Skip to main content

Authentieke organisatiecultuur

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 8 uur per week
 • studiekosten 2.450,-
Download brochure
Authentieke organisatiecultuur
Iets voor jou?
 • Je hebt een bachelor werk- en denkniveau en minimaal een aantal jaren werkervaring.
 • Je wilt organisaties adviseren rondom het thema future of work.
 • Je wilt leren hoe je succesvolle interventies kan ontwikkelen om organisatie te ondersteunen om de daadwerkelijke transitie naar de ‘future of work’ vorm te geven.

Wanneer je een advies of idee hebt van wat deze ontwikkelingen betekenen richting de toekomst, is het belangrijk om de daadwerkelijke transitie naar de ’Future of work’ vorm te gaan geven. Tijdens deze module besteden we aandacht aan wat het implementeren van future proof werken betekent voor jouzelf, stakeholders en hoe je dit gefaseerd gaat voorbereiden op de uiteindelijke interventie fase. Je wilt immers aan de slag en deze transitie vorm gaan geven.

Hoe doe je dit, wat komt hier bij kijken, wat vraagt dat van jou en de stakeholders waar mee je te maken hebt en hoe ga je succesvol een interventie voorbereiden? En welke rol spelen aspecten van cultuur, leren en ontwikkelen en innovatie hierbij?

Dit is de tweede module van de opleiding Future of Work.

Deze opleiding is ontwikkeld en wordt aangeboden in samenwerking met Better Minds at work, dr. Elke Geraerts,

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding of vergelijkbaar en bent bijvoorbeeld werkzaam als HR adviseur, organisatie adviseur of manager en wilt advies uitbrengen over het toekomst van werken in de organisatie. Je hebt voldoende kennis van en een brede blik op ontwikkelingen in de wereld en weet hoe je een doorvertaling kunt maken naar de organisatie op het gebied van ‘future of work’.

  Niet alleen advies uitbrengen over de organisatie inrichting, het effect op werk of de ontwikkeling van mensen gelet op de toekomst van werk, maar ook de slag maken naar het vormgeven van die transitie binnen de context van de (klant)organisatie. 

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar.

  Digitale leeromgeving

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module Authentieke organisatiecultuur heeft een doorlooptijd van 10 weken. De bijeenkomsten worden aangeboden tweewekelijks op een middag en avond van 14.00 tot 21.00 uur. Zelfstudie, voorbereiding van de bijeenkomsten en het uitwerken van jouw opdracht nemen daarnaast ongeveer 8 uur per week in beslag.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module Authentieke organisatiecultuur zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 2.450,-
  • Boeken: circa € 70,- Deze schaft je zelf aan
  • Arrangementskosten: € 200,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Authentieke organisatiecultuur.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de module Authentieke organisatiecultuur heb je een stap gezet richting een postbachelordiploma. Een postbachelordiploma bestaat in totaal uit 3 modules. Wil je hier meer over weten, kijk dan de postbacherloropleiding Future of work en bij ‘Stel je eigen opleiding samen’ op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Gedurende deze module werk je aan de uitwerking van een interventie gericht op future proof werken in de organisatie. Je hebt brede kennis vergaard over cultuur, cultuur- en gedragsverandering en hebt inzicht in veel verschillende interventies. Door (zelf)inzicht in hoe mensen omgaan met verandering en kennis van storytelling kun je de stakeholders effectief meenemen. De toetsing van deze module bestaat uit een door jou opgesteld interventieplan waarin je een interventie volledig hebt uitgewerkt om de daadwerkelijke transformatie naar de praktijk te kunnen gaan activeren. Hierin beschrijf je het plan van aanpak en welke stappen genomen moeten worden. Daarbij geef je aan hoe je het succes van jouw interventie in de organisatie gaat meten.  

  De daadwerkelijke implementatie in de organisatie van deze interventie is ondergebracht in module 3 van de totaalopleiding Future of work.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Het programma van de module Authentieke organisatiecultuur bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Cultuur & innovatie
  • Future of work in de brede context van ontwikkelingen
  • Breinleren
  • Growth mindset
  • Stakeholders en jouw rol
  • Interventies
  • Meten van interventiesucces

  Opleiding authentieke organisatie
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven