Skip to main content

Bezoek onze open dag op zaterdag 7 oktober in Breda. Klik hier voor meer informatie.

Financial life budgetcoaching

Inschrijven
Iets voor jou?
 • Je bent een ervaren financieel adviseur
 • Je hebt affiniteit met financiële planning in complexe en gecompliceerde financiële situaties
 • Je beschikt bij voorkeur over één of meerdere diploma’s op het gebied van financiële- en/of vermogensplanning

Waarom een Financial life budgetcoaching opleiding?

Als financial life budgetcoach ga je een stapje verder dan de reguliere budgetcoach door professionele financiële planning naadloos te combineren met lifecoaching. Je helpt vermogende particuliere klanten, ondernemers en/of directeur-grootaandeelhouders (dga’s) bij het oplossen van complexe en gecompliceerde financiële moeilijkheden. Jij coacht de klant naar financieel gezond gedrag en het zelfstandig hervinden van zijn/haar financiële vitaliteit.

De opleiding heeft een belangrijke toegevoegde waarde en is een goed vervolg op onder andere: Persoonlijke Financiële Planning (PFP), Erkend Financieel Adviseur (EFA/SEH), Master of Financial Planning (MFP), Leergang Hypothecair Planner (LHP) en Financieel scheidingsadviseur.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De opleiding Financial life budgetcoaching is opgezet voor ervaren financieel adviseurs die denken en werken op minimaal hbo-niveau. Je hebt affiniteit met financiële planning in complexe en gecompliceerde financiële situaties. Je beschikt bij voorkeur over één of meerdere diploma’s op het gebied van financiële- en/of vermogensplanning. Nog belangrijker is dat je het leuk vindt om klanten op (geld)gedrag, emoties en gedachten te coachen.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Thuis bestudeer jij de theorie en werk je voorafgaand aan elke lesdag individueel een voorbereidende huiswerkopdracht uit. De lesdagen worden gebruikt voor het trainen van vaardigheden (60%), het delen van ervaringen (25%) en aanvullende verdiepende theorie (15%). De opleiding wordt afgesloten met een zelfreflectie en het formuleren van een persoonlijke SMART-doelstelling.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze opleiding bestaat uit 2 bijeenkomsten van 6 uur. Daarnaast ben je in totaal ongeveer 16 uur kwijt aan zelfstudie en het maken van de huiswerkopdrachten.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Financial life budgetcoaching zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 945,-.
  • Leermiddelen: € 100,-.
  • Arrangementskosten: € 50,-.

  Sta je ingeschreven in één van onze registers dan ontvang je 10% korting op de cursuskosten.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  PE-punten voor FFP
  Als deelnemer aan de leergang Financial Life Budgetcoaching kun je PE-punten behalen voor de Federatie Financieel Planners (FFP). Deze keuze is optioneel en hier zijn kosten aan verbonden: € 98,00 excl. 21% btw. 


  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering
  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je het deelnamebewijs Financial life budgetcoaching. Als je in het Financieel Planner Register staat ingeschreven dan worden jouw PE-uren bijgeschreven.

  Resultaat

  Resultaat

  Na deze opleiding ken je het verschil tussen financieel plannen/adviseren/budgetteren en financieel coachen van de klant. Je kunt op professionele wijze een brug slaan tussen de werkvelden financiële dienstverlening en persoonlijke lifecoaching. Daarbij zorg je voor een goede schriftelijke verslaglegging die zowel voldoet aan de ethiek en beroepscodes binnen de coachwereld als de vereisten die hiervoor gelden binnen de financiële sector.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Programma

  De opleiding bestaat uit 2 lesdagen. De volgende onderwerpen komen daarin aan bod:

  • Overbruggen van het spanningsveld tussen financiële planning en lifecoaching
  • Jij als coach: attitude en vaardigheden van de Financial Life Budgetcoach
  • Professioneel werken: volledige integratie van het coach-traject en de Wft-adviesregels
  • Motiverende gespreksvoering: mensen helpen veranderen.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Programma Financial life budgetcoaching
   
  Download brochure Inscrijven