Skip to main content

Speelveld en de rol van de regisseur casemanager

 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 6 uur per week
 • studiekosten 2.895,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 04-09-2024 Breda
  • 04-09-2024 Den Bosch
  • 04-09-2024 Eindhoven
  • 04-09-2024 Rotterdam
  • 06-09-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Speelveld en de rol van de regisseur casemanager
Iets voor jou?
 • Je wilt meer de regie over het verzuimproces krijgen. 
 • Je weet als regisseur als geen andere de diverse actoren in het verzuimproces te sturen.
 • Jij wilt vanuit inhoud en het proces de expert zijn waarop jouw organisatie kan bouwen.

De verzuimcijfers in Nederland zijn nog steeds een belangrijke aandachtspunt. In veel organisaties is het een van de rollen die door HR professionals ingevuld wordt. Echter het verzuimproces is complex geworden, waarin wet- en regelgeving en vele actoren (bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, UWV, leidinggevenden, medewerker et cetera) betrokken zijn. En uiteindelijk is het UWV onverbiddelijk als u het verzuimproces niet goed begeleidt heeft. Het vraag om regisseurs die als spil in de organisatie met interne en externe partijen grip hebben op de verzuim casuïstiek.

Als regisseur is het belangrijk om te kunnen schakelen met de diverse actoren in het proces, weten wat hun rol is en waar je ze wel of niet voor inzet. Dit alles om te zorgen dat het verzuim zo kort mogelijk is of dat aan het eind het UWV dossier staat als een huis. In deze module draait het met name hier om.

Let op! Dit is een van de modules van de opleiding register casemanagement verzuim.

Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een afgeronde bacheloropleiding en bent werkzaam als HR adviseur  en een van je rollen is verzuim. Of je bent casemanager. Je bent op zoek naar handvatten om regie te hebben in het verzuimproces. Dit vraagt om een regisseur die (klant-) organisaties, leidinggevenden en medewerkers adviseert, begeleidt en stuurt op het resultaat.

  Iedere actor heeft daarin ook weer zijn eigen belangen. Inzicht in ieder zijn rol en belang, maar ook basiskennis van de rol van die actor stelt je in staat om de regisseursrol op je te nemen en het speelveld te laten samenwerken voor het gewenste resultaat.

  Heb je niet de juiste vooropleiding en/of werkervaring en wil je toch deelnemen aan deze module? Neem dan contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Een praktijkgerichte module moet natuurlijk aansluiten bij de praktijk van nu. Dit maakt dat Avans+ alleen docenten inzet die in hun dagelijkse praktijk actief werkzaam zijn in het vakgebied dat zij verzorgen. Zo is het mogelijk om tijdens de module antwoord te krijgen op alle vraagstukken uit jouw eigen organisatie en een echte verdieping aan te brengen in je HR-werkzaamheden.

  Casuïstiek uit jouw eigen praktijk

  Voor de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig de leerstof. Je formuleert leervragen en je deelt je ervaringen en inzichten met andere deelnemers en de docent. Jouw praktijkervaring en de koppeling met de theorie vormt de basis voor de discussie en interactie met elkaar in de bijeenkomsten.

  Digitale leeromgeving

  Naast de bijeenkomsten maak je actief gebruik van onze digitale leeromgeving. Dit platform ondersteunt jouw leerproces en neemt je mee in de module middels opdrachten, contactmomenten met mededeelnemers, het leerteam en de docent(en). Kortom, een blended mix van leeractiviteiten staat centraal tijdens de module voor een optimaal leerrendement.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module Speelveld en rol ontwikkeling van de casemanager heeft een doorlooptijd van 10 weken.

  De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 4 tweewekelijkse bijeenkomsten van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module speelveld en rol ontwikkeling van de casemanager zijn als volgt:

  • Opleidingskosten € 2.895,-
  • Boeken: circa € 75,-. Deze schaf je zelf aan. 
  • Arrangementskosten € 280,-

  Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat speelveld en rol ontwikkeling casemanager.

  Verdiepen en verbreden bij Avans+

  Met de afronding van de module speelveld en rol ontwikkeling casemanager heb je een eerste stap gezet richting een postbachelordiploma. Een postbachelordiploma bestaat uit 3 modules.

  Wil je hier meer over weten, kijk dan bij de postbachelor opleiding Register casemanagement verzuim of Stel je eigen opleiding samen op onze website of neem contact op met de opleidingsmanager.

  Resultaat

  Resultaat

  Vanaf het begin van de opleiding staat jouw eigen praktijk centraal. Je brengt individuele casuïstiek in. De wisselwerking tussen theorie en praktijk geeft je steeds meer handvatten om je rol als regisseur te pakken en de actoren te ondersteunen en te sturen in dit verzuimproces.

  Ook heb je je gespreksvaardigheden versterkt en zo jouw rol als regisseur verstevigd. De toetsing van deze opleiding bestaat uit het analyseren van een aantal individuele casussen uit jouw praktijk. Deze casussen hebben betrekking op de cruciale fasen in het verzuimproces, zoals de eerste jaar evaluatie en het UWV dossier na 2 jaar.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.

  Programma

  Omschrijving inhoud programma

  Het programma van de module Speelveld en rol ontwikkeling van de casemanager bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Rol van de regisseur casemanager verzuim 
  • WvP, werkwijzer poortwachter en UWV
  • Verzuim- en reintegratie proces, de bedrijfsarts en de arbeidsdeskundige.
  • Verzuimanalyse en positieve psychologie

  Voor meer informatie over het programma kun je de brochure downloaden.

  -
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven