Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Bachelor of Nursing Internationaal

 • niveau Bachelor
 • duur 4 jaar
 • studiebelasting 15 uur per week
 • studiekosten
Iets voor jou?

Toelatingseisen

 • Je bent bereid om Nederlands te leren op B1 niveau in het land van herkomst, voorafgaand aan de start van de opleiding
 • Je neemt deel aan intakegesprek en assessment voorafgaand aan de start van de opleiding
 • Je wilt je ontwikkelen tot een zelfstandige professional binnen de zorg in Nederland

Mensen worden ouder en krijgen meer chronische aandoeningen tegelijk. Daarnaast is de zorgtechnologie in volle opkomst en aspecten als zelfregie, zelfmanagement en shared-descision making zijn belangrijke items geworden binnen de zorg.

Het gevolg is dat de zorg verschuift naar de thuissituatie. Voor zorgprofessionals binnen de (regionale) zorginstellingen betekent dit dat de zorgontwikkelingen en -trajecten sneller verlopen. De grenzen van de verschillende werkvelden en specialismen vloeien steeds meer in elkaar over, waardoor ketenzorg noodzakelijk wordt. Dit zijn allemaal ontwikkelingen die vragen om een ander soort hbo-verpleegkundige, namelijk eentje met een brede klinische blik.

 

De opleiding Bachelor of Nursing geeft jou de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot een breed inzetbare professional die vanuit kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol van verpleegkundige voor een brede groep zorgvragers kan innemen. De Bachelor of Nursing opleiding staat dichtbij de praktijk. De lessen worden gegeven door een deskundig, gedreven en betrokken docententeam met veel ervaring in de praktijk. Ook worden er regelmatig lessen gegeven door gastdocenten.

Let op: de gehele opleiding wordt in het Nederlands verzorgd. 

Op deze Bachelor of Nursing opleiding zijn de volgende voorwaarden van toepassing: 
- C-OER 2020 Bon Internationaal (under construction)
- Gedragscode 2017

Lees meer
Praktische informatie
  Doelgroep

  Doelgroep

  Deze Bachelor of Nursing Internationaal is bestemd voor deelnemers van buiten de Europese Unie die een verblijfsvergunning nodig hebben.

  Werkvorm

  Werkvorm

  De opleiding Bachelor of Nursing van Avans+ betreft een modulaire voltijdsopleiding met bijeenkomsten en stages in het werkveld. De groepen zijn samengesteld uit professionals vanuit verschillende werkvelden, zodat een breed aantal aanwezige competenties optimaal benut kunnen worden. Hiermee profiteer je van voordelen gericht op ketenzorg en samenwerking in de praktijk, met diverse casuïstiek, beroepsproducten, interactieve en intercollegiale werkvormen en digitale leeromgevingen.

  De gehele opleiding wordt in het Nederlands verzorgd.

  Studiebelasting

  Studiebelasting

  Deze bacheloropleiding duurt 3,5 jaar met uitloop van 6 maanden. Dit is inclusief toetsing en afstuderen.

  Diploma

  Diploma

  Bij succesvolle afronding van deze hbo-v opleiding ontvang je het getuigschrift Bachelor of Nursing. Daarnaast mag je de graad ‘Bachelor of Science in Nursing’ (BN) voeren. Het Bachelor of Nursing 2020 programma is geaccrediteerd door de NVAO.

  Resultaat

  Resultaat

  De opleiding Bachelor Verpleegkunde (hbo-v) geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen tot een breed inzetbaar professional die vanuit (hoog) kwalitatief oogpunt en actuele kennis de rol en positie in de zorg voor een brede groep zorgvragers kan innemen.

  Contact

  Contact

  Heb je vragen over deze Bachelor of Science in nursing opleiding? Of kun je advies gebruiken bij het maken van een keuze? Neem dan vrijblijvend contact op met Sjaac van Looij via svanlooij@avansplus of bel 0031 (0)76 525 88 03.

  Programma

  Jaar 1

  Na toelating voor deze opleiding Bachelor of nursing Internationaal start je met een intensief programma van een jaar met daarin de basiskennis over het beroep van verpleegkundige in Nederland. Naast verschillende zorgcategorieën, verpleegkundige vaardigheden, communicatieve vaardigheden, wetgeving en kwaliteit van zorg, is er ook aandacht voor het `leren, leren`, waarbij van je wordt verwacht dat je het leerproces in toenemende mate zelfstandig kunt sturen. Jouw kennis wordt uitgebreid met het ontwikkelen van onderzoekend vermogen. Ook jouw persoonlijke ontwikkeling wordt gedurende de hele Bachelor of Science in nursing opleiding als leerlijn ontwikkeld.

  Jaar 1 programma bachelor of nursing avansplus breda
   

  Jaar 2

  De opleidingscompetenties bachelor of nursing in het tweede leerjaar betreffen de professionele identiteit, EBP, klinisch redeneren en GVO.

  Jaar 2 programma bachelor of nursing avansplus breda
   

  Jaar 3 en 4

  In het derde en vierde jaar staat de beroepspraktijk steeds meer centraal binnen het bachelor nursing 2020 opleidingsprofiel. Je gaat samen met deelnemers en collega`s een probleem in de beroepspraktijk analyseren, toetsen, oplossen en evalueren. Kwaliteitsverbetering binnen de organisatie en het samenwerken met collega's zijn van belang.

  Het derde jaar staat in het teken van keten- en netwerkzorg, intensieve ouderenzorg, zorgethiek en morele besluitvorming en verpleegkundig leiderschap en innovatie.

  In het laatste half jaar werk je aan je afstudeer. Je krijgt verpleegkundig leiderschap en innovatie en kwaliteitszorg modulen.

  Jaar 3 en 4 programma bachelor of nursing avansplus breda
   
  Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
  • Wij zijn als RdG een organisatie die streeft naar de beste kwaliteit, zo ook binnen scholingen en opleidingen die we aanbieden. We merkten in de samenwerking met Avans+ dat zij hieraan gehoor gaven en samen met ons op zoek gingen naar het beste product.

   Iris Theeuwen
   Teamleider Beroepsopleidingen ziekenhuis Reinier de Graaf
  Download brochure Inscrijven