Skip to main content

RCDI PE bijeenkomst 5 - Generatieleren; samenwerken met alle generaties

  • niveau Postbachelor
  • duur 3 uur
  • studiebelasting 3 PE punten
  • studiekosten 345,-
  • Bekijk alle startdata en locaties
    • 30-05-2024 Breda ochtend
Iets voor jou?
  • Je wilt bij blijven in actuele (wetenschappelijke) ontwikkelingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.  
  • Je wilt jouw registratie bij het RCDI®  behouden door minimaal 2 Permanente Educatie bijeenkomsten bij te wonen.   
  • Je ontmoet enthousiaste mede collega's, deelt ervaringen, leert van elkaar en breidt daarnaast je netwerk uit.   

Het RCDI®  bevat ongeveer 225 leden. Zij hebben allemaal de opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid gevolgd. Avans+ biedt ieder jaar de mogelijkheid tot Permanente Educatie binnen het HRM vakgebied duurzame inzetbaarheid zodat je up-to-date blijft van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied. In het kader van het register dien je minimaal 2 bijeenkomsten per jaar te volgen. Zelf kun je kiezen op welke thema’s je meer zou willen verdiepen zodat dit aansluit bij jouw huidige behoeften en praktijk.  

Let op, je schrijft je in per bijeenkomst die je wilt bijwonen. Het volledige aanbod van de bijeenkomsten vind je hier.

PE- bijeenkomst: Generatieleren: samenwerken met alle generaties 

Hoe werk je effectief samen met de verschillende generaties? Hoe zorgen we voor ontwikkelingsmogelijkheden die aansluiten bij de wensen en verwachtingen van verschillende generaties? Wat heeft welke generatie nodig om de regie te nemen, en wat voor leiding hebben ze nodig en verwachten ze van hun leidinggevende? Hoe betrek je de jonge generatie bij ontwikkelingen in de organisatie? Welke accenten leggen verschillende generaties bij de toekomst van de organisatie? 
  
Tijdens deze workshop daagt Marieke Grondstra je uit om vanuit generatieperspectief naar je werk te kijken. Samen gaan we onderzoeken welke generaties er binnen jullie organisatie werken, welke generatieverschillen er zijn en vooral hoe jullie de talenten van alle verschillende generaties (nog) beter kunnen benutten om goed met elkaar samen te werken. 
  
We dagen jullie uit door de ogen van de andere generaties te kijken om te begrijpen op welke manier hun opvattingen beïnvloed zijn door de tijdsgeest waarin ze zijn opgegroeid. Je leert verschillen en talenten tussen generaties beter kennen en gaat samen met collega’s in gesprek én aan de slag. 

Spreker: Marieke Grondstra 

Marieke Grondstra is oprichter van Generatie STORM en organisatie adviseur bij Kessels & Smit. ''Als organisatie adviseur richt ik me op de dynamiek binnen organisaties. Of dat nu tussen generaties, binnen teams, rondom een verandervraagstuk, of op individueel vlak is.  
 
Sinds de start van mijn carrière als organisatie adviseur raakte ik meer en meer geïntrigeerd naar de manier waarop mensen met elkaar samenwerken, en met name hoe generatieverschillen bijdragen aan de kwaliteit van die samenwerking. Ik heb veel onderzoek gedaan naar datgene wat werkenergie geeft en kost aan de verschillende werkende generaties. Naarmate dat onderzoek vorderde en het boek Ygenwijs zich openbaarde ben ik me steeds meer gaan richten op de rol van generaties binnen organisaties. De impact van generaties in organisaties is ontzettend groot, het heeft invloed op onder andere mobiliteit, duurzame inzetbaarheid, verzuim, kennisoverdracht, innovatie, en werkplezier.  
 
Mijn andere passie is organisatie ontwikkeling: hoe groeien mensen en hoe groeien organisaties met hen mee? Wat kan je als organisatie doen om je medewerkers te ondersteunen in hun ontwikkelproces? En hoe kan je als medewerker binnen een organisatie de ruimte pakken om te groeien en de organisatie verder te brengen? Deze vragen vormen regelmatig de leidraad in de trajecten die ik begeleid.” 

Lees meer
Praktische informatie
    Doelgroep

    Doelgroep

    De PE RCDI bijeenkomsten zijn bedoelt voor alle alumni van de opleiding Register Adviseur duurzame inzetbaarheid of een van zijn voorlopers.   

    Werkvorm

    Werkvorm

    Deze bijeenkomst vindt plaats in zowel Utrecht en Breda van 09:30-12:30. Aansluitend vindt er een andere PE bijeenkomst plaats (zie programma), het is dus mogelijk om 2 bijeenkomsten op 1 dag te volgen. 

    Bij deelname aan de bijeenkomst is het mogelijk aansluitend gebruik te maken van de lunch (inbegrepen).  

    Studiebelasting

    Studiebelasting

    • Iedere bijeenkomst duurt 3 uur. 

    • Voor sommige bijeenkomsten zal je ter voorbereiding artikelen moeten doorlezen. 

    Studiekosten

    Studiekosten

    De investering bedraagt €345,- per bijeenkomst. De totale investering voor 2 bijeenkomsten bedraagt €690,-. 

    Diploma

    Diploma

    Wanneer je 2 of meer bijenkomsten volgt, wordt jouw registratie binnen het RCDI® behouden en bijgewerkt. Na het volgen van iedere bijeenkomst ontvang je een digitaal bewijs van deelname. 

    Resultaat

    Resultaat

    Je hebt rondom een specifiek thema op het gebied van duurzame inzetbaarheid je kennis verbreed en verdiept. Daarnaast heb je inzichten opgedaan en gedeeld met andere professionals omtrent dit thema.  

    Contact

    Contact

    Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-909 80 00. 

    Inspireer anderen
    en deel je ervaring!
    Schrijf een review
    Download brochure Inscrijven