Skip to main content

Masterclass Soft controls

5
1 review
 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 29-01-2025 Breda
  • 29-01-2025 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Iets voor jou?
 • Je bent controller, risicomanager, compliance professional, internal auditor (financial, operational of IT), accountant (in business, interne accountant, overheidsaccountant), toezichthouder of onderzoeker. 
 • Je hebt al enige relevante werkervaring en je bent je bewust van het belang van cultuur, houding en gedrag  zogenaamde ‘soft controls’) in organisaties.  
 • Je wilt het nut en de urgentie van soft controls goed kunnen overbrengen op jouw gesprekspartners. Je wilt soft controls goed kunnen onderzoeken en oorzaken van hardnekkige problemen kunnen verklaren. Vervolgens wil je het management professioneel adviseren welke passende interventies er nodig zijn op het gebied van gedrag, houding en cultuur.

De aandacht voor het onderzoeken, beoordelen en toezicht houden op gedrag is de afgelopen jaren enorm toegenomen. En niet alleen doordat gedrag, houding en cultuur een prominente plek kreeg in de meest recente Corporate Governance Code. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat het gedrag van mensen een grote rol speelt bij het in control zijn, ofwel het realiseren van de organisatiedoelen. Helaas hebben veel misstanden van de laatste jaren direct te maken met ongewenst gedrag. En met de huidige snelheid van veranderingen zijn organisaties niet meer alleen te vangen in procedures. 

Weten wat soft controls zijn

De relevantie van gedrag, houding en cultuur lijkt steeds minder ter discussie te staan. Maar de vraag die bij velen leeft: hoe krijg ik dan vat op gedrag? Om echt vat te kunnen krijgen op de softe elementen van beheersing, is het allereerst van belang om exact te weten wat soft controls zijn en wat het verschil en de samenhang is tussen soft- en hard controls. En hoe je vervolgens, op strategisch niveau, het nut en de urgentie hiervan over kunt brengen op een gesprekspartner. Niet altijd is die gesprekspartner namelijk al zo ver op dit thema.

Soft controls in kaart brengen

Vervolgens wil je als professioneel zo goed mogelijk gedrag in kaart kunnen brengen en kunnen inspelen op het gedrag dat echt nodig is om de doelen te realiseren. Gelukkig zijn er al voldoende praktische handvatten en/of modellen beschikbaar die ons de gewenste houvast geven en ons in staat stellen om het management de juiste adviezen te geven! De Masterclass Soft controls is hierop ingericht.
 

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent controller, risicomanager, compliance professional, internal auditor (financial, operational of IT), accountant (in business, interne accountant, overheidsaccountant), toezichthouder of onderzoeker. Je hebt al enige relevante werkervaring en je bent je bewust van het belang van cultuur, houding en gedrag (zogenaamde ‘soft controls’) in organisaties. Je wilt het nut en de urgentie van soft controls goed kunnen overbrengen op jouw gesprekspartners. Je wilt soft controls goed kunnen onderzoeken en oorzaken van hardnekkige problemen kunnen verklaren. Vervolgens wil je het management professioneel adviseren welke passende interventies er nodig zijn op het gebied van gedrag, houding en cultuur.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclasses van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in het onderwerp soft controls. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines zoals finance, onderwijs en HR en uit diverse sectoren zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online learning platform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een integrale beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Daarvoor richt je je binnen de eigen organisatie op een situatie die niet in control is. Je diagnosticeert waarom deze situatie niet in control is en vervolgens werk je een interventie op soft control-niveau uit. Je adviseert op een zodanige manier dat jouw interventie t.a.v. soft controls wordt overgenomen.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze masterclass duurt 10 weken en heeft 3 bijeenkomsten van 14.00 tot 21.00 uur. De totale studiebelasting van de masterclass is gemiddeld 15 uur per week. Je werkt daarnaast zelfstandig en samen met je leerteam aan opdrachten, verwerkt activiteiten op het online platform en leest thuis of op je werk literatuur. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren in je beroepspraktijk. Je wordt getoetst op de prestaties die je levert binnen jouw organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de Masterclass Soft controls zijn als volgt:
  ●    Opleidingskosten: € 3.600,- 
  ●    Arrangementskosten: € 210,-
  ●    Boeken: circa € 100,- Deze schaf je zelf aan.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.
  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen neem contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Levenlanglerenkrediet

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een Levenlanglerenkrediet. Dit houdt in dat je een lening kunt krijgen van de overheid voor het volgen van de opleiding, indien je aan de voorwaarden voldoet.

  Informatie over voorwaarden en aanvraagprocedure Levenlanglerenkrediet

  Diploma

  Diploma

  Na het afronden van de Masterclass Soft controls ontvang je het certificaat Soft controls. Met dit certificaat heb je meteen een masterclass uit de masteropleiding Master in Controlling behaald. Het is mogelijk om later nog een masterclass of de hele masteropleiding Master in Controlling te volgen. Je integrale beroepsprestatie blijft maximaal vijf jaar geldig.

  Resultaat

  Resultaat

  Na afronding van deze masterclass weet je hoe je anderen van het belang van soft controls kunt overtuigen. Ook ben je in staat om vanuit een professionele, integrale benadering soft controls te onderzoeken en te adviseren over benodigde interventies ten aanzien van gedrag, houding en cultuur. 

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  Na de Masterclass Soft controls weet je wat soft controls zijn, je analyseert de verschillen en samenhang tussen soft en hard controls en kunt deze inzetten in een concrete casus, waardoor de kans op doelrealisatie aanzienlijk toeneemt. Daarbij ben je je niet alleen zelf bewust van het belang van soft controls, maar breng je ook, op strategisch niveau, het nut en de urgentie hiervan over op een gesprekspartner. Vervolgens speel je in op het gedrag dat nodig is voor, en veroorzaakt wordt door, soft controls en stuur je je omgeving zo dat de gewenste verandering gedragen en uitgevoerd wordt.  

  De Masterclass Soft controls is ingedeeld op basis van de volgende zes thema’s:
  + Wat is control en soft versus hard control? 
  + Wat is nut en noodzaak van soft control? 
  + Wat is gedrag en hoe beïnvloed je gedrag? 
  + Hoe overtuig je je omgeving van het belang van een soft control verandering? 
  + Hoe doe ik iets met soft control (deel 1)? 
  + Hoe doe ik iets met soft control (deel 2)?

  Download de brochure voor meer informatie over het programma. 

  pen
   

  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan

  5
  1 review
  Download brochure Inscrijven