de docent zeer kundig en wist ze ons onafgebroken te boeien. Ook de locatie was prima. Al met al vind ik Avans+ een zeer professionele organisatie. Ze hebben mijn verwachtingen helemaal waargemaakt.”