Skip to main content

Bezoek woe 14 juni om 19.00u de voorlichtingsavond in Breda. Meld je hier aan!

Register Adviseur duurzame inzetbaarheid

 • niveau Postbachelor
 • duur 8 maanden
 • studiebelasting 7 uur per week
 • studiekosten 5.925,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 06-09-2023 Eindhoven
  • 06-09-2023 Den Bosch
  • 06-09-2023 Breda
  • 08-09-2023 Rotterdam
  • 08-09-2023 Arnhem
  • 08-09-2023 Utrecht
Inschrijven
Opleiding - Register adviseur duurzame inzetbaarheid
Iets voor jou?
 • Je bent (zelfstandig) adviseur en houdt je bezig met de inzetbaarheid van medewerkers.
 • Via wetenschappelijke meetmethodieken krijg je zicht op de risico’s die inzetbaarheid bedreigen.
 • Je wilt verzuim verlagen, wendbaarheid verhogen door meer met preventie en amplitie aan de slag te gaan.

De arbeidsmarktkrapte beslaat steeds meer beroepen en de maatschappelijke waarde van werkgeluk wordt alleen maar belangrijker. Van doen waar je goed in bent en een werkdruk die recht doet aan je privé-werk balans is voor werkend Nederland van belang. Als organisatie kun je je ogen daar niet langer voor sluiten. Goed werkgeverschap is top prioriteit en zal de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en daarmee de mens prioriteit maken. Met de opleiding register adviseur duurzame inzetbaarheid maak je daar echt werk van.

Werken aan de vitaliteit van je medewerkers tijdens de opleiding duurzame inzetbaarheid

Maar hoe doe je dat, welke interventies hebben echt resultaat, hoe kan ik deze resultaten ook onderbouwd inzichtelijk maken? Daarbij spelen tijden de opleiding duurzame inzetbaarheid thema’s als wendbaarheid, eigenaarschap, veerkracht, proactief werkgedrag, leiderschap, werkgeluk en positieve gezondheid en amplitie een belangrijke rol. Niet los van elkaar maar als een integraal onderdeel van een op oplossingen gericht beleid dat verzuim verlaagt, competenties versterkt en een directe link heeft naar productiviteit. Door duurzame inzetbaarheid op deze manier te benaderen, ben je duidelijk een toegevoegde waarde binnen jouw organisatie of klantorganisatie.

Maatwerk opleiding duurzame inzetbaarheid

De opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid kun je ook als maatwerktraject afnemen. Benieuwd wat dat kan opleveren? Keerpunt ging je voor, lees hun verhaal.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze opleiding duurzame inzetbaarheid is opgezet voor HR-adviseurs, casemanagers, preventiemedewerkers, arbo-deskundigen, bedrijfsfysiotherapeuten, organisatiekundigen, bedrijfskundigen en arbeidsdeskundigen. Ook als je je veel bezighoudt met gezondheidsmanagement, ziekteverzuim, verzuimreductie, kennismanagement en mobiliteitsvraagstukken is de opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid interessant voor jou.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De duurzame inzetbaarheid opleiding brengt wetenschappelijke ontwikkelingen naar de dagelijkse praktijk. Je leert theorie (model duurzame inzetbaarheid) en vertaalt die naar je eigen organisatie. Tijdens interactieve bijeenkomsten van de training duurzame inzetbaarheid pas je de opgedane kennis via opdrachten direct toe. We stimuleren het leren van elkaar door samen te werken aan praktijkcasussen en we dagen je uit mee te denken over de praktijkvragen van jouw mededeelnemers.

  Beleid duurzame inzetbaarheid vertalen naar de praktijk

  Tijdens de duurzame inzetbaarheid opleiding voer je een business project uit waarin je voor jouw organisatie of klantorganisatie onderzoek doet naar de risico’s op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Dit project sluit je af met een advies over interventies die leiden tot betere inzetbaarheid van medewerkers. Ervaren docenten begeleiden je in de vertaling naar jouw dagelijkse praktijk. Ze begeleiden je met de inhoud van het business project en leren je hoe je kunt zorgen dat jouw beleid duurzame inzetbaarheid daadwerkelijk in de praktijk uitgevoerd wordt. De opleiding verdient zich met een goed plan voor duurzame inzetbaarheid medewerkers dus direct terug in de praktijk.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Registeradviseur duurzame inzetbaarheid duurt ongeveer 8 maanden. De 11 bijeenkomsten vinden eens per 2 weken plaats in de middag- en avonduren. Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met ongeveer 7 uur zelfstudie per week.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Registeradviseur duurzame inzetbaarheid zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 5.925,-
  • Boeken: circa € 185,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 840,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Betaling in termijnen

  Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen via automatische incasso. Dat kan bij deze opleiding in 4 maandelijkse termijnen van € 1.525,-. Overige kosten worden bij de eerste termijn geïncasseerd.

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het postbachelordiploma Register adviseur duurzame inzetbaarheid.

  Na het afronden van deze opleiding tot adviseur duurzame inzetbaarheid word je ook opgenomen in het register consultant duurzame inzetbaarheid (RCDI®). Je mag dan de titel RCDI® dragen. Avans+ heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van een beroepsprofiel risicoadviseur DI (door de NEN in samenwerking met beroepenveld) en de opleiding sluit uiteraard ook aan bij deze eindkwalificaties.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van deze opleiding duurzame inzetbaarheid maak je vanuit de strategie van een organisatie een analyse die leidt tot een integraal beleid duurzame inzetbaarheid. Je maakt hiervoor gebruik van bestaande en nieuw te ontwikkelen ken- en stuurgetallen. Je maakt inzichtelijk welke interventies noodzakelijk zijn op korte en op lange termijn om duurzame inzetbaarheid te realiseren. Daarbij heb je interventies tot je beschikking die je zowel op medewerkersniveau, teamniveau als organisatieniveau kunt inzetten. Het resultaat is dat de inzetbaarheid van medewerkers verhoogd wordt, met als gevolg een toename van de productiviteit en/of afname van kosten voor de organisatie. Daarnaast word je opgenomen in het register consultant duurzame inzetbaarheid (RCDI®). Je mag daardoor de titel RCDI® dragen.

  Duurzame inzetbaarheid medewerkers

  Door te blijven meten kun je de effecten van interventies vertalen naar toegevoegde waarde voor jouw organisatie en vervolgens bijsturen waar nodig. Je hebt vaardigheden ontwikkeld om dit beleid duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie succesvol te implementeren en te borgen. Jouw organisatie kan gelijk aan de slag met het bevorderen van duurzame inzetbaarheid en bespaart daarmee direct kosten.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Hoofdthema's

  Duurzame inzetbaarheid (DI) gaat niet alleen om gezondheidsmanagement of vitaliteit, maar ook om flexibiliteit, mobiliteit en cultuur & leiderschap. Dankzij wetenschappelijke ontwikkelingen komen er steeds meer meetmethodieken beschikbaar om zicht te krijgen op de inzetbaarheid.

  • Gezondheid / Vitaliteit
  • Flexibiliteit
  • Mobiliteit
  • Cultuur en leiderschap

  programma Registeradviseur duurzame inzetbaarheid blok 1
   

  Ondersteunende onderwerpen

  We maken risico’s op het gebied van duurzame inzetbaarheid inzichtelijk middels ken- en stuurgetallen. Deze komen uit wetenschappelijke meetmethoden en bestaande data uit de organisatie. Je leert deze ken- en stuurgetallen te gebruiken om informatie te verzamelen die waarde toekent aan de risico’s op het gebied van inzetbaarheid. Op deze manier kun je jouw advies voorzien van de financiële en niet financiële opbrengsten die een duurzaam inzetbaarheidsbeleid opleveren. Daarnaast werk je aan jouw skills als organisatie adviseur.

  • HR ken- en stuurgetallen
  • De businesscase
  • Organisatieadviseur

  programma Registeradviseur duurzame inzetbaarheid blok 2
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Zeer leuke en leerzame opleiding Duurzame inzetbaarheid. Actueel en direct toepasbaar in het bedrijfsleven.

   René van Maanen
   Formulemanager
  • Deze opleiding behandelt alle facetten die met duurzame inzetbaarheid te maken heeft en is goed toepasbaar in de praktijk.

   Helene Filemon
   HR Adviseur
  • Het blijkt dat het opgebouwde netwerk van docenten en studenten met hun specifieke kennis en vaardigheden ook heel waardevol is. Immers allen zijn werkzaam in het bedrijfsleven en praktiserend.

   Leonard Rosedahl
   Ouddeelnemer Avans+
  Download brochure Inscrijven