Skip to main content

Bachelor of Nursing 4 jaar - incompany

 • niveau Bachelor
 • duur 4 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten
Bachelor of Nursing 4 jaar - incompany
Iets voor jou?
 • Je beschikt over een havo- of vwo-diploma of mbo-diploma.
 • Je wilt jezelf ontwikkelen tot een zelfstandige professional binnen de zorg.

Mensen worden ouder en krijgen meer chronische aandoeningen tegelijk. Daarnaast is de zorgtechnologie in volle opkomst en aspecten als zelfregie, zelfmanagement en shared-descision making zijn belangrijke items geworden binnen de zorg. Het gevolg is dat de zorg verschuift naar de thuissituatie. Voor zorgprofessionals binnen de (regionale) zorginstellingen betekent dit dat de zorgontwikkelingen en -trajecten sneller verlopen. De grenzen van de verschillende werkvelden en specialismen vloeien steeds meer in elkaar over, waardoor ketenzorg noodzakelijk wordt. Dit zijn allemaal ontwikkelingen die vragen om een ander soort hbo-verpleegkundige, namelijk eentje met een brede klinische blik.

 

De opleiding Bachelor of Nursing geeft jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional die vanuit kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol van verpleegkundige voor een brede groep zorgvragers kan innemen. De opleiding staat dichtbij de praktijk. De lessen worden gegeven door een deskundig, gedreven en betrokken docententeam met veel ervaring in de praktijk. Ook worden er regelmatig lessen gegeven door gastdocenten.

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  De vierjarige Bachelor of Nursing is bestemd voor schoolverlaters en andere geïnteresseerden met een startkwalificatie (havo, vwo). Een afgeronde mbo-opleiding, anders dan mbo-verpleegkunde, geeft ook toegang tot de opleiding.

  Werkvorm

  Werkvorm

  Deze hbo-v deeltijd opleiding is opgebouwd uit modules en bestaat uit 2 leerlijnen namelijk:

  • Evidence-based practice (EBP)
  • Persoonlijk leiderschap (PL)

  Intercollegiaal werken in deze hbo-v opleiding

  Professionals vanuit verschillende werkvelden (intercollegiaal) worden in groepen geplaatst zodat de brede competenties optimaal benut kunnen worden. Hiermee profiteer je optimaal van voordelen gericht op ketenzorg en samenwerking in de praktijk, met diverse casuïstiek, beroepsproducten, interactieve en intercollegiale werkvormen. Om optimaal rendement uit de hbo verpleegkunde deeltijdopleiding te halen, is je professionele inbreng en visie vanuit jouw organisatie zeer essentieel binnen de opleiding.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze hbo-opleiding duurt 4 jaar. Dit is inclusief toetsing en afstuderen.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van deze hbo-v opleiding ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing. Daarnaast mag je de graad ‘Bachelor of Science in Nursing’ (BN) voeren. Het programma is geaccrediteerd door de NVAO.

  Resultaat

  Resultaat

  De opleiding Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een breed inzetbaar professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Marjolein Meijer van Voorlichting & Advies via info@avansplus.nl of via 076 – 525 88 03. 

  Programma

  Prior learning

  Het 1e leerjaar doe je basiskennis op over het beroep van verpleegkundige. Hierin komen onder andere kennis over verschillende zorgcategorieën, verpleegkundige vaardigheden, communicatieve vaardigheden, anatomie en fysiologie aan bod. Je leert, in samenspraak met de zorgvrager, verantwoord en bewust te handelen als verpleegkundige. Daarnaast is er aandacht voor het ‘leren leren’, waarbij van je verwacht wordt dat je het leerproces in toenemende mate zelfstandig kunt sturen. Jouw kennis wordt uitgebreid met het ontwikkelen van onderzoekend vermogen.

  Jaar 1 programma bachelor of nursing avansplus breda
   

  Basic professional development

  In het 2e leerjaar wordt jouw basiskennis verder uitgebreid. De kennis over verschillende zorgcategorieën, verpleegtechnische vaardigheden, communicatieve vaardigheden en pathologie komen aan bod. Hetzelfde geldt voor kwaliteit van zorg, Evidence Based Practice en klinisch redeneren.

  Jaar 2 programma bachelor of nursing avansplus breda
   

  Professional development & the profession oriënted

  In jaar 3 en 4 staat de beroepspraktijk steeds meer centraal. Je gaat samen met studenten en collega’s een probleem in de beroepspraktijk analyseren, toetsen, oplossen en evalueren. Kwaliteitsverbetering binnen de organisatie en het samenwerken met collega’s zijn van belang.

  Aan het einde van jaar 3 leidt dit tot het organiseren van een symposium over vernieuwing in de zorg. In jaar 4, de afstudeerfase, werk je aan een voorstel, opzet en uitvoering van praktijkonderzoek. Dit sluit je af met een presentatie en verdediging van het onderzoek.

  Jaar 3 en 4 programma bachelor of nursing avansplus breda
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Wij zijn als RdG een organisatie die streeft naar de beste kwaliteit, zo ook binnen scholingen en opleidingen die we aanbieden. We merkten in de samenwerking met Avans+ dat zij hieraan gehoor gaven en samen met ons op zoek gingen naar het beste product.

   Iris Theeuwen
   Teamleider Beroepsopleidingen ziekenhuis Reinier de Graaf
  Bekijk de referentie
  Brochure aanvragen Inscrijven