Wil jij de overstap naar het onderwijs maken? Of ben je toe aan een carrièreswitch maar mis je nog de juiste papieren? Met onze zij instroom onderwijs mogelijkheden kun jij je droom waarmaken en gaan starten binnen het onderwijs. Op dit moment kampt het onderwijs met een tekort aan personeel op ieder niveau, wat mooie kansen biedt wanneer je de switch maakt. 

Zij instroom onderwijs opties

Op verschillende niveaus kun je instromen binnen het onderwijs. Bij Avans+ kun je de overstap naar het onderwijs maken met:

- Instapmodule onderwijs; post-mbo
- Directeur van buiten; postbachelor

+ Instapmodule naar het onderwijs

Wil jij kijken of werken in het onderwijs bij jou past? Heb je altijd interesse gehad in het onderwijs maar andere keuzes gemaakt? Met onze instap module onderwijs kun je proeven van het onderwijs en erachter komen of een baan in het onderwijs iets voor jou is. In deze module doe je praktijkervaring op, is er een theoretisch deel en loop je stage. Kom er binnen 20 weken achter of werken in het onderwijs bij je past. Na afloop ben je in staat om een klein groepje kinderen te begeleiden tijdens de les. De instapmodule is voor iedereen die erover denkt om de switch te maken naar onderwijs en die minimaal in het bezit is van een mbo diploma niveau 3. Op een stage/werkplek pas je het geleerde direct toe en krijg je een volledig beeld van een functie binnen het onderwijs.

Na deze instapmodule kun je doorstromen naar onze Leraarondersteuner opleiding en als onderwijsassistente of klassenassistent de leerkrachten ondersteunen. 

+ Directeur basisschool zij-instroom

Heb jij leidinggevende ervaring binnen een andere sector dan onderwijs en heb je de ambitie om leidinggevende te worden binnen het onderwijs? Met de postbacheloropleiding Directeur van buiten kun je aan de slag binnen het basisonderwijs. In deze opleiding van 40 weken krijg je kennis en inzichten in onderwijsprocessen en opbrengsten zodat je kunt leidinggeven in het onderwijs. We werken met verschillende werkvormen die gericht zijn op verwerking van de leerstof en uitwisseling van ervaringen met mededeelnemers. Voor deze opleiding dien je een stage/werkplek te hebben van ongeveer 2 dagen per week om praktijkopdrachten uit te voeren. De opleiding is praktijkgericht en wordt gegeven door ervaren docenten uit de praktijk.

Werken en instromen in het onderwijs

Spreekt werken in het onderwijs jou aan maar heb je een andere vooropleiding? Dit hoeft je niet meer tegen te houden om in het onderwijs te gaan werken. Met onze verschillende opties kun je proeven van het onderwijs of direct aan de slag als leidinggevende in deze branche. Binnen het onderwijs is geen dag hetzelfde, kan het turbulent zijn en je werkt allemaal voor hetzelfde doel; leerlingen opleiden met adequaat onderwijs.