De arbeidsmarktkrapte beslaat steeds meer beroepen en de maatschappelijke waarde van werkgeluk wordt alleen maar belangrijker. Van doen waar je goed in bent en een werkdruk die recht doet aan je privé-werk balans is voor werkend Nederland van belang. Als organisatie kun je je ogen daar niet langer voor sluiten. Goed werkgeverschap is top prioriteit en zal de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en daarmee de mens prioriteit maken. Met de opleiding register adviseur duurzame inzetbaarheid maak je daar echt werk van.
Doelgroep
Deze opleiding duurzame inzetbaarheid is opgezet voor HR-adviseurs, casemanagers, preventiemedewerkers, arbo-deskundigen, bedrijfsfysiotherapeuten, organisatiekundigen, bedrijfskundigen en arbeidsdeskundigen. Ook als je je veel bezighoudt met gezondheidsmanagement, ziekteverzuim, verzuimreductie, kennismanagement en mobiliteitsvraagstukken is de opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid interessant voor jou.
Werkvorm
De duurzame inzetbaarheid opleiding brengt wetenschappelijke ontwikkelingen naar de dagelijkse praktijk. Je leert theorie (model duurzame inzetbaarheid) en vertaalt die naar je eigen organisatie. Tijdens interactieve bijeenkomsten van de training duurzame inzetbaarheid pas je de opgedane kennis via opdrachten direct toe. We stimuleren het leren van elkaar door samen te werken aan praktijkcasussen en we dagen je uit mee te denken over de praktijkvragen van jouw mededeelnemers.
Tijdens de opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid ga je actief met en in jouw (klant) organisatie oplossingen genereren die direct toepasbaar zijn. Door middel van actieonderzoek breng je beweging in de organisatie. Iedere module wordt getoetst door middel van een activiteit in je dagelijkse praktijk. Bij iedere module staat een andere vaardigheid centraal. Zo kun je na afloop werken met KPI’s en (HR) data, je voorstellen met een business case onderbouwen en vanuit je consultancy rol, samen met stakeholders gedragen interventies/experimenten ontwikkelen, die eigenaarschap en/of duurzame inzetbaarheid vergroten. Daarin word je tijdens de bijeenkomsten begeleid door ervaren docenten.
Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiebelasting
De opleiding Register adviseur duurzame inzetbaarheid heeft een doorlooptijd van 30 weken. De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 3 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 3 tweewekelijkse bijeenkomsten per module van 10 weken van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht. De studiebelasting buiten de bijeenkomsten om bedraagt ongeveer 7 uur/week
Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.
Studiekosten
De kosten voor de opleiding Registeradviseur duurzame inzetbaarheid zijn als volgt:
Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Het is mogelijk om de opleiding in termijnen te betalen. Dit kan per kwartaal met een toeslag van 5% bovenop de opleidingskosten.
Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.
Diploma
Wanneer je de opleiding succesvol hebt afgerond, ontvang je het postbachelordiploma Register adviseur duurzame inzetbaarheid.
Na het afronden van deze opleiding tot adviseur duurzame inzetbaarheid word je ook opgenomen in het register consultant duurzame inzetbaarheid (RCDI®). Je mag dan de titel RCDI® dragen. Avans+ heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van een beroepsprofiel risicoadviseur DI (door de NEN in samenwerking met beroepenveld) en de opleiding sluit uiteraard ook aan bij deze eindkwalificaties.
Resultaat
Na het afronden van deze opleiding duurzame inzetbaarheid maak je vanuit de strategie van een organisatie een analyse die leidt tot een integraal beleid duurzame inzetbaarheid. Je maakt hiervoor gebruik van bestaande en nieuw te ontwikkelen ken- en stuurgetallen. Je maakt inzichtelijk welke interventies noodzakelijk zijn op korte en op lange termijn om duurzame inzetbaarheid te realiseren. Daarbij heb je interventies tot je beschikking die je zowel op medewerkersniveau, teamniveau als organisatieniveau kunt inzetten. Het resultaat is dat de inzetbaarheid van medewerkers verhoogd wordt, met als gevolg een toename van de productiviteit en/of afname van kosten voor de organisatie. Daarnaast word je opgenomen in het register consultant duurzame inzetbaarheid (RCDI®). Je mag daardoor de titel RCDI® dragen.
Je hebt je vaardigheden ontwikkeld om samen met stakeholders interventies/experimenten te ontwikkelen, te evalueren, te meten en bij te sturen. Dit door middel van actieonderzoek en design thinking.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.