Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Future of work: de organisatie in transitie

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 8 uur per week
 • studiekosten 2.850,-
Download brochure
Future of work: de organisatie in transitie
Iets voor jou?
 • Je hebt een bachelor werk- en denkniveau en minimaal een aantal jaren werkervaring.
 • Je wilt organisaties adviseren rondom het thema future of work.
 • Je wilt leren welke impact sociologische, economische en technologische ontwikkelingen hebben op de toekomst van werk.

We weten allemaal dat werk in de toekomst gaat veranderen. Dit kunnen we gewoon op ons af laten komen of aan het stuur gaan staan van deze verandering en medewerkers en organisaties daadwerkelijk future proof maken.

De vraag is wat heb je daarvoor nodig? Het begint bij inzicht hebben in de ontwikkelingen vanuit sociologisch, economisch en technologisch perspectief, een brede blik op de wereld. Daarna ga je de vertaalslag maken vanuit de strategie van de organisatie naar wat dit betekent voor jouzelf, collega’s/medewerkers en de organisatie.

Deze opleiding is ontwikkeld en wordt aangeboden in samenwerking met Better Minds at work, dr. Elke Geraerts,

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding of vergelijkbaar en bent bijvoorbeeld werkzaam als HR adviseur, organisatie adviseur of manager en wilt advies uitbrengen over de toekomst van werken in de organisatie. Je wilt vanuit een brede blik naar ontwikkelingen in de wereld kijken en een doorvertaling kunnen maken naar de organisatie op het gebied van ‘future of work’. 

  Daarbij ligt je interesse voornamelijk om op organisatieniveau de impact te kunnen bepalen van de toekomst van werk voor jouw (klant)organisatie.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Digitale leeromgeving

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module FOW: organisatie in transitie heeft een doorlooptijd van 10 weken. De bijeenkomsten worden aangeboden tweewekelijks op een middag en avond van 14.00 tot 21.00 uur. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van opdrachten nemen daarnaast ongeveer 8 uur per week in beslag.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor deze module zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.850,-
  • Leermiddelen: € 195,-  
  • Boeken: circa € 20,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 280,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Future of work: organisatie in transitie.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de module Future of work: organisatie in transitie heb je een eerste stap gezet richting een postbachelordiploma. Een postbachelordiploma bestaat in totaal uit 3 modules. Wil je hier meer over weten, bekijk dan de postbacherloropleiding Future of work en ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Vanaf het begin van deze module verzamel je informatie om een analyse te kunnen maken van jouw organisatie op het gebied van Future of work. Vanuit verschillende perspectieven kun je het vraagstuk in een bredere context plaatsen. Je hebt veel kennis en inzichten, inspiratie en best practices opgedaan en informatie verzameld door bijvoorbeeld gesprekken aan te gaan. Dit alles vertaal je door naar een advies waarin je een aantal interventies weergeeft voor het toekomstbestendig maken van de organisatie als het gaat om de ‘future of work’. Daarbij geef je een onderbouwing van wat deze interventies de organisatie gaan opleveren (kwalitatief en kwantitatief) en beschrijf je jouw rol en positie bij deze transitie.

  De daadwerkelijke uitwerking van een interventie en het experiment aansluitend op dit advies is ondergebracht in de andere modules van de totaalopleiding Future of Work. Je hebt aan het einde van deze module een helicopterview ontwikkeld over toekomstbestendig werken in organisaties.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma van de module Future of work; organisatie in transitie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Evolutie van werk
  • Artificiële intelligentie (A.I.), data en technologische ontwikkelingen en effect op werk
  • Sociologische ontwikkelingen en toekomst van werk
  • Economische ontwikkelingen en toekomst van werk
  • Skills of the future
  • Jouw groeiplan op weg naar future skills
  • Verdiepingssessie op maken van advies; komen tot interventies

  programma Future of work: organisaite in transitie
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven