Skip to main content

Opleidingen IT voor financials: maak optimaal gebruik van die schat aan data

  • 21 februari 2020
  • Door: Avans+

De hoeveelheid data en stuurinformatie binnen organisaties neemt toe. Veel financiële professionals vragen zich af hoe ze hier optimaal gebruik van kunnen maken om nieuwe kansen te creëren. Bijvoorbeeld door de inzet van slimme software en hardware. Avans+ en Ferocia spelen in op die behoefte met nieuwe opleidingen binnen het thema IT voor financials. Daarmee breng je als auditor, controller, accountant of riskmanager je kennis en vaardigheden weer helemaal up-to-date.

Uitdagingen

Organisaties staan voor grote uitdagingen. Zij moeten hun processen beter organiseren en hun medewerkers beter toerusten om goed in te spelen op de snel veranderende markt. Organisaties beheren inmiddels enorme hoeveelheden data. Daarnaast moeten zij voldoen aan steeds weer nieuwe regels en wetten, onder meer op het gebied van duurzaamheid en privacy. Zij moeten zich bovendien adequaat beschermen tegen cybercrime. Dat vraagt nogal wat van de medewerkers en juist ook van de financiële professionals binnen de organisatie. Welke oplossingen zijn er? Welke impact hebben die op de bedrijfsvoering? En hoe kunnen die het beste ingezet worden?

Opleidingen

Om die vragen te beantwoorden, heeft Avans+  in samenwerking met Ferocia een aantal opleidingen ontwikkeld onder de naam IT voor financials. Daarin kijken we kritisch naar de recente technologische ontwikkelingen. Hoe kunnen we die in ons voordeel inzetten? Onder meer door activiteiten beter af te stemmen op de doelgroepen, door volledig nieuwe doelgroepen aan te boren en door grote hoeveelheden routinewerk sneller en beter af te handelen. Data is daarnaast te gebruiken om managementinformatie te verrijken en nieuwe inzichten te genereren. Daarbij gaan we ook zeker in op de risico’s en manieren om die adequaat af te dekken. Al deze onderwerpen komen aan bod in onze IT voor financials-opleidingen:

Samenspel

Een succesvolle inzet van nieuwe technologie vraagt uiteraard deels om IT-expertise. Toch is ook de inbreng van financiële professionals cruciaal, omdat zij sturing geven aan de inhoud. Welke data en analyses zijn er nodig? Waaraan moet de organisatie voldoen om compliant te zijn? Dat vraagt om een soepel samenspel tussen financiële professionals en IT’ers. Daarvoor is het belangrijk dat ook accountants, controllers, risk managers en auditors de technologie begrijpen en correct kunnen toepassen. Bovendien worden IT-diensten steeds vaker gedeeltelijk of volledig uitbesteed. Het is dan aan de financiële professionals om dit zó te organiseren dat de bedrijfsvoering nooit in gevaar komt.

Blijvend succes

Tijdens de IT voor financials-opleidingen van Avans+ doe je kennis en nieuwe inzichten op. Verder komen er veel best practices aan bod. Daarnaast vragen we iedereen om relevante casuïstiek in te brengen. Je leert tenslotte vooral door uitwisseling met je mededeelnemers. Na de opleiding zijn je kennis en vaardigheden helemaal up-to-date. Je kunt de bedrijfsvoering effectief verbeteren dankzij slimme systemen die slim worden ingezet. Zo zorg jij voor blijvend succes voor je organisatie.

Meer weten? Bekijk al onze opleidingen voor financials en controllers.

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.