Er is al veel geschreven en gesproken over het belang van vitaliteit en bevlogenheid en de bijdrage die het kan leveren aan organisatievraagstukken zoals arbeidsmarktkrapte, productiviteit en behoud van personeel. Maar hoe kom je er nu achter aan welke knoppen jij moet draaien om écht het verschil te kunnen maken. En hoe je met vitale medewerkers een hogere productiviteit en prestaties kunt bereiken.
In dit onderdeel van de opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid gaan we met name in op de meetbaarheid van vitaliteit en bevlogenheid. Welke factoren zijn van invloed op de vitaliteit en bevlogenheid en hoe is de samenhang daartussen? Op basis daarvan kun je vanuit data ook conclusies trekken hoe je deze positief kunt beïnvloeden binnen jouw organisatie.
Doelgroep
Deze module is opgezet voor HR-adviseurs, casemanagers, preventiemedewerkers, arbo-deskundigen en organisatiekundige die op basis van data binnen de organisatie aan de slag willen met thema’s als vitaliteit, gezondheid, verzuimreductie, etc. Dit is onderdeel van de volledige opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid.
Werkvorm
De module Vitaliteit en bevlogenheid brengt wetenschappelijke ontwikkelingen naar de dagelijkse praktijk. Je leert theorie (JDR model, Werkvermogen, veerkracht etc) en vertaalt die naar je eigen organisatie. Tijdens interactieve bijeenkomsten van de training vitaliteit en bevlogenheid pas je de opgedane kennis via opdrachten direct toe. We stimuleren het leren van elkaar door samen te werken aan praktijkcasussen en we dagen je uit mee te denken over de praktijkvragen van jouw mededeelnemers.
Gedurende de module ga je actief met praktijk vraagstuk aan de slag. Door middel van actieonderzoek breng je beweging in de organisatie. In deze module staat het werken met data en meetbaar maken van vitaliteit en bevlogenheid centraal. Hierin word je tijdens de bijeenkomsten begeleid door ervaren docenten.
Tijdsinvestering
De module Vitaliteit en bevlogenheid heeft een doorlooptijd van 10 weken. De bijeenkomsten worden aangeboden in een middag/avond-variant en een dag-variant. De middag/avondopleiding bestaat uit 3 tweewekelijkse bijeenkomsten van 14:00u – 21:00u op woensdag in Breda, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch. De dagopleiding bestaat uit 3 tweewekelijkse bijeenkomsten van 09:00u – 16:00u op vrijdag in Utrecht. De studiebelasting buiten de bijeenkomsten om bedraagt ongeveer 7 uur per week.
Studiekosten
De kosten voor de module Vitaliteit en bevlogenheid zijn als volgt:
Je ontvangt een factuur voor aanvang van de opleiding.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.
Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering
Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.
Diploma
Na het succesvol afronden van deze module ontvang je het certificaat Vitaliteit en bevlogenheid.
Verdiepen en verbreden bij Avans+
Met de afronding van de module Vitaliteit en bevlogenheid heb je een eerste stap gezet van de opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid of als onderdeel van Stel je eigen HR-opleiding samen. Op onze website of via een van onze opleidingsmanagers kun je meer te weten komen over hoe je een postbachelordiploma kunt behalen of zelfs de titel RCDI ®.
Resultaat
Na het afronden van deze module kun je een actueel vraagstuk op het gebied van duurzame inzetbaarheid (vitaliteit en bevlogenheid) binnen de organisatie identificeren en kun je beoordelen welke al bestaande data passend zijn voor de analyse van het desbetreffende vraagstuk. Daarnaast ben je in staat om een grondige analyse uit te voeren op de huidige situatie, rekening houdend met factoren zoals demografische trends, benchmark en arbeidsmarktontwikkelingen, waarbij ingezoomd wordt op de factoren die vitaliteit en bevlogenheid beïnvloeden. Op basis van deze analyse genereer je een objectieve interpretatie van de data en trek je passende conclusies die op een overtuigende manier gepresenteerd worden. Dit doe je tijdens de module ook in je eigen praktijk en is tevens de opdracht waarmee je de opleiding afrondt.
Contact
Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00.