Skip to main content

Vanaf september starten de fysieke bijeenkomsten weer! Kijk hier voor meer informatie.

Dementiezorg

zorg afbeelding
Filter de opleidingen
Niveau
Duur
Locaties
Bezoek een voorlichtingsbijeenkomst

Voor antwoorden op al je opleidingsvragen.

Meld je nu aan
Benieuwd naar onze werkwijze? Ontdek het in deze video!
Dit zijn mensen die je zijn voorgegaan
 • De module Somatische en psychogeriatrische aspecten heeft me geholpen om met een meer professionele blik naar de bewoners in het verpleeghuis te kijken.

  Cora Snoei
  Praktijkverpleegkundige
 • Ik hobbel niet meer met de grote groep mee, maar stippel mijn eigen pad uit en maak daardoor bewustere keuzes.

  Corina Barten
  Praktijkverpleegkundige
 • De opleiding heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen als persoon en als professional.

  Sjoerd Kok
  Sociaal psychiatrisch verpleegkundige
Opleidingen met kwaliteit

Ben je op zoek naar verdieping in het vakgebied van dementie? Avans+ biedt postbacheloropleidingen waarin je de benodigde inzichten en vaardigheden opdoet binnen de dementiezorg.

OPLEIDING DEMENTIEVERPLEEGKUNDIGE

Als gevolg van de toenemende co-morbiditeit bij dementie en vernieuwde opvattingen over het vak verpleegkunde zijn verpleegkundigen bij uitstek de persoon om de regievoering over de zorg aan de cliënt met dementie te regisseren. Dementieverpleegkundigen regisseren het hele zorgtraject voor de patiënt. Door hun specialisatie in dementiezorg kunnen zij de rol van ketenregisseur dementie en adviseur dementie op zich nemen. In de opleiding dementieverpleegkundige wordt u uitvoerig op deze rol voorbereid.

DEMENTIEZORG

Met de opleiding dementiezorg kun je als MBO-verpleegkundige je verder verdiepen in de zorg aan thuiswonende mensen met dementie en hun naasten. Je draagt bij aan preventieve maatregelen om de cliënt, zo lang als mogelijk is thuis te laten wonen, met behoud van kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven.

DEMENTIEZORG IN DE EERSTE LIJN

Met de opleiding dementiezorg in de eerste lijn kun je als HBO-verpleegkundige je verder verdiepen in de zorgaspecten binnen dementie.

COMPETENTIEGERICHTE OPLEIDINGEN DEMENTIEZORG

Zowel de opleiding dementieverpleegkundige als de kortere opleidingen dementiezorg en dementiezorg in de eerste lijn zijn competentiegericht opgezet. De opleidingen bevatten interactieve en praktijkgerichte werk- en onderwijsvormen. Jouw eigen praktijkervaring en die van jouw mededeelnemers wordt zoveel mogelijk in het programma geïntegreerd. Met docenten uit de beroepspraktijk, persoonlijke coaching, intervisie, interactieve en innovatieve leermiddelen ondersteunen wij jou in dit leerproces.

PERSOONLIJK EN VRIJBLIJVEND ADVIES

Heb je hulp nodig bij de keuze voor een opleiding in de dementiezorg? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk en vrijblijvend advies. Ook voor andere vragen staan we voor je klaar. We helpen je graag verder!

Lees meer