Skip to main content

Kom 21 september naar de open dag in Breda of 9 oktober in Utrecht. Meld je hier aan!

Masterclass Strategy & sustainability

 • niveau Masterclass
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten 3.600,-
 • Bekijk alle startdata en locaties
  • 21-08-2024 Breda
  • 21-08-2024 Utrecht
  • 06-11-2024 Breda
  • 06-11-2024 Utrecht
Download brochure
Download brochure
Masterclass Strategy & Sustainability
Iets voor jou?
 • Je wilt jouw vermogen tot strategisch denken en handelen vergroten om een bijdrage te leveren aan het succes van jouw organisatie.
 • Je vindt het prettig om te leren door middel van “learning by doing”.
 • Je bent minimaal in het bezit van een hbo-bachelordiploma en je wilt jouw kennis en ervaring verrijken met wetenschappelijke inzichten.

In deze dynamische en soms zelf chaotische wereld krijgen organisaties dagelijks te maken met veranderingen. Juist in een steeds complexer wordende maatschappij is een goed doordachte en krachtige strategie belangrijker dan ooit. Een strategie creëert gezamenlijke waarden, geeft richting, biedt houvast en vormt de basis tot succes. Het laat zien waar de organisatie voor staat en op welke manier zij succesvol wil zijn.

Ontwikkelen strategisch denken

In deze masterclass Strategy & Sustainability ga je onderzoeken wat strategie is en op welke manier je een duurzame strategie kunt ontwikkelen voor jouw organisatie. Strategisch denken en strategieontwikkeling vanuit meervoudige waardecreatie centraal staat hierbij centraal. Economische, sociale en ecologische waarden komen samen en geven betekenis aan de activiteiten van de organisatie. Het gaat niet alleen om de omschrijving van de strategie, maar ook op welke manier de strategie tot uiting komt.

Strategisch denken en handelend vermogen vergroten

Door het doorlopen van het strategische stappenplan vergroot je jouw vermogen tot strategisch denken en handelen. Je ontwikkelt jezelf tot een goede gesprekspartner die op een constructieve wijze en met oog voor het belang van betrokken partijen een strategische conversatie op gang kan brengen en houden.

 Deze masterclass is bij het Schoolleidersregister PO gecertificeerd met 100 punten herregistratiewaarde.

Beeldmerk

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je bent werkzaam als manager, ondernemer, leidinggevende of adviseur in een profit of non-profitorganisatie. Je wilt jouw theoretische basiskennis over strategievorming en ontwikkeling vergroten om een bijdrage te leveren aan het succes van jouw organisatie.

  Je hebt minimaal een afgeronde bachelor opleiding. Heb je niet het juiste opleidingsniveau en wil je toch deelnemen? Neem dan contact op met de opleidingsmanager voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De masterclasses van Avans+ zijn praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals finance, onderwijs en HR en uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

  Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online leerplatform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een integrale beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze masterclass duurt 10 weken en heeft 5 bijeenkomsten tussen 14.00 en 21.00 uur. De studiebelasting van de masterclass is gemiddeld 15 uur per week, gedurende 10 weken.

  Naast de bijeenkomsten bestudeer je zelfstandig literatuur en werk je aan je organisatievraagstuk in je eigen organisatie. Ook werk je samen met je leerteam aan opdrachten, deel je ervaringen en voorzie je elkaar van feedback. Het online leerplatform ondersteunt je hierbij. Ons uitgangspunt is dat je de opleiding zoveel mogelijk kunt integreren met je beroepspraktijk.

  Wil je meer weten over het programma van de opleiding? Vraag een brochure aan.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de masterclass Strategy & Sustainability zijn als volgt:

  • Opleidingskosten: € 3.600,- 
  • Literatuur: circa € 100,- Deze schaf je zelf aan.
  • Arrangementskosten: € 230,-

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW. 

  Verlaag je studiekosten met een subsidie of financiering

  Deelnemers aan deze opleiding kunnen in aanmerking komen voor een subsidie- of financieringsmogelijkheid, indien je aan de voorwaarden voldoet. Bekijk alle mogelijkheden en lees de voorwaarden op onze subsidie pagina.  

  Diploma

  Diploma

  Na het succesvol afronden van deze masterclass ontvang je het certificaat Strategy & Sustainability.

  Met dit certificaat heb je meteen een masterclass behaald uit masteropleidingen Master of Business Administration. Master of Strategic Management, Master of HRM, Master Leiderschap in onderwijs en Master in Controlling. Het is mogelijk om later nog een masterclass of een hele masteropleiding te volgen. Je krijgt bij het volgen van een hele masteropleiding vrijstelling voor de gevolgde masterclass. Je beroepsprestatie blijft maximaal 5 jaar geldig.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het afronden van de masterclass Strategy & Sustainability ben je in staat om op basis van een theoretisch fundament een concrete en duurzame strategie te bouwen vanuit het oogpunt van meervoudige waardecreatie. Je levert op constructieve wijze een grote bijdrage aan het bepalen van de strategie en bent in staat een continue strategische conversatie op gang te brengen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of 088-9098000.

  Programma

  In de masterclass Strategy & Sustainability staat strategisch denken en strategieontwikkeling vanuit meervoudige waardecreatie centraal. Door het doorlopen van een strategische loop werk je toe naar je integrale beroepsprestatie.

  • Je maakt een plan voor de ontwikkeling en realisatie van één of twee op de toekomstgerichte strategische opties voor je eigen organisatie.
  • Op basis van gegronde analyse ontwikkel je aanbevelingen en voorwaarden voor een duurzame strategie vanuit het oogpunt van meervoudige waardecreatie.
  • Je vergroot jouw vermogen tot strategisch denken en handelen door het toepassen van verschillende leeractiviteiten in jouw praktijk.

  Programma Masterclass Strategy & Sustainability
   
  Inspireer anderen
  en deel je ervaring!
  Schrijf een review
  Download brochure Inscrijven