Skip to main content

BIM awareness and fundamentals

Onderdeel van BIM engineer
BIM-awareness-and-fundamentals
iets voor u?
 • Je bent betrokken bij BIM-projecten en je realiseert je dat dit een andere manier van werken vraagt.
 • Je hebt de ambitie om niet meer traditioneel te ontwerpen maar integraal virtueel te bouwen samen met andere disciplines.
 • Je wil je oriënteren op de basisprincipes van BIM
In het kort
 • niveau Postbachelor
 • duur 10 weken
 • studiebelasting 8-10 uur per week
 • studiekosten 2.750,-
 • startdata
  • 29-10-2019 Breda
  • 29-10-2019 Utrecht
Bekijk alle startdata en locaties inschrijven
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Je hebt een relevante opleiding afgerond, gericht op bijvoorbeeld architectuur, bouwkunde, installatietechniek, infratechniek, beheer- en onderhoud of assetmanagement. Je beschikt al over relevante werkervaring vanuit jouw eigen discipline en heeft enige ervaring in een BIM-project. Daarbij heb je enige ervaring met modelbeheer of modelleren. Je werkt bij een bedrijf of aan een project waar je het geleerde kunt toepassen in de praktijk.

  Met elke deelnemer vindt een intake en/of adviesgesprek plaats. Indien je na de module BIM awareness and fundamentals enthousiast bent en ook de module BIM advanced wilt volgen, dien je er rekening te houden met specifieke toelatingseisen. Meer informatie hierover vind je op onze website bij de module BIM advanced.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Je gaat onder leiding van een docententeam, dat bestaat uit experts uit het werkveld, samen met andere deelnemers interactief leren over de theorie en de praktijk van BIM. De opleiding wordt continu vernieuwd omdat deze meebeweegt met de actuele marktontwikkelingen.

  Avans+ doet haar uiterste best om de groepssamenstelling zo divers mogelijk te laten zijn, maar kan een optimale groepssamenstelling waarbij elk type stakeholder is vertegenwoordigd niet garanderen. Tip: schrijf je in samen met bouwteamleden uit andere disciplines.

  Softwarepakketten opleiding BIM

  In de opleiding wordt gebruik gemaakt van verschillende softwarepakketten die aan de deelnemer beschikbaar worden gesteld. Hiervoor dient de deelnemer te beschikken over een laptop welke voldoet aan bepaalde minimum systeemvereisten. Meer informatie hierover tref je hier bij “minimum: Entry-Level Configuration”.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  De module BIM awareness and fundamentals duurt 10 weken. Je volgt bijeenkomsten in de middag en/of avond. In het totaal zijn dit 12 dagdelen van 3 uur per dagdeel. Naast deze bijeenkomsten wordt er wekelijks in de online leeromgeving kennis gedeeld. Voor zelfstudie dien je rekening te houden met circa 8 tot 10 uur per week.

  Studiekosten

  Studiekosten

  De kosten voor de module BIM awareness and fundamentals zijn als volgt:

  • Modulekosten: € 2.750,-.
  • Arrangementskosten: € 280,-.

  Hiervoor ontvang je voor aanvang van de opleiding een factuur.

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Voor opleidingskosten geldt een tarief van 21% BTW. Alle overige kosten worden belast met 9% BTW.

  Diploma

  Diploma

  Indien je de bijbehorende eindtoets afsluit met een positief resultaat ontvang je het certificaat BIM awareness and fundamentals.

  Resultaat

  Resultaat

  Na het volgen van de opleiding BIM awareness and fundamentals wee je wat het begrip BIM inhoudt en wat de toepassing ervan betekent voor het totale bouwproces zowel op bedrijfs- als projectniveau. Niet alleen vanuit het oogpunt van de opdrachtnemer maar ook vanuit de opdrachtgever en eindgebruiker. Tevens beschik je over de basisvaardigheden om te starten met BIM in jouw eigen organisatie of project.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Shirley Koevoets van de afdeling voorlichting en advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 02.

  Schrijf in voor dit onderdeel!

  Heeft u uw keuze kunnen maken? Schrijf u dan hier in voor dit onderdeel.

  Inschrijven
  Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

  Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

  Meld je nu aan
  Brochure aanvragen Inscrijven