Skip to main content

Register Adviseur duurzame inzetbaarheid

5
1 review
 • niveau Postbachelor
 • duur 8 maanden
 • studiebelasting 7 uur per week
 • studiekosten 5.995,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-09-2024 Breda
  • 04-09-2024 Den Bosch
  • 04-09-2024 Eindhoven
  • 04-09-2024 Rotterdam
  • 06-09-2024 Utrecht
  • 20-11-2024 Breda
  • 20-11-2024 Den Bosch
  • 20-11-2024 Eindhoven
  • 20-11-2024 Rotterdam
  • 22-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Opleiding - Register adviseur duurzame inzetbaarheid
Iets voor jou?
 • Je bent (zelfstandig) adviseur en houdt je bezig met de inzetbaarheid van medewerkers.
 • Via actuele wetenschappelijke inzichten, eigenaarschap vergroten met proactief werkgedrag.
 • Je wilt verzuim verlagen, wendbaarheid verhogen door meer met preventie en amplitie aan de slag te gaan.

De arbeidsmarktkrapte beslaat steeds meer beroepen en de maatschappelijke waarde van werkgeluk wordt alleen maar belangrijker. Van doen waar je goed in bent en een werkdruk die recht doet aan je privé-werk balans is voor werkend Nederland van belang. Als organisatie kun je je ogen daar niet langer voor sluiten. Goed werkgeverschap is top prioriteit en zal de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en daarmee de mens prioriteit maken. Met de opleiding register adviseur duurzame inzetbaarheid maak je daar echt werk van.

Werken aan de vitaliteit van je medewerkers tijdens de opleiding duurzame inzetbaarheid

Maar hoe doe je dat, welke interventies hebben echt resultaat, hoe kan ik deze resultaten ook onderbouwd inzichtelijk maken? Daarbij spelen tijdens de opleiding duurzame inzetbaarheid thema’s als wendbaarheid, eigenaarschap, veerkracht, proactief werkgedrag, leiderschap, werkgeluk en positieve gezondheid en amplitie een belangrijke rol. Niet los van elkaar maar als een integraal onderdeel van een op oplossingen gericht beleid dat verzuim verlaagt, competenties versterkt en een directe link heeft naar productiviteit. Door duurzame inzetbaarheid op deze manier te benaderen, ben je duidelijk een toegevoegde waarde binnen jouw organisatie of klantorganisatie.

Maatwerk opleiding duurzame inzetbaarheid

De opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid kun je ook als maatwerktraject afnemen. Benieuwd wat dat kan opleveren? Keerpunt ging je voor, lees hun verhaal.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze opleiding duurzame inzetbaarheid is opgezet voor HR-adviseurs, casemanagers, preventiemedewerkers, arbo-deskundigen, bedrijfsfysiotherapeuten, organisatiekundigen, bedrijfskundigen en arbeidsdeskundigen. Ook als je je veel bezighoudt met gezondheidsmanagement, ziekteverzuim, verzuimreductie, kennismanagement en mobiliteitsvraagstukken is de opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid interessant voor jou.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De duurzame inzetbaarheid opleiding brengt wetenschappelijke ontwikkelingen naar de dagelijkse praktijk. Je leert theorie (model duurzame inzetbaarheid) en vertaalt die naar je eigen organisatie. Tijdens interactieve bijeenkomsten van de training duurzame inzetbaarheid pas je de opgedane kennis via opdrachten direct toe. We stimuleren het leren van elkaar door samen te werken aan praktijkcasussen en we dagen je uit mee te denken over de praktijkvragen van jouw mededeelnemers.

  Aan de slag tijdens de opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid

  Tijdens de opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid ga je actief met en in jouw (klant) organisatie oplossingen genereren die direct toepasbaar zijn. Door middel van actieonderzoek breng je beweging in de organisatie. Iedere module wordt getoetst door middel van een activiteit in je dagelijkse praktijk. Bij iedere module staat een andere vaardigheid centraal. Zo kun je na afloop werken met KPI’s en (HR) data, je voorstellen met een business case onderbouwen en vanuit je consultancy rol, samen met stakeholders gedragen interventies/experimenten ontwikkelen, die eigenaarschap en/of duurzame inzetbaarheid vergroten. Daarin word je tijdens de bijeenkomsten begeleid door ervaren docenten. 

  Digitale leeromgeving

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid heeft een doorlooptijd van 30 weken. De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 3 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 3 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht. De studiebelasting buiten de bijeenkomsten om bedraagt ongeveer 7 uur/week

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de opleiding Registeradviseur duurzame inzetbaarheid zijn als volgt: 

  • Opleidingskosten: € 5.995,-
  • Boeken: circa € 185,-. Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 630,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Betaling in termijnen

  Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het postbachelordiploma Register adviseur duurzame inzetbaarheid.

  Na het afronden van deze opleiding tot adviseur duurzame inzetbaarheid word je ook opgenomen in het register consultant duurzame inzetbaarheid (RCDI®). Je mag dan de titel RCDI® dragen. Avans+ heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van een beroepsprofiel risicoadviseur DI (door de NEN in samenwerking met beroepenveld) en de opleiding sluit uiteraard ook aan bij deze eindkwalificaties.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van deze opleiding duurzame inzetbaarheid maak je vanuit de strategie van een organisatie een analyse die leidt tot een integraal beleid duurzame inzetbaarheid. Je maakt hiervoor gebruik van bestaande en nieuw te ontwikkelen ken- en stuurgetallen. Je maakt inzichtelijk welke interventies noodzakelijk zijn op korte en op lange termijn om duurzame inzetbaarheid te realiseren. Daarbij heb je interventies tot je beschikking die je zowel op medewerkersniveau, teamniveau als organisatieniveau kunt inzetten. Het resultaat is dat de inzetbaarheid van medewerkers verhoogd wordt, met als gevolg een toename van de productiviteit en/of afname van kosten voor de organisatie. Daarnaast word je opgenomen in het register consultant duurzame inzetbaarheid (RCDI®). Je mag daardoor de titel RCDI® dragen.

  Duurzame inzetbaarheid

  Je hebt je vaardigheden ontwikkeld om samen met stakeholders interventies/experimenten te ontwikkelen, te evalueren, te meten en bij te sturen. Dit door middel van actieonderzoek en design thinking. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Programma

  Duurzame inzetbaarheid is inmiddels een begrip. Er zijn echter veel verschillende betekenissen en alleen de context maakt vaak duidelijk wat er mee bedoeld wordt. Avans+ heeft al sinds 2008 een opleiding waarin duurzame inzetbaarheid centraal staat. Daarbij kijken we juist niet meer naar verzuim maar kijken we breed vanuit alle HR- thema’s naar de aspecten die de inzetbaarheid beïnvloeden. We maken (recente) wetenschappelijke ontwikkelingen toegankelijk om toe te passen in organisaties. 

  De opleiding bestaat uit de volgende modules:

  • Vitaliteit en Bevlogenheid
  • Vergroten Proactief werkgedrag
  • Toekomst van werk. 

  Vitaliteit en Bevlogenheid

  Op het gebied van vitaliteit en bevlogenheid is een groot scala aan meetmethoden aanwezig welke met name kijken naar aspecten die de inzetbaarheid van de medewerkers kan vergroten. Daarbij staat het JD-R model centraal. Een aantal van deze methoden zijn de workability index, huis van werkvermogen, maar ook HR ken- en stuurgetallen.
   

  Vergroten proactief werkgedrag

  Er is steeds meer onderzoek gedaan naar hoe je proactief werkgedrag kunt vergroten. Daarbij gaat het al lang niet meer alleen over jobcrafting, maar moet je ook denken aan teamcrafting, playful work design, proactive vitality management etc. In deze module ga je je verdiepen in hoe je deze vormen van proactief werkgedrag kunt meten, vergroten en welke interventies/experimenten je hierbij helpen.

  Toekomst van werk

  De wereld van werk verandert. Niet alleen door digitalisering, automatisering en robotisering. 
  Wat betekent dit alles voor de toekomst van organisaties? Het heeft allemaal effect op de Employability. Welke nieuwe banen of rollen moeten er gecreëerd worden en welke zullen drastisch veranderen om future proof te blijven? Dat vraagt ook om een andere aanpak, een aanpak waarbij creativiteit, experimenteren en design thinking belangrijke skills zijn voor een adviseur duurzame inzetbaarheid. Hiermee ga je in de praktijk mee aan de slag.  
   

  program
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  1 review
  Download brochure Inscrijven