Skip to main content

Ontwikkeling postbachelor opleiding BIM Engineer naar BIM Engineering

  • 04 januari 2022
  • Door: Leo Labega

De postbachelor opleiding BIM Engineer van Avans+ is toe aan haar 10e editie! De ontwikkelingen bij de digitalisering van de bouw staan nooit stil. Sterker nog ze gaan sneller dan ooit. Bedrijven en organisatie anticiperen daarop en richten hun organisaties hiernaar in. Hierbij kennen bedrijven verschillende BIM functies en BIM rollen. De vernieuwde opleiding sluit daar op aan en we zijn toe aan een volgende stap. Daarom gaat de opleiding verder onder de naam BIM Engineering.

Integrale BIM proces centraal in opleidingen

Met deze naamswijziging wil Avans+ de aandacht voor het integrale BIM proces in de opleiding benadrukken. Een proces waarbij je gestimuleerd wordt de functie of rol die je bij je werkgever ambieert ook in de BIM opleiding te brengen. Denk aan BIM engineer, BIM regisseur, BIM coördinator en BIM modelleur. Zo leer je datagedreven te werken op een manier die aansluit bij jouw wensen en vaardigheden. Bijzonder praktisch: je kunt het geleerde direct toepassen in je eigen carrière.

BIM for buildings

De noodzaak van goede BIM modellen

Met de toename van BIM projecten, neemt de behoefte aan aantoonbaar gekwalificeerde BIM professionals ook toe. BIM deskundigheid is nodig om innovatieve en complexe projecten te kunnen realiseren waarbij de kwaliteit van het eindproduct voorop staat en risico’s beheersbaar zijn. Goede BIM modellen zijn van groot belang om efficiënter en slimmer te kunnen werken om antwoord te kunnen geven op het structurele personeelstekort en de ambities die de woningnood, de energietransitie en een circulaire bouwsector brengen. Denk ook aan de impact van de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) waarvan het de verwachting is dat deze per 1 juli 2022 stapsgewijs in zal gaan. (bron)

Word een gekwalificeerd BIM professional

De postbacheloropleiding BIM engineering is zowel nationaal als internationaal uniek. Je leert in een groep bestaande uit verschillende stakeholders met verschillende functies en rollen datagedreven te werken en virtueel te bouwen met het oog op realisatie, exploitatie en de circulaire bouw. De vernieuwde opleiding is slim ingestoken om in een korte tijd de benodigde kennis en vaardigheden op te doen.

Check welke BIM opleiding het best aansluit bij jouw vraagstukken en situatie en start al op 8 maart 2022!

Plaats ook een reactie

CAPTCHA
Vink het onderstaande vakje aan om door te gaan.